EU-ledare planerar nu superstat – tvärtemot folkopinionen

Den här artikeln publicerades för precis ett år sedan, och nu igen då åtminstone jag tycker att den är viktig och aktuell. Inget talar för att strävanden mot ökad överstatlighet minskat inom EU. President Macron är för det, och nu har EU beslutat om ökad militarisering.
I tidningen ”Nej till EU – kritiska EU-fakta” som utges av ”Folkrörelsen Nej till EU” nämner Jan-Erik Gustafsson till och med sex skäl för Svexit:
1. EU är inte demokratiskt då man saknar ett ”demos”, ett folk och då dess institutioner inte kan ändras i demokratisk riktning.
2. EU har en grundlagsfäst nyliberal ekonomisk politik för alla länder, som nu drabbar bl.a. Grekland, och som omintetgör en nationell självständig ekonomisk linje.
3. Välfärden privatiseras med Lissabonfördraget som grund.
4. Jordbruks- och landsbygdspolitiken undermineras då EU gynnar storskalig industriell jordbruk. Livsmedelsberedskapen och självförsörjningsgraden för viktiga jordbruksprodukter har minskat.
5. Som storföretagens projekt är EU en imperiebyggande statsbildning med militära maktanspråk.
6. EU är mycket annorlunda än vid folkomröstningen 1994, och en stor andel av dagens medborgare var inte röstberättigade då
.

Den här nyheten nådde mig sent 28/6 2016.
Jean-Marc Ayrault och Frank-Walter Steinmeier
Det har läckt ut en niosidig promemoria från Tysklands och Frankrikes utrikesministrar där de beskriver planer på att omvandla EU till en ny superstat.. Det påstås att 20 ministrar redan skrivit på, men jag finner inte att detta är bekräftat. Superstation: Dold plan för EU-superstat med gemensam armé, utan nationella centralbanker, utan nationell valuta, utan gränskontroller
Dessutom föreslås gemensam utrikespolitik, hårdare budgetkontroll och införandet av EU-beskattning av medborgarna. Läckan kommer från Polens utrikesminister Witold Waszczykowski, som anser att förslaget är helt oacceptabelt. Förslaget ska ha presenterats 27/6 för utrikesministrarna från några länder. Tjeckiens utrikesminister Lubomir Zaoralek kallar dokumentet «ett dumt svar» på den situation som uppkommit efter Brexit, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Deutsche Wirtschafts Nachrichten:Polen godtar inte tysk-fransk ledning av EU

Utdrag ur rapporten.
* The decision of the British people marks a watershed moment in the history of Europe.
* In a context of rising global challenges and opportunities, we see the European Union as more necessary than ever and as the only framework capable of providing appropriate collective answers to the changing international environment. France and Germany will therefore promote a more coherent and a more assertive Europe on the world stage. To deliver better, Europe must focus on today’s main challenges – ensure the security of our citizens confronted with growing external and internal threats; establish a stable cooperative framework for dealing with migration and refugee flows; boost the European economy by promoting convergence and sustainable and job-creating growth and advancing towards the completion of the Economic and Monetary Union.
* On the basis of this common understanding, the European Union should establish agreed strategic priorities for its foreign and security policy, in accordance with European interests.

* France andd Germany will promote the EU as an independent and global actor able to leverage its unique array of expertise and tools, civilian and military, in order to defend and promote the interests of its citizens. France and Germany will promote integrated EU foreign and security policy bringing together all EU policy instruments.
Daily Mail skriver ”Our countries share a common destiny and a common set of values that give rise to an even closer union between our citizens. We will therefore strive for a political union in Europe and invite the next Europeans to participate in this venture.” EU-referendum:Tysk-fransk-europeisk superstat.

Denna plan är tvärtemot signalen från Brexit – och från aktuella opinionsundersökningar.
* Här rapporterades i förgår ”Om det skulle hållas en ny svensk folkomröstning om ett EU-medlemskap i dag skulle – endast- 52 procent rösta ja och 31 procent rösta nej”, enligt undersökningen som TNS Sifo gjort för SVT:s räkning. SvT skriver vidare ”Samtidigt anser endast 14 procent av de tillfrågade att saker i EU är på väg åt rätt håll, 52 procent svarar ”fel håll” medan 35 procent svarar ”vet ej” eller ”varken eller”. Det är sammantaget en mycket kraftig varningssignal till dagens politiska ledarskap, säger Toivo Sjörén, chef för opinionsundersökningar på TNS Sifo, till SVT Nyheter. SvT – ny opinionsundersökning
Kommentar: Folket har en betydligt mer kritisk syn på EU än ledande politiker och kommentatorer i ledande massmedia. Dags för Svexit?

* Viktiga uppgifter från en rapport av välrenommerade Pew Research Center 7 juni, som återges genom bilder här Pew Research: Euroscepticism bortom Brexit

Bilderna visar:
Minskande stöd för EU;
Mycket skarp kritik av hur EU hanterar flyktingkrisen;
Skarp kritik av EU:s ekonomiska politik;
Föga stöd för fortsatt integrering

Pew I 160607 PM_2016.06.07_brexit-00

Pew 3 PM_2016.06.07_brexit-03

Pew 4 PM_2016.06.07_brexit-04

Pew 5 PM_2016.06.07_brexit-05

Kommentar: Planen från EU:s nu två mäktigaste länder tar inte hänsyn till folkopinionen – som blev känd minst 2,5 vecka före Brexit. Den är odemokratisk, och visar faktiskt stor brist på politisk kompetens och fingertoppskänsla tycker jag. Den är i linje med kända planer på att avskaffa demokratin i länder i EU. Pål Steigan: Plan för att avskaffa den nationella demokratin i Europa Den förtjänar avsky, kamp mot den, och är i sig ett utmärkt argument i folkomröstningar i andra länder.

  12 comments for “EU-ledare planerar nu superstat – tvärtemot folkopinionen

  1. 29 juni, 2016 at 07:42

    ”Vi vill ha ett Svexit”
    Nej till EU i Nässjö kräver nu en svensk folkomröstning
    NÄSSJÖ Sedan Storbritannien röstat för ett utträde ur EU vädrar nu lokalgruppen för Nej till EU i Nässjö morgonluft. ”Efter Brexit vill vi ha ett Svexit” säger gruppen.
    Publicerad 28 jun 2016 05:05
    — Segern för Brexit i den brittiska folkomröstningen är en seger för Europas folk, anser Thomas Erixzon, som är ordförande för Folkrörelsen Nej till EU i Nässjö.

    (http://www.smalandsdagblad.se/article/vi-vill-ha-ett-svexit/)

  2. 29 juni, 2016 at 08:34

    Mats Karlsson, direktör på Utrikespolitiska Institutet verkar ha svårt med demokratin. Han skriver i Dagens Industri (http://www.di.se/artiklar/2016/6/28/debatt-ledarskap-utan-skam/) ”Brexit rider en populistisk våg som ytterligare förvärras av ny ekonomisk osäkerhet, driven av ledare utan ryggrad och medier utan skam. Innan vi söker lösningar – och lösningar finns – måste vi benämna katastrofen för vad den är: uppenbart, förutsägbart förfall i politiskt ledarskap”…. Men han skriver också ”Kärnan i problemet är att våra ekonomisk-sociala modeller inte håller.

    Det är uppenbarligen inte bara spänningen inom de länder som har valt euron som är olöst, annars hade denna katastrof inte skett i Storbritannien med sitt City och sitt pund. Det är att utanförskapet inte tas på allvar – fast fakta talar sitt tydliga språk.”.
    Enligt Wikipedia har c:a 50 folkomröstningar skett i anslutning till EU (https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkomr%C3%B6stningar_relaterade_till_Europeiska_unionen).

  3. M
    29 juni, 2016 at 17:51

    Länk till dokumentet på tyska:
    http://www.sven-giegold.de/wp-content/uploads/2016/06/Starkes-Europa-in-unsicherer-Welt.pdf

    **********************************************
    Det finns en hel del som säger att det inte är bara ”rykte”

    För några månader sen, både Juncker och Martin Schultz (EU parlamentets president) har uttalat stark oro över EUs utveckling !!

    Soros inköp av GULD den senaste tiden!! (i vanliga fall är det Kina och Ryssland som står för det)

    Mekels uttalande att det inte skulle bli LÄTT för UK förhandlingar.

    Ingen förhandling innan UK åberopar artikel 50 i Lissabon fördraget.

    Det finns ingen ”ångervecka” för brexit

    ”Schulz said he would speak to Merkel about “how to avoid a chain reaction” of other EU states following Britain.
    “The chain reaction being celebrated everywhere now by Eurosceptics won’t happen,” he said, adding that the EU was the world’s biggest single market and “Britain has just cut its ties with that market. That’ll have consequences, and I don’t believe other countries will be encouraged to follow that dangerous path.”
    http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/24/europe-plunged-crisis-britain-votes-leave-eu-european-union

    ”Jean-Claude Juncker is now believed to be set on ensuring each member state only uses the euro after the people of Britain voted in favour of a Brexit on June 23”.
    http://www.express.co.uk/news/world/683883/EU-plans-members-adopt-euro-revealed-DAYS-Brexit-Britain

    Senaste artikel med flera läsvärda länkar

    http://www.blacklistednews.com/The_United_States_Of_Europe%3A_Germany_And_France_Hatch_A_Plan_To_Create_An_EU_Superstate/52279/0/38/38/Y/M.html

    En intressant/skrämmande länk till den ”ekonomiska” utvecklingen/kollapsen:
    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/european-banks-have-their-worst-two-day-stretch-ever-as-the-global-financial-crisis-intensifies

  4. M
    29 juni, 2016 at 20:32

    Mer av EUs galenskaper: egen armé

    ”According to a new foreign policy document from the Brussels-based institution to be handed to EU leaders next week, a “credible European defence” is also essential to preserve good relations with the US.
    EU foreign policy chief Federica Mogherini’s Global Strategy document states that “as Europeans we must take greater responsibility for our security”.
    The white paper, seen by Politico, adds: “While NATO exists to defend its members — most of which are European — from external attack, Europeans must be better equipped, trained and organised to contribute decisively to such collective efforts, as well as to act autonomously if and when necessary.
    “A more credible European defence is essential also for the sake of a healthy transatlantic partnership with the United States.”
    http://www.blacklistednews.com/EU_Army_on_way%3F_EU_cannot_rely_on_NATO_and_needs_new_defence_policy_says_Brussels_chief/52305/0/38/38/Y/M.html

    The document continues: “We live in times of existential crisis, within and beyond the European Union.
    “Our Union is under threat. Our European project, which has brought unprecedented peace, prosperity and democracy, is being questioned.
    http://www.express.co.uk/news/world/684549/EU-cannot-rely-NATO-needs-new-defence-policy-chief

  5. Gammal krigare
    30 juni, 2017 at 01:17

    Enligt några tyska poliser jag pratat med så är planerna långt framskridna allaredan. En EU-arme’ med ett Gendarmeri som ar till för att sättas in mot bångstyriga europe’er. EUGENDFORCE har högkvarter I Italien och kommer att ha straffimmunitet I länderna de verkar I. Där gäller EU’s lag over den nationella. Europe’erna ska bli slavar åt den nya invandrade överklassen från MENA och globalisterna. Allt ska styras av en EU-trogen arme och polis. Samtliga Europeiska länder genomför nu stora förändringar inom sina krigsmakter och polisstyrkor, även UK fastän de gått ur EU. Strategical Defense review var bara första steget där.

    • 30 juni, 2017 at 06:15

      Har diskuterat detta ämnen tidigare ”Militär kan sättas in mot folket i Europa!” (http://jinge.se/mediekritik/militar-kan-ingripa-vid-oro-i-europa.htm)

      • Gammal krigare
        30 juni, 2017 at 06:59

        Alla tecken tyder på att vi går en skrämmande framtid till motes. Ska det bli inbördeskrigsliknande förhållanden I Europa? EU/USA/Saudi verkar vilja det.

  6. 30 juni, 2017 at 11:01

    EU bildades initialt för att fungera som en mjukvara (politisk utvidgning österut) åt den militära hårdvarans (NATO:s) expansion i samma riktning. EU fungerar som ett instrument för globalisterna att stärka och utvidga sin makt. Dagens EU blev möjligt på 1990-talet tack vare att Sovjetunionen nihilerades och det blev massor med resurser över där som globalisterna kunde börja kalasa på under 1990-talet. EU hade varit helt otänkbart under 1980-talet, då just de ryska resurserna saknades. Efter ca 10 års kalasande har den ”ryska” (läs: sovjetiska) kakan tagit slut och EU har hamnat i problem. Numera livnär sig de ledande EU-staterna (främst Tyskland) på sina egna tidigare medlemsstater, som t.ex. Grekland. EU är ABSOLUT INGET demokratiskt projekt, det är ett elitens projekt som har pådyvlats folken i Europa uppifrån under vackra slagord. Att Europa idag ”vill” skapa ”egen armé” är ett resultat av att USA vill minska sina utgifter i ett läge då världsekonomin är i stor obalans. Man vill helt enkelt lägga över kostnaderna på ett av sina konkurrerande maktcentra (EU i detta fall – de övriga två konkurrenterna som måste sänkas är Ryssland och Kina). Det varje land borde göra (istället för att medverka i globalisternas projekt som EU ju är) är att återgå till mer självstyre och suveränism. Hur det ska göras är en öppen fråga, då eliterna håller den politiska och ekonomiska makten i ett järngrepp.

    • Kerstin Stigsson
      30 juni, 2017 at 12:18

      Nja, EU fanns inte på 80-talet. Men det gjorde EG – Europeiska Gemenskapen (1967-1993). Emellertid var EG aldrig så starkt och förmöget som EU är idag. Jag har för mig att Sverige inte var medlemmar i EG men jag är inte säker. Kanske var/är EU starkt tack vare stölderna av naturresurserna i länderna som tidigare tillhörde Sovjetunionen (inklusive Ryssland).

      • 30 juni, 2017 at 13:55

        Sverige var inte medlem i EG utan i EES som hade bl.a. handelsavtal med EG. EES-avtalet är ett frihandelsavtal som gäller för EU-länderna och Island, Liechtenstein, Norge. Schweiz har ett enskilt avtal med EU. Avtalen ger företag i de deltagande länderna tillträde till EU:s inre marknad. Inom den inre marknaden råder fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital. (Wikipedia).

Comments are closed.