Svenskarna sköt de egna

Det är en makaber nyhet som media nu berättar, i nyhetstexten från dagens webbupplaga av DN görs gällande att en afghansk man sköt ihjäl alla tre, men nyheten handlar om hur de svenska soldaterna sköts av – svenska soldater.

DN: ”De två svenska officerare som sköts till döds i Afghanistan i fjol verkar ha dödats av svenska kulor. Det pekar obduktionsprotokoll och Försvarsmaktens egen utredning på, enligt TV4 Nyheterna. Den 7 februari i fjol sköts de svenska officerarna Gunnar Andersson och Johan Palmlöv samt deras afghanske tolk Mohammad Shahab Ayoulay till döds i byn Gurgi Tappeh, cirka 35 kilometer från det svenska högkvarteret i Mazar-i-Sharif. En afghansk man klädd i polisuniform öppnade eld mot svenskarna och tolken. Den afghanske mannen sköts sedan ihjäl när elden besvarades.”

Det är förstås en motgång av format, det vore enkelt att skriva mycket ironiskt om det inträffade, men det finns ingen humor i händelsen, bara tragik. Försvars-
minister Sten Tolgfors, den gamle vapenvägraren, vägrar också att besvara medias frågor när det gäller detta. Han borde ha vägrat redan då han fick frågan om han ville ställa upp som försvarsminister.

Det finns bara en sak att göra, ta hem soldaterna!

it , , , , , , , , dn1234 svd ex ab gp

  7 comments for “Svenskarna sköt de egna

Comments are closed.