Fotbollen i russofobins tjänst

På Euromaidan skriver kunnige Jake Kayzer artikeln SOCCER I RUSSOFOBINS TJÄNST.,
på basis av en artikel i Expressen. Uppgifter om att huliganer skickades av Putin
Artikeln.
Expressen geting
Var går gränsen för vad västländerna inom NATO och inom USA:s nätverk av lydstater kan ta sig för i syfte att smutskasta den politiska ledningen i Moskva? Efter bråken mellan ryska och engelska huliganer för några dagar sedan så kommer nu det jag och några andra skämtat om. Det var på order från Putin som de ryska huliganerna slogs.

”EM-matchen mellan Ryssland och England kom att handla om allt annat än fotboll. Matchen föregicks av oroligheter på stan i Marseille, och efter matchen stormade ryska supportrar en läktarsektion med engelska fans. Sedan dess har ett antal ryska supportrar identifierats och senare deporterats från Frankrike. Enligt Daily Mail, som hänvisar till The Observer, misstänker nu den brittiska regeringen att de ryska fansens attack var sanktionerade i den absoluta toppen av rysk politik. Tidningen citerar anonyma källor som hävdar att den ryska regeringen hade kännedom om och kopplingar till huliganernas attack.
Putin imagesCAAIMOLN

England: Vladimir Putin skickade huliganer till EM Allt ska ha varit en del av Vladimir Putins propagandakrig mot västvärlden. Från ryskt håll dementerar man uppgifterna. – Det här är bara ännu ett exempel på antirysk hysteri, säger en talesperson för den ryska regeringen. Vladimir Putin uttalade sig själv om skandalscenerna i Marseille tidigare i veckan. Då ställde den ryska presidenten sig frågande till ”hur 200 ryska fans skulle klarat av att slå ner tusentals engelska supportrar”. Ryska och engelska supportrar hamnade återigen i bråk i Lille tidigare i veckan.”

(Bilden nedan är från Allehanda.se)
Fotbollshuliganer II
Observera vidare UEFA:s beslut ”Uefas disciplinära kommitté beslutade på tisdagen att bötfälla det ryska fotbollsförbundet med 150 000 euro (ca 1,4 miljoner kronor). Uefa beslutade även om en villkorlig avstängning.
Villkoret innebär att Ryssland kan komma att kastas ut ur EM om fler oroligheter äger rum inne på EM-arenorna där Ryssland spelar. Beslutet grundar sig på de skandalscener som utspelade sig efter slutsignalen inne på Stade Vélodrome i Marseille i lördags. Uefa skriver att inga fler läktarincidenter får ske under Rysslands matcher i EM. Skulle det inträffa får det ryska laget åka hem. Och den ryske anfallaren Artiom Dziuba tycker inte att det är rättvist att skylla alla bråk på ryssarna, utan att engelsmännen betedde sig lika illa. När vår nationalsång spelades buade publiken, det är inte god ton.”
Göteborgsposten.UEFA: Ryssland kan sparkas ut

Detta innebär att Ryssland kan uteslutas om andra länders huliganer bråkar då Ryssland spelar!

Här på bloggen har vi tidigare diskuterat Expressens journalistik:
Expressen har sting i förtal
Hur kan Du stå emot Obama-trollens propaganda från Anna Dahlberg och andra

i Andra om: , ,, , , , , ,

  14 comments for “Fotbollen i russofobins tjänst

 1. 21 juni, 2016 at 16:24

  Hade politikerna haft minsta lilla vilja att lösa situationen hade de gripit båda sidors huliganer och bestraffat dem med fängelse tills spelen var över. Finns den politiska viljan är det lätt att gripa de huliganer som passerar säkerhetskontroller vid fotbollsarenor.

  Även Putins frågande kommentar är naturligtvis olämplig. Det är uppenbart att de ryska huliganerna är vältränade i kampsport.
  Att klubba ner otränade huliganer är naturligtvis absolut inget att vara stolt över. Putin borde uppmana dem till återhållsamhet med sina färdigheter och enbart använda dem i självförsvar.

 2. Hooligan media, den svenska filialen
  21 juni, 2016 at 17:21

  Att Expressen är en NATO-hooligan bekräftas i o m att tidningen skriver utan ett enda bevis som styrker dess påstående som dessutom kopieras rakt av från tidskriften The Guardian.

  https://www.rt.com/op-edge/347345-guardian-believes-putin-football-hooligans/

 3. 21 juni, 2016 at 18:05

  Det ligger mer sanning i att sd-anhängare slåss på Äkessons order..

  En liten energisk tuva näthatare har ju lyckats svärta och stänga ner varenda kommentarsfält i Sverige. Det på samma partis underförstådda uppmaning. De har stukat varenda moderator för en flodvåg av illasinnad och missriktad ytrandfrihet..

  Å andra sidan se vi idrott generera hemskt mycket våld. Att en uppblåst läderbit, ett förtäckt munläder, kunde få människor att på ex Hazelstadion och därefter begå så mycket våld i idrottens namn är ju en fara i sig. När ska SD förbjuda idrott och utvisa alla idrottsutövare och anhängare?

  Hur man kan blanda ihop våld och religion är ju en sak men att göra det med idrott får en ju att undra om det är något fel på opiumleveranserna. Är lädret inte äkta? Följer det inte idealen? Tål det inte synas i sömmarna?

  Att politiken allt mer liknar idrotten kan ju på sätt och vis förklaras med de steroidlika lönerna och prestationslika formerna.

 4. M
  21 juni, 2016 at 22:12

  RIP: The Guardian Has Lost All Credibility

  Now they claim that Russian football hooligans are Kremlin agents!
  http://russia-insider.com/en/politics/im-memoriam-guardian-used-be-quality-newspaper/ri15081

  EURO 2016 RIOTS – England Mob search for Russia Fans after Russia eliminated:

 5. Thomas
  21 juni, 2016 at 22:49

  För en gång håller jag med dig Anders. Fullständigt horribelt att anklaga Ryssland och Putin för detta.
  Alla vet väl vad Engelska fotbolls supportrar är kapabla till. Men Anders citera inte Russia Today detta media har noll trovärdighet. Ha det fint och heja Spanien i EM!!!

  • 21 juni, 2016 at 23:13

   Jag läser Russia Today jämsides med bl.a. DN och Foreign Policy. Anser att Russia Today har klart störst tillförlitlighet. inkompetensförklarar därmed SÄPO:s bedömning, där ideologiska skygglappar, diplomatiskt uttryckt, troligen utgör en fara för landets säkerhet.

 6. Robert
  22 juni, 2016 at 07:45

  Thomas:

  Vad är det för trams? Absolut inget fel på RT, bra mycket bättre än valfri svensk media.

  • RT- en nagel i ögat
   22 juni, 2016 at 12:14

   Problemet är att RT inte ägs av de ”rätta sorten”. Dessutom avslöjas zionisternas samröre med ISIS.

Comments are closed.