Försöker Netanyahu och Trump provocera fram ett storkrig?

Patrik Paulov, bättre geopolitisk expert än de stora drakarnas skriver
Patrik Paulov Patrik Paulov
Artikeln.
I natt var det dags igen. Israel sköt missiler mot Syrien, såsom den USA-stödda ockupationsmakten gjort gång på gång under det sju år långa kriget. Syrien försvarade sig mot angreppet.

Oavsett vad svenska medier rapporterar så har varken Syrien eller dess allierade – Iran, libanesiska Hizbollah och Ryssland – intresse av mer krig.
Ingen av dem har något att vinna på att provocera fram mer strider, förödelse och elände. Ingen av dem har något att vinna på att angripa israeliska mål, och det oavsett om de finns på de ockuperade syriska Golanhöjderna eller i Israel.

Några som däremot ser provokationer och krig som en väg framåt är Israel och dess premiärminister Benjamin Netanyahu. En uppfattning han delar med USA:s Donald Trump.
När den syriska regeringen vinner tillbaka kontrollen över Syrien, när Hizbollah vinner demokratiska val i Libanon och när Iran stärker sin position som stormakt i Mellanöstern, då växer faran för nya desperata krigshandlingar från de som förlorar mark. Det vill säga USA, Israel, Saudiarabien och deras allierade.

Israels inblandning i Syrien är inte ny.
* För snart fem och ett halvt år sedan, i januari 2013, gav sig Israel in i Syrienkriget på Jabhat al-Nusras och övriga väpnade extremisters sida genom att bomba militära mål i Syrien.
* I mars 2013 framförde Israels president Shimon Peres i EU-parlamentet budskapet att det var dags att invadera Syrien militärt och störta Assad. Dessutom krävde han att libanesiska Hizbollah skulle terroriststämplas och varnade för Iran som ”det största hotet mot världsfreden”.
På den vägen har Israel fortsatt. Landets krigsmakt har återkommande angripit syriskt territorium och på så vis försvagat den syriska arméns och dess allierades möjlighet att bekämpa de verkliga terroristerna, oavsett om de kallas al-Qaida, IS eller något annat.
Syrien 180510 israelbombe
Det är också väl känt och omskrivet i israeliska medier att syriska ”rebeller” släppts över gränsen och vårdats på israeliska sjukhus.

Trots denna inblandning har Syrien och dess allierade under alla år agerat återhållsamt. För de politiska och militära ledarna i Damaskus, Teheran och Beirutförorten Dahieh har inget att vinna på något storkrig. Vad de lägger all kraft på är det motsatta. De försöker få slut på striderna i Syrien för att kunna inleda återuppbyggnaden och göra det möjligt för invånarna att återvända till sina hem.

I natt rapporteras Syrien ha försvarat sig mot det israeliska anfallet. Det är inget märkligt. Varje nation har rätt att försvara sig när den blir angripen. Vad Israel gör mot Syrien, och det utan att västvärlden någon enda gång protesterat, är däremot ett brott mot folkrätten. Inget land har rätt att bomba ett annat lands territorium.
Faktum är att Israel också bryter mot flera aktuella FN-resolutioner om Syrien som slår fast att det är kriminellt att ge stöd åt terroristgrupper med band till IS eller al-Qaida. Vilket Israel indirekt gör genom att bomba och försvaga de styrkor i Syrien som bekämpar terroristerna.
Netanyahu untitled
Nu är det inte så att Israel agerar självsvåldigt mot ”fiendealliansen” Syrien-Hizbollah-Iran. Netanyahu har USA i ryggen.

När Trump tidigare i veckan meddelade att USA drar sig ur kärnenergiöverenskommelsen med Iran kom han med fördömande efter fördömande av avtalet och han varnade för iranska kärnvapen. Det var ett tal där Trump förhöll sig till sanningen på samma som George W Bush gjorde när han 2003 varnade för hotet från Irak och dess icke existerande massförstörelsevapen.

I synen på Iran står USA och Israel enade med Saudiarabien, som länge propagerat för krig mot Iran.
Enligt ett dokument som Wikileaks offentliggjort fick USA i april 2008 en påminnelse om att Saudiarabiens kung Abdullah upprepade gånger framfört att det, apropå Iran, var dags ”hugga huvudet av ormen”. Aggressiviteten mot Iran har knappast minskat sedan dess.

USA:s och Israels agerande är oroväckande. Två tillbakapressade makter som desperat försöker finna en utväg att återta förlorade positioner. Det ökar risken för nya krigshandlingar med fruktansvärda följder för regionens invånare.

i Andra om: , ,, , ,Andra om: , ,, , , , ,

  24 comments for “Försöker Netanyahu och Trump provocera fram ett storkrig?

 1. Sionisterna/Neokonsernvativa - skapa krigstillfälle
  11 maj, 2018 at 09:21

  Barnamördaren Netanyahu vill inget annat än att provocera fram en attack från Iran som sedan kan användas för att sätta israels torpeder FUKUS (France, United Kingdom and USA) på Iran. Sionisternas torpeder har hittills lyckats med att förstora Irak och Libyen samt var på god väg att göra detsamma med Syrien men Ryssland, Iran och Hizbollah satte stopp för det. Juvelen och slutmålet för sionisternas planer för att ommöblera MÖ är självfallet Iran. Barnamördaren Netanyahu kommer att mobilisera allt han har för detta: lögner (självfallet), false flag, terrorattacker i Iran via jihadister-för-israel (ISIS eller varianter därav), mord av Iranska forskare, attacker i Syrien eller Lebanon. Sist men inte minst intensifiera hela den sionistiska västmedia arsenalen för ett propaganda krig mot Iran.

  https://www.globalresearch.ca/towards-a-world-war-iii-scenario-the-role-of-israel-in-triggering-an-attack-on-iran-2/20584

  Vill Iran sätta stopp på allt detta så borde landet skyndsamt inskaffa/utveckla kärnvapen. Det är det enda som kan sätta stopp för sionisterna lömska planer och/eller torpedernas hot/krigshandlingar mot Iran.

 2. Femtekolonn
  11 maj, 2018 at 09:37

  Irans femtekolonn i Syrien blir beskjutet av Israel, sen den beskjutit Israel. Ingenting märkligt. Kommer att hända igen. Däremot är alliansen mellan Israel, saudi och USA mot ett Iran allierat med Ryssland märklig. Irans understödjande av revolter mot sunni-islam är förklaringen.

  Lärdomen för oss är att detta kommer att hända på svensk mark, sen vi importerade det. Somalier, tjetjener och andra fortsätter sina konflikter, finansierat med svenska socialbidrag.

  • Uppenbarelse 2:9
   11 maj, 2018 at 10:29

   Lärdomen för Sverige är att skicka shekel skramlande typer från Sverige ditt de hör, så vi slipper få betala för deras lömska planer och krig på köpet.

  • Kosmopolit
   11 maj, 2018 at 11:56

   Så här går den ökända femtekolon, @femtekolon och så återkom om det stämmer med hur du går till vega

   ”As for the Israelis, their “sophisticated” “strategy” is primitive to the extreme: first get Trump to create maximal tensions with Iran, then attack the Iranians in Syria as visibly and arrogantly as possible, bait the Iranians into a retaliation, then bellow “OI VEY!!!” with your loudest voice, mention the Holocaust once or twice, toss in a “6 million people” figure, and get the USA to attack Syria.”

   Vill du veta mer om femtekolonn @femtekolonn så läs nedan

   http://thesaker.is/the-skripals-will-most-likely-never-be-allowed-to-talk/

 3. målen
  11 maj, 2018 at 10:03

  målen

  Iranska underrättelseinstallationer tillhörande Quods-styrkorna
  Quods-styrkornas centrum för logistik
  En militärbas med inriktning på logistik tillhörande Quods-styrkorna i Kiswah.
  En iransk militärbas norr om Damaskus.
  Vapendepåer tillhörande Quods-styrkorna på Damaskus flygplats.
  Underrättelse- och informationssystem som associeras med Quods-styrkorna
  Observationsplatser och andra installationer i buffertzonen
  Den iranska missilplattformen varifrån den iranska missilattacken mot Israel kom ifrån.

  • 11 maj, 2018 at 10:29

   Hur vet du det? Iran gör viktiga insatser för att bekämpa terroristerna i Syrien, vilka nu åter kan glädjas åt hjälpen från Israel.

   • Målen
    12 maj, 2018 at 11:46

    En oberoende svensk källa du borde ta del av, istället för ryska propagandasajter. Det finns väl underrättade svenskar som skingrar dimbildningen.

    https://ledarsidorna.se/2018/05/krisen-iran-israel-allt-ar-inte-det-som-det-synes-vara/

    • 12 maj, 2018 at 12:11

     Jag använder främst källor från USA och Sverige. Varför tror du att ledarsidorna skulle vara särskilt bra?

    • Benny
     12 maj, 2018 at 14:17

     Målen, Israel har stött IS från dag ett i Syrien och fungerat som deras flygvapen och fältsjukhus i sedan kriget startade! Det är ingen hemlighet, även israelerna erkänner att de t ex vårdar IS-terrorister på sina sjukhus. Vilka är de ryska propagandasajterna? Menar du RT och Sputnik så är de ljusår bättre på att förmedla nyheter än svenska och USA-medier som gjort sport att att ljuga och propagera nästan hela tiden. Ledarsidorna är visserligen bättre än AB och DN men inte mycket…massor av vinklade nyheter och utelämnande av viktiga fakta.

  • Världsmålen
   11 maj, 2018 at 12:11

   ”How anybody can respect, nevermind admire, the Israelis is simply beyond comprehension. I sure can’t think of a more contemptible, nasty, psychopathic gang of megalomanical thugs (and cowards) than the Israelis. Can you?”

   http://thesaker.is/the-skripals-will-most-likely-never-be-allowed-to-talk/

   Al Qouds är det arabiska namnet för den ockuperade Jerusalem. Så länge Al Qouds är ockuperat blir det fred inte bara i MÖ, utan i hela världen. I o m att Syriens armé, folk och regering vunnit kriget mot jihadisterna för israel, d v s, halshugga terroristerna, har målet att befria Jerusalem från tjuven som ockuperar den kommit ett steg närmare. Ett första steg vore att skicka tusentals missiler mot Dimona – marktjuvens kärnvapen central. När det är gjort så blir vägen till Jerusalem tämligen enkelt.

 4. P.
  11 maj, 2018 at 11:09

  Krigshetsarna i regeringen av sossar och miljöpartister vinner mark.

  ” Samma dygn som USA än en gång skapar kaos meddelas att den rödgröna regeringen, med gröna språkrör och ministrar, stolt skall öka det miltära samarbetet med detta land.
  Har inte gränsen nu överskridits? USA skall kunna öva mer i Sverige meddelas. Steg tas, med gröna som del av legitimeringen, som blir oändligt svårt att ta tillbaka. Som parentes kan nämnas att krigsövningar med råge motverkar varenda jävla laddstolpes effekt. Och de marginella effekterna av flygskatten. Jag är så jävla trött på ideologiskt lealösa politiker vars ryggrad liknar ostronets.”
  http://schlaug.blogspot.se/2018/05/forfarande.html

 5. Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
  11 maj, 2018 at 11:40

  Det sägs att svenska högerextremister står under ryskt befäl och slåss i Syrien på Assads sida.
  http://flamman.se/a/uppgifter-svenska-hogerextremister-stred-for-ryssland-i-syrien
  Vad säger du om detta, Anders? Finns det svenska legoknektar i den ryska armén? Det är välkänt att inom det svenska försvaret finns det befäl och andra med högerextrema åsikter, har de låtit sig rekryteras av Ryssland? Situationen liknar den som finns i Ukraina där Ukraina anlitar utländska legoknektar – företrädelsevis nazister och andra högerextrema.

  • 11 maj, 2018 at 12:37

   Luktar CIA-propaganda lång väg. Ryssland står inte för högerextremism, som nu blommar på olika håll som i USA och Ukraina. De högerextrema inom svenska försvaret brukar vara särskilt entusiastiska för USA. Det är känt att högerextrema svenska finns i Azovbataljonen i nära samarbete med Ukrainas armé, under USA:s beskydd.

   Att Flamman publicerar sådana mycket osäkra uppgifter är helt i linje med uppslutningen bakom USA & allierade samt därmed bakom terrorister i kriget mot Syrien, vilket jag skrivit om i flera artiklar. Ingen anti-imperialist kan ställa sig bakom Flammans och V-partiets linje här.Flammans Syrienbild är Trumps
   Flamman förleder om Syrien som vanligt
   Debatt med Flammans utrikesredaktör: Vad vet Flamman om Syrien och imperialism?

  • Frågan är vem/vilka säger det och varför?
   11 maj, 2018 at 16:32

   Det vi vet är svenska fascister är och krigar för Maidan i Ukraina. De få betalad av CIA som en del av kriget mot Ryssland. Under det att naiva feminister och marxister färdas till St. Petersburg för att demonstrerar nakna – även det den del av CIAs ”demokratiska regime change projekt” för Ryssland. Det sägs att SKP har stora interna problem och är på väg att splittras. Mycket kan sägas om mycket. det betyder inte att det är sant.

   Frågan är vem/vilka säger det och varför? em tjänar på det är ett bra ledtråd att gå för att få lite insikt. Skulle du tro på alla det som barnamördaren Netanyahu hittar på? eller på vad Vodoodarki typer spinner på var och varannan dag?

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
    11 maj, 2018 at 17:22

    Jag ställde frågan, och ville höra Anders vad han ansåg om Flammans artikel. Det eftersom Flamman har en stor spridning inom vänstern – d v s många inom vänstern läser tidningen. Vi kan inte låtsas att sådana nyheter eller rykten inte finns. Vi måste därför bemöta dom. Vi ska gå till källan och få det bekräftat om det ena eller det andra.
    Man måste ifrågasätta, ställa frågor om detta är sant eller inte – det var det enda jag gjorde. Var det så farligt? Om man inte är nyfiken och inte lär sig något nytt så riskerar man att få slut på argumenten. Precis som vad du tycks ha fått när du angriper mig på det här sättet.
    Du får nog läsa om min kommentar – det jag säger är att det är Ukraina som har nazistiska legosoldater som krigar i östra Ukraina.

    • 11 maj, 2018 at 17:41

     Men jag uppfattar inga särskilda källor i artikeln. Får söka själv då det blir tid.

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
    11 maj, 2018 at 17:46

    Det finns faktiskt en artikel på webbsidan skandinaviskfrihet som handlar om det som Flamman rapporterar om. Jag länkar inte till sidan för jag vill inte befatta mig och min dator med rasism. Ni får själva leta upp den. Så egentligen är det inte Flamman som säger att det är svenskar som slåss i Syrien – utan en nazistisk hemsida!

    • 11 maj, 2018 at 18:47

     Som Flamman så okritiskt använder, om än med små reservationer. Varför? Ingen antiimperialist kan gilla Flammans och V:s syn på kriget i Syrien eller Ryssland – vilket däremot USA:s neocons kan.

 6. Peter Grafström
  12 maj, 2018 at 10:16

  Inte ens Israeliska medier kallar Israels agerande för annat än ett förebyggande anfall.
  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5255691,00.html
  Netanyahu har även motiv att dra bort uppmärksamhet från korruptionsanklagelser.
  Vidare har Usas imperialister, oberoende sen länge planer på att underkuva hela MÖ som bekant. Usas militära rustningsnivå visar att Usa i princip har en krigsekonomi, ungefär som Hitler hade. Det militärindustriella har en inbyggd tröghet och fortsätter i tangentens riktning. Boeings civila kontrakt kan offras för större tuggor lockar.
  Israel är en strategisk partner i imperiets aggressionen. Israels oberoende motiv bör inte överskattas som anledning.

 7. Höger
  12 maj, 2018 at 11:42

  Det finns ett Nationalbolsjevikiskt parti med svastika i Ryssland. Ingenting hindrar de röda och de bruna att ingå allians, de olika läror som sprids kan jämkas samman. En grundläggande ingrediens är antagligen judehat, det visar sitt tryne här i spalterna i varje artikel. Judar, bland Muhammeds första offer, ges skulden för islams alla övergrepp.

  Att använda begreppet ”höger” om en nationalistisk rörelse kan ge upphov till problem. Den ryska nationalismen, och dess president, är naturligtvis en högerrörelse, mätt med socialismens teoretiska begrepp. Men om man anfäktas av ryssromantiska hänförelser, kan man låtsas att just den ryska imperialismen är ”vänster”. Då upphör begreppen vänster och höger att ha någon annan mening än öst och väst, varvid de hamnat fel på ett skrattetande sätt; ”vänster ” i öst, ”höger” i väst.

  Det är mycket troligt att enstaka nationellt sinnade svenskar tagit värvning mot pengar i alla möjliga konflikter som inbegriper Ryssland, och på olika sidor. Det är en mycket liten fråga, som aktualiserar bristen på svenskt gränsskydd. Den stora frågan är förstås ”svenska” muslimer som deltar i islams inbördeskrig, och sen kommer hem igen, många erfarenheter rikare. Här kommer det att bli problem, och Sveriges otroliga naivitet kommer att försvåra problemen. Här aktualiseras inte bara gränsskyddet, utan den svenska kapaciteten att bidragsförsörja sina fiender. Medan pensionerna sjunker.

  • 12 maj, 2018 at 12:20

   I flera europeiska länder och inte minst i USA frodas högernationalistiska rörelser, som får SD att framstå som mycket rumsrena. På denna blogg finns kritik av Israels apartheidpolitik, dess illegala bosättningar och dess folkrättsvidriga bombningar i t.ex. Syrien. Det är faktabaserad kritik av en brutal, sionistisk politik men ingen kritik av judar. Kritiken mot Trumps politik är ej kritik mot medborgarna i USA. Pensionerna ska höjas efter vad jag läst.

   • Benny
    12 maj, 2018 at 14:34

    Det är mycket märkligt det här med Israel och hur dem via media lyckats lura i folk att kritik mot Israel skulle vara detsamma som antisemitism! Måste ju bero på att ägarna till media gärna vill bagatellisera alla grova brott mot internationella lagar, FN-resolutioner, terror, krig, övergrepp, öppen rasism m.m som Israel gör sig skyldiga till dagligen. Neatanyahu är givetvis en av vår tids värsta skurkar och hade FN fungerat som det var tänkt hade denna gangster suttit bakom lås och bom för länge sedan för sina brott tillsammans med Bush, Obama, Trump, May och Blair. Så inte är det bara muslimska stater som är skurkar i mellanöstern vilket en del tycks tro!

    • Ställ dess mot väggen
     12 maj, 2018 at 17:58

     Världens folk kräver att följande skulle stå på en ”krigsförbrytar-lista”.

     1. Barnamördaren och slaktaren av Palestinier – Netanyahu
     2. Folkmördaren och slaktaren av Baghdad – George W Bush
     3. Biträdande folkmördaren och slaktaren av Basra – Tony B-Liar
     4. Mördaren och slaktaren av Tripoli – Nikolas Sarkozy
     5. Falskmyntaren, låtsas filosofen och terroristvännen Bernard-Henri Levy
     6. Drönar bomba presidenten och slaktaren av Libyen och Yemen – Barack Obama
     7. Häxan och Libyens slaktare – Hillary Clinton
     8. Samling krigsmakarna och neokonservativa – P. Wolfowitz, D. Rumsfeld, D. Cheney, R. Perle, I. Kristol, J. Libby, A. Dershowitz, D. Wurmser

     Sist men inte minst
     9. Hela AIPAC packet

  • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti
   12 maj, 2018 at 15:29

   Det är riktigt att en hel del inom vänstern blivit nationalbolsjeviker eller nazister eller högerextrema eller invandrafientliga eller invandrakritiska. Men marxism-leninismens ideologi utgår från att inte göra någon skillnad varken genetiskt eller religiöst i frågan om arbetarklassen.
   Så här skriver Lenin:
   ”Religionen måste förklaras för en privatsak . med dessa brukar man vanligtvis uttrycka socialisternas inställning till religionen. Men betydelsen av dessa ord måste exakt definieras så att de inte ger upphov till några missförstånd. Vi kräver att religionen skall vara en privatsak i förhållande till staten, men vi kan under inga omständigheter betrakta religionen som en privatsak i förhållande till vårt eget parti. Staten skall inte ha något att göra med religioner, de religiösa skall inte ha något samband med statsmakten. Var och en måste ha full frihet att bekänna sig till vilken religion som helst eller att inte tro på någon religion alls, d v s att vara ateist, såsom varje socialist vanligen också är. det får absolut inte tolereras någon skillnad i rättigheterna mellan medborgare på grund av deras religiösa tro.”

   Du kan även läsa den här artikeln av Isaac Denfscher från Marxistarkivet:
   https://www.marxists.org/svenska/deutscher/1964/ryska_revolutionen_och_judiska_fragan.html

Comments are closed.