Terroristangrepp mot Sverige?


Fram till bara för några dagar sedan så var jag övertygad om att höjningen av varningsgraden för ett terroristangrepp mot Sverige var ett påhitt, ett amerikanskt påhitt och en stor bluff. Det i kombination med tidningarnas förtjusning över att få sälja en bunt lösnummer räckte för att min misstänksamhet skulle skruvas upp.

Idag är jag inte längre lika säker. Jag tycker att det verkar i högsta grad rimligt att de som dödas av fientliga soldater i Afghanistan och i delar av Pakistan leder till en sådan vanmakt kombinerad med ilska att det kan motivera människor i dessa länder att försöka slå tillbaka mot soldaternas släktingar i de västländer som hela tiden sänder dit nya soldater.

Jag hörde på radio hur man frågade folk inne i Stockholm hur oroliga de var över ett terroristangrepp, de flesta oroade sig inte men någon talade om stora platser med mycket folk, och att man inte bör vistas i folksamlingar. Nu har Pakistans militär helt tappat kontrollen över vissa delar av landet och idag så spränger motståndet Natos bränsle-
transporter varenda dag, något som givetvis kommer att leda till att man snart nog inte har något bränsle till sina bepansrade Natofordon.

Vad som då händer vet vi inte, men att det inte är diesel som kommer att flyta är lätt att inse. När det dessutom nu visat sig att svenska försvarsmakten medvetet undanhåller information om läget i Afghanistan så förstår vi alla att saker och ting håller på att trappas upp. Det är blodbad på gång i Afghanistan och i värsta fall så kan det också komma att gälla Stockholm.

Varningarna behöver inte vara några ”budgetvarningar” på samma sätt som det förhöll sig med ubåtsincidenterna. Där var säkerligen det mesta rena påhitt för att flytta ännu mer skattepengar till marinen, men här handlar det inte alls om pengar, i vart fall inte i samma nivåer som ett upprustat ubåtsförsvar. Det kanske är som vissa bedömare säger, Europa närmar sig alltmer en situation där vi blivit viktiga motståndare för dem som anser att de ska befria Afghanistan från nutidens korsfarare?

Vi vill inte utsättas för utplanterade bomber på Centralen eller vid Sergels torg. Vi vill dessutom i allt lägre utsträckning ha ett antal hundra soldater stridandes på USA:s sida i Afghanistan. De som har ansvaret för detta är våra folkvalda, det vore i högsta grad lämpligt att fatta beslut i Riksdagen nu när det finns en majoritet av sådana som vill sätta en bortre gräns för vårt deltagande i denna verksamhet.

Ska Riksdagens ledamöter fortsätta att sända ut soldater i krig så borde de se till att deras egna ungdomar utgör hälften av nästa styrka som ska iväg. Men det kommer givetvis inte att ske, det är knappast någon tjej eller kille som är eller har varit i Afghanistan som har en riksdagsledamot som förälder. Men skicka andras ungdomar går bra…

it , , , , , , , , dn12 svd123 ex1 ab1


30 svar till “Terroristangrepp mot Sverige?”

  • Sara! Klicka på ”Svara” i underkanten på den kommentar du kommenterar så underlättar du för läsarna.

   • Jinge, det är väl rätt uppenbart att Sara kommenterar ditt inlägg och att ”stackarn” är du?

    Men förklara gärna varför amerikanerna skulle hitta på att det är ett förestående angrepp mot Sverige. Jag ser inte direkt nyttan med det.

    • Nej jag tror att Sara kommenterar fel bloggpost, hon avser säkerligen en kommentar under min förra postning.

     Kriget i Afghanistan har pågått i 9 år, islamisk terrorism sen 70-talet. Men ja, det är säkert kriget i Afghanistan som är den främsta orsaken till att de stackars fanatikerna (som utgör ett hot mot vanliga muslimer för den delen) har utplånandet av väst på sin agenda på vägen mot islamiskt världsherravälde.

     Tyder på att det är en kommentar till en kommentar av sign ”Mohammed” där.

     Din fråga finns besvarad i tidigare blogginlägg inklusive ett antal kommentarer.

     • Händer det ofta att folk kommenterar fel kommentar eller inlägg? Jag tycker mig ha sett det några gånger, ändå kör du med trådade kjommentarer? Sri för OT…

 1. hehe vem tror på medias smörja, dom har satt skräck i er nu! roligt att dom vet allt om att terroristerna ska komma och och hur många dom e som e på väg hit och vilket land dom ska komma in igenom osv! HAHAHAHA hur dumma e mina medmänniskor i dag alltså och köper sånt här skit, jag menar om en tränad terrorist ville skada nån varför hade han inte gett sig på våra politiker som sänder ut trupper osv! hehe vakna

  • jag menar om en tränad terrorist ville skada oss hur får dom in vapen och sprängämne ? trodde tullen är hård nu tror inte ilegala vapen säljs till utlänigar nån som kan svara på frågan

   • En del kriminella gäng består huvudsakligen av utomnordiska banditer som t.ex. OG. F.ö. är det knappast några svårigheter att få in vapen i landet.

    • utomnordiska ja, men är de muslimer? Jag har för mig att det handlar om föredetta Jugoslavien och Östeuropa? Ryssland? etc…

     • OG är huvudsakligen sammansatt av Albaner och Kosovo-albaner.

      Ryssar? Skärp dig…

      • Och hur vet du att det är albaner och kosova albaner? Kan du styrka det på något sätt? De som figurerar i de största kupperna råkar bara var av andra folkslag?

 2. Terrorismen har en orsak och det är inte så att det är en nyhet att man jävlas med muslimer och mellanöstern från västligt håll. Terrorismen på 70-talet hade med palestinafrågan att göra. Den är ju fortfarande aktuell, men har ”kompletterats” rätt kraftigt av de senare krigen i Irak och Afghanistan. Att somliga tycks försöka bortförklara Afghanistan som orsak med att terrorismen fanns innan är antingen korkat eller oärligt.

  Jag skrev detta om orsaken till terrorismen i en tråd nedanför, om drönarattackerna. Jag tycker den passar här också, om det är OK med lite recycling…

  Casualties and losses
  Total killed:
  På USA-sidan: 9 (CIA & other intel agents) På Afghan/Pakistansidan: 1,801 including about 500 civilians (As of October 4, 2010)[1]

  Nästan 30% civila!!! Till och med i det man erkänner, alltså. Var och en av dom 500 har släktingar och vänner, grannar och bekanta. Fundera på hur många det blir, vad dom tycker och vad dom drar för slutsatser. Vore jag en av dom skulle jag banne mig inte sitta still på arslet! Jag skulle göra vad jag kunde för att slå tillbaks. Är det så svårt att begripa?!?!

  Det är inte ett fiskstim man decimerar med drönarna, det är tänkande människor med känslor. Dessa känslor kan efter en drönarattack sammanfattas med ett ord: HÄMND!!!

  • Jo, fast ”den muslimska” terrorismen var inte alls muslim på 1970-talet. De som planerade och genomförde var uteslutande kristna, palestinier och även hade internationella relationer, dvs kamrater i andra länder som hjälpte till mer än gärna.

   • Vilken religion har palestinerna då? Inte muslimer, eller? Är icke palestina en del av mellanöstern? Alltså dom jag menar att man jävlats med, så att de blev terrorister? Jag förstår inte din invändning… om det var det…

    • Palestinier är väl i första hand muslimer, men det är många procent som är kristna. Sedan låter det på sig som om terrorismen uppfanns av palestinier, men så är det inte. De som mest har använt sig av självmordbombare som jag minns saken är de kristna tamilska tigrarna.

     Religionen har ingen bindning mot fenomenet ”terrorism” men det uppfattas felaktigt så på grund av de senaste decenniets händelser.

     • Terrorismen har inte en religiös bakgrund i sig, där är vi eniga. Men väst har jävlats på alla möjliga sätt nere i de regioner där man till stor del är muslimer (inklusive ren terrorism som bombningen av Al Shifa i Sudan) och då har religionen dragits in och blivit en komponent i komplexet. Det är inte bara muslimerna som gjort det, GW Bush drog ju fram gud i alla möjliga sammanhang.

      Terrorism är den fattiges desperata vapen i många fall. Vad som definieras som terrorism beror ofta också på vem som gör det.

    • De palestinier som planerade och genomförde flygkapningar och annat var faktiskt kristna. En och annan fotsoldat var av annan religion men i praktiken ateister och övertygade kommunister. Samtliga palestinska organisationer som utförde attentaten du hörde talas om under 1970-talet hade kristet ledarskap.

     • Men dock från mellanöstern och en del av ett folk som i huvudsak är muslimer och som väst jävlats med. Religionen är som sagt inte det viktiga i utgångspunkten men har gjorts viktig.

      För övrigt, Jinge, så ville jag inte alls påstå att palestinierna uppfann terrorismen. Att jag nämnde palestinierna var för att de nämndes i en kommentar högst upp i den här tråden.

  • Konstigt att ingen kommenterat själva poängen i det jag skrev utan mest anmärkt på detaljer…

    • Näe, det är ju därför jag undrar, serru. Var det verkligen så svårt, tyckte du?

      • Jag är ju duktig och håller mig i tråden, så det kan väl inte vara så svårt att kolla längst upp? Om minnet sviker.

       • Jodå, det kan mycket väl vara sant. Men jag skriver oxo nya bloggposter och under det pysslet så kan jag max släppa fram kommentarer, inte läsa dem i sitt sammanhang. Ska försöka minnas saken, men nu är det META-varning på detta för det handlar inte om bloggposten…

  • Har du inte fått ”svar” så tror jag att det beror på att du blandar in olika ämnen, kommentaren handlar om flera olika saker, dessutom blandar du in palestinier på ett obehagligt sätt, du vet uppenbarligen inte vilka som började med det vi idag kallar terrorism. Läs Björn Kumms bok Terrorismens historia eller exkludera palestinierna i den här sortens sammanhang.

   [/off topic]

 3. Terroristangrepp mot hela Europa? Bara en ursäkt för att attackera personlig interigretit tydligare. Jag tror inte en sekund på att det finns något faktiskt hot!

  • Man kan säkerligen diskutera termen ”Hela Europa”, bilden orden ger verkar ju inte sannolik, men det vore väl konstigt om inte afghaner vore så pissed off att somliga av dem mycket väl skulle kunna tänka sig att ge igen? Nu kommer varningarna från USA och kan därmed vara ngn slags politisk spinn, men jag tror att vi vet mer inom en relativt kort tidsperiod.