Sverige skapar egna krigsinvalider


[column width=”49%” padding=”2%”]
En av orsakerna till att många hemvändande amerikanska soldater tar livet av sig står givetvis att finna i det oerhörda våld som de använder för att döda andra människor. Ger man sig till att oprovocerat skjuta ihjäl civila, och kommer undan med det, så kommer priset att få betalas efteråt.

AB: ”I juli 2007 öppnade amerikanska styrkor utanför Bagdad eld mot en grupp civila. Soldaterna färdades i helikopter och utgick från att människorna var beväpnade rebeller. Varför vet ingen. På filmen från överfallet, som släppts av sajten Wikileaks, kan man se hur personerna i lugn takt promenerar runt på stadens gator. Två av personerna bär på kameror som de amerikanska soldaterna misstar för vapen. Männen är fotografen Namir Noor-Eldeen, 22, och chauffören samt assistenten Saeed Chmagh, 40, anställda av nyhetsbyrån Reuters. Soldaterna beslutar sig för att öppna eld. Vapen riktas mot gruppen av människor och på filmen hörs en ung mansröst säga: ” ”Light em all up” ”Come on Fire!””

Nu har vi, tack vare våra senaste regeringars önskan om att Sverige ska visa sig dugliga till att ingå i Nato, fått ett stort antal egna veteraner. Det är folk som tjänstgjort i första hand i Afghanistan och som nu är återkomna till Sverige efter tjänstgöringen. Det vi vet om dessa är att många mår mycket dåligt efter hemkomsten och att försvarsmakten kritiserats för att inte vara tillräckligt bra på att ta hand om dem.

På sikt så får vi räkna med en ökad självmordsfrekvens bland dessa, missbruk och att många av dem inte är kapabla att leva i familj eller sköta ett arbete. Riktigt hur våra regeringar kalkylerat vet jag inte, men jag vet att man redan idag sett

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]

åtskilliga exempel på återvändande soldater med psykiska skador.

För något dygn sedan sköt tyska soldater ihjäl sex civila av misstag, det enda som skiljer det misstaget från det på Youtubefilmen är att den händelsen skedde i Irak medans våra svenska soldater är ute i samma ärende fast i – Afghanistan.

intressant Tags : , , , , , , , , , , ab12 ex dn1234 svd123 k&å t
[/column]


20 svar till “Sverige skapar egna krigsinvalider”

 1. ”Man kan notera att den i Tingsrätten dömde Pirate Bay-gurun Gottfrid Svartholm tackas i slutet av Wikileaks-videon för ”Networking”.”

  – Oscar Swartz/Gnuheter

  Tur vi har hårdnackade pirater!

 2. J skriver ”För något dygn sedan sköt tyska soldater ihjäl sex civila av misstag, det enda som skiljer det misstaget från det på Youtubefilmen är att den händelsen skedde i Irak medans våra svenska soldater är ute i samma ärende fast i – Afghanistan.” …

  Jinge jag kan för mitt liv inte få det som sker på videon till att vara ett misstag.

  VH

  • Samma sorts ”misstag” som jänkarna gjorde i Irak? Vad förstår du inte? De trodde som vanligt att det var terrorister…

   • Jinge jag tror inte att det vi ser på filmen var ett misstag, jag tror att man medvetet sköt mot civila, jag tror att man från helikoptern klart och tydligt ser att där finns inga vapen, jag tror att när man nämner AK47 or, så är det för att man vet att någon kommer att titta på filmen, jag tror jinge att dom var ute på uppdrag och sköt mot civila enbart för att ha roligt en stund och slippa att få elden besvarad. Troligen var det en slags hämnd för någon kamrat som nyligen förlorat sitt liv eller bar rå-het i största allmänhet. Jag tror Jinge.

 3. Men, amerikanerna beter sig ju rutinmässigt på det här sättet. De har exempelvis haft pippi på att göra nattliga raider hos folk i Afghanistan och skjuta alla som finns i husen de tar sig in i. Det här är normalt i både Irak och Afghanistan, inte något enstaka övertramp, som somliga får för sig och som det framställs som av styrande.

  Sedan är det inte bara de hemvändande som mår dåligt och får lida. Deras anhöriga kommer också att drabbas – väldigt hårt i somliga fall. Vore jag mamma till en grabb som envisades med att åka till Afghanistan som soldat, skulle jag göra fullkomligt klart för honom att han därmed inte längre är min son och inte kan räkna med att komma hem till mamma någonsin igen – och jag menar det.

  • Detta är en stor eftermarknad för BIG-Pharma så hoppas inte på någon förändring.

 4. Trigger-happy people!
  Hövdingen Crazy-horse roterar i sin grav när han hör hur ättlingar som stulit hans land och våldtagit hans folk använder hans namn till att mörda andra på veka grunder!
  Civila är fortfarande det främsta krigsoffret ej militärer eller insurgents!

 5. CrazyHorse’s ättlingar utrotades nästan de också efter 300 års folkmord på indianer. Det mesta av dödandet gjordes av invandrade européer.
  Tradition förs vidare.

  Den här piloten är kanske kaxig idag, men om några år i lugn och sedan i ensamheten kommer ångesten. Får han sedan egna barn, som väcker minnen….
  blir han sin egen bödel.
  Helvetet är inte en plats utan ett tillstånd.

  • Det är inte bara piloten. Det var besättningen som sköt, säkerligen 4-5 man i helikoptern är medansvariga. Oavsett om de tror på sitt uppdrag eller inte så kommer de aldrig ifrån att de dödat oskyldiga.

   • Rätt. Människan är ju en gruppvarelse och normalt strävar man för god överlevnad för arten människa. Att göra skada mot den egna arten slår alltid tillbaka i ett senare skede.

   • Jag tror det är frågan om en renodlad attackhelikopter med två mans besättning, antagligen en Cobra eller Apache.

  • Ja när tänker vår riksdag erkänna folkmordet på amerikas indianer???
   Det är ju inne med att riva i gamla sår som Armenien/Turkiet.

   Känner ett antal fd. FN-soldater som var med i Bosnien på 90-talet, samtliga är fortfarande fuckedup psykiskt i mer eller mindre grad. Minerna jagar dom lite var som. En av dom bodde med en fd. flickvän till mig, hon höll på att stryka med i våldsamma raseriutbrott vid mardrömmar. Det förhållandet höll inte och han har klippkort hos en psykoterapeut.
   När tänker vi lära oss av historien? Eller är lärdomar av historien bara ett politiskt slagträ som används till riktade syften??

 6. Amerikanarna skjuter inte bara civila i Irak och Afghanistan, dom ger sig många gånger på den egna befolkningen också när dom kommer hem, ärrade och helt sjuka till både kropp och själ.
  Jag kan inte förstå att samtliga partier, utom Vänstepartiet, stöder vansinnet i Afghanistan, där vi så extremt hjälpsamt ser till att USA kan fortsätta sitt vansinniga dödande av hjälplösa afghaner.

  Jag läste att återuppbyggandet av landet sker i områden där ingen kan utnyttja faciliteterna – och dessutom är byggandet av skolor och sjukhus många gånger så hafsigt utfört att det mesta faller ihop efter några år.

 7. Det gamla Rom kastade oskyldiga civila för lejonen, det nya skjuter ner dem från helikoptrar. När kommer den nya religionen, som har kraft att slita itu imperiet?

 8. Du bör starta med att läsa kommentarsreglerna. Om du gör det och formulerar om dig så blir kommentarerna framsläppta. / Jinge

  • Vilket ocksa sker. USA ar valdigt filtig med att domma sina egna soldater for diverse brott i sitt egna militara rattsystem.

   Dock kommer aldrig de tva personerna i helikoptern att dommas for beskjutningen i filmen, det framgar tydligt att de tror att flera personer i gruppen de beskjuter ar bevapnade. Om ROE tillat i 2007 i Bahgdad att man oppnar eld med en automatkanon pa en folksammling for att attackhelikopter besattningen tror att bevapnade sa har inget brott begatts.