Julian Assange Efterlyst


Tidningen Expressen skriver nu på sin hemsida att Julian Assange är efterlyst, på sannolika skäl, för – våldtäkt. Sam-
tidigt så är han en person som CIA vill komma åt. Underrättelsetjänster kan gå mycket långt för att uppnå sina mål, men det är givetvis svårt att veta något i nuläget. Han lär inte befinna sig i Sverige heller enligt Rick Falkvinge.

BBC och CNN kör det nu som Breaking News![column width=”49%” padding=”2%”]Expressen: ”Wikileaks grundare Julian Assange söks av svensk polis. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i Stockholm. – Han är anhållen i sin frånvaro, bekräftar Maria Häljebo Kjellstrand, jourhavande åklagare i Stockholms City, för Expressen. Julian Assange har den senaste tiden varit i Sverige för att föreläsa, bland annat i LO-borgen i Stockholm på temat ”Krigets första offer är sanningen”. Bakom arrangemanget stod Broderskapsrörelsen, samlingen med kristna socialdemokrater. I går kväll anhölls han i sin frånvaro av svensk jouråklagare, enligt uppgift till Expressen. – Det är våldtäkt, bekräftar Maria Häljebo Kjellstrand, för Expressen under fredagskvällen.”

Tyvärr så har Sverige en historia av långtgående samarbete med USA och CIA, därför förhåller jag mig tillsvidare skeptisk. Expressen skriver att det var två kvinnor som känner varandra som kom till polisen för att fråga om råd, och att de inte ville anmäla Julian Assange, men likafullt är han efterlyst. Rick Falkvinge säger enligt Expressen att Assange lämnade landet i onsdags.

Emanuel Karlsten/Expressen: ”Allt medan USA:s myndigheter står maktlösa och generat får godta att ett gäng gratisarbetare drar ner byxorna på dem. Givetvis agerar de och givetvis känner Julian Assange sig hotad. För Dagens nyheter har Wikileaks grundare berättat hur han ibland tvingas förse sig med livvakter, och flera gånger har rykten om hans död spritts när han obemärkt försvunnit från en stad, för att dagen efter dyka upp på andra sidan jordklotet. USA kan han inte längre besöka utan att bli anhållen och internet kokar av rykten om att USA utövar påtryckningar mot sina allierade för att gripa Assange. Jag utgår från att det i och med anmälan kommer att konspireras flitigt om att CIA till sist lyckats infiltrera även svenska myndigheter.”

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Wikileaks

Det Expressens bägge artiklar saknar är – uppgifter på om det finns någon teknisk bevisning eller vittnen. Det lär bero på att man själva inte fått den typen av information. Det framgår inte heller vem som gjort anmälan enligt SvD. Att media saknar mer information kan mycket väl bero på att åklagaren anser att det kan skada utredningen. Men som sagt, jag tycker att historien verkar mycket underlig. Julian Assange nekar till anklagelserna i ett mejl till Aftonbladet uppger tidningen.

Denna post kommer uppdateras när mer info kommer.

Se pressmeddelandet längst ner! – Kommentarsregler!

it , , , , , , , , ex1 dn svd1 ab Ulf Vargek [/column]

—————————————————————————————————————————————————————–

Pressmeddelande: Piratpartiet ger fortsatt stöd åt Wikileaks demokratiarbete

Wikileaks talesperson Julian Assange har anhållits i sin frånvaro misstänkt för två våldtäkter under sitt stockholms-
besök. Dessa anklagelser rör Assange som privatperson och kommer därför inte att påverka samarbetet mellan Piratpartiet och Wikileaks.

– Det är jätteviktigt att fortsätta stödja Wikileaks. Siten tillhandahåller en värdefull funktion som inte får vara känslig för vilka förespråkare den har, säger Piratpartiets vice partiledare, Anna Troberg. Det är rättsväsendets uppgift att utreda Assange och vår uppgift att skydda möjligheten att kunna avslöja maktmissbruk.

Polisanmälningen mot Julian Assange är svår att inte förknippa till de hot som uppstått i och med Wikileaks verksamhet, och har skapat en hel del spekulationer, men Piratpartiet manar till lugn.

– Vi skulle som parti vilja mana till lugn och vänta in mer information kring händelsen. Så lite som vi vill slänga Assange för vargarna, lika lite vill vi ifrågasätta de två kvinnor som anmält honom, fortsätter Anna Troberg.

Piratpartiets fokus kommer att kvarstå och fortsätta att handla om förändringar som är bra för samhället och demokratin.

– Kampen att skydda Wikileaks är lika viktig idag som den var igår. Wikileaks bedriver ett grundläggande demokratiarbete som vi stödjer, fortsätter Troberg.

Piratpartiets bidrag till Wikileaks fortsatta existens består av att partiet kommer att låta sitt namn agera politisk sköld åt Wikileaks servrar. Servrarna kommer att finnas på samma plats och skötas av Piratpartiets tekniker, och därigenom måste även Piratpartiet angripas för den som vill åt Wikileaks. Piratpartiet har dock inte något inflytande över Wikileaks arbete. Wikileaks servrar kommer att finnas på plats och vara igång genom Piratpartiets försorg inom några dagar.


55 svar till “Julian Assange Efterlyst”

 1. Känns det inte lite konstigt att dom enda som skriver om detta är Expressen?
  TT han inget om det, inte heller svd,dn eller aftonbladet…

 2. Vad ”de två kvinnorna” än säger så kommer ju förhoppningsvis inga förnuftiga människor att tro på dem. Det är skrämmande att USA har ett så absolut grepp över Sverige att svensk polis och svenska media utan motstånd underkastar sig detta spel. Så uppenbart som det är. Hur djupt har svenska media egentligen sjunkit? Men CIA är djävulskt skickliga och har oändliga ekonomiska resurser. Således risk att de arbetat fram ett vattentätt ”bevisläge”. Utstuderat också att lägga de fejkade händelserna i Sverige som fortfarande har ett gott rykte som ett öppet och hyfsat hederligt samhälle. Där vi har sympatier för Julian Assange. Tro mig: om ett par dagar kommer många bland oss vara övertygade om Assange´s skuld. Svenska media kommer nu att starta ett aldrig tidigare skådat drev. ALLT för att bistå USA. Så här gäller att hålla huvudet kallt. Utsatta för ett så bottenlöst smutsigt spel. (Ibland undrar jag om etablissemanget här vill pröva hur dumma vi egentligen är. – Hur långt de kan gå.)
  Ulla Johansson

  • Jag tycker att ”förnuftiga” människor ska avstå från slutsatser i nuläget. Jag är inte heller benägen att anklaga svensk polis, men visst, det finns många underligheter i detta. Och det är fullt möjligt, polisen har brutit mot lagen förr på uppmaning av USA/CIA.

   Men tror du att polisen är en organisation som är hermetiskt tillsluten så tror du fel. Vi är nog många som minst sagt lyfter på ögonbrynen inför denna nyhet.

   Jag skriver att detta passar USA/CIA som en smäck, men jag väntar med att anklaga polisen och två okända kvinnor. Varför skulle de anklaga Assange? Pengar från CIA? Nej jag vet inte, mycket talar för att det ligger en hel del i det du skriver, och visst, den borgerliga regeringen skulle knappast göra motstånd. Desto viktigare att vi gör oss av med regeringen så snabbt som möjligt. Fyra år till och vi är med i NATO och all social trygghet är avskaffad…

  • Det krävs inte att polisen är inblandad. Det krävs bara att man får två kvinnor att gå med på att anklaga någon för våldtäkt, så är den svenska polisen tvungna att göra en utredning.

   Även om Assange blir helt frikänd, har anklagelserna ändå fyllt sitt syfte. Det kommer att ta tid och kraft från hans arbete med Wikileaks, och han kommer att hindras från att resa runt i världen tills hans blir friad.

 3. Är inte ett dugg förvånad av nyheten. Vi alla minns väl den falska anklagelsen ”weapons of mass destruction” som Bush upprepade om och om igen när han ville dra ut med sin armé och slakta irakier? För att inte tala om Balkankrigen, där man framhävde alla incidenter där bosniska och kroatiska civila dödats, medan serbiska civila offer ignorerades för att de var politiskt närmare ”ryssen i Öst”.

  Vill inte med hundra procents säkerhet säga att Assange är oskyldig, eftersom jag inte vet mer än medelsvensson, men jag misstänker starkt att detta är ”Fourth Generation Warfare”.

 4. CIA har spanat på Assange här i Sverige och valt ut två av de kvinnor han träffat. De har säkert fått
  $ 100 000 kontant för att anmäla honom mot löfte att åklagaren ska lägga ner utredningen i brist på bevis. De har med hjälp från svensk underrättelsetjänst tagit reda på att tjejerna var i behov av pengar, så de visste nog vad de gjorde.

  • Kan du berätta mer i mail till mig om den svenska anknytningen till Lillehammermordet. Använd kontaktfunktionen.

 5. Om vi gör oss av med borgarna så viker sig Sverige inte för USA? Snacka om selektivt minne eller du kanske trodde att Bodström var moderat justitieminister?

   • sign ”Teflonminne”

    Äsch, du har kritiserat Bodström så pass mycket att de flesta som läser bloggen ofta vet var du står Jinge, det är inget att be om ursäkt för. :P

    Sedan tycker jag det är bra att du tar en neutral ståndpunkt. Man ska varken fria eller fälla innan man har mer uppgifter.

    Övriga kommentatorer kan ju ta och rannsaka sig själva; det var många som ansåg att Littorin var direkt skyldig så fort Aftonbladet började med sin artikel men så fort yttrandefrihetens nya älskling Assange misstänks så ligger CIA bakom? Visst verkar det mysko men nog är det bättre att avvakta än att hyckla.

 6. Jag tror inte på slumpen i sådana här fall. Max kommentar ovan är nog ett mycket troligt senario. Historien har också gott om exempel på vad underättelsetjänster kan ta sig för friheter. Tråkigt att Sverige är helt försvarslös mot detta men med en rättspraxis där man helt godtyckligt väljer att tro på anmälaren även utan teknisk bevisning och vittnen så blir det lätt oskyldiga offer.

 7. Själv är jag övertygad om att detta handlar om en fälla för Assange. Noggrant planerad och genomförd. Det är ju förbannat att Falkvinge tycks ha gått under jorden, detta har varit känt i flera timmar men han är försvunnen. Otroligt, vi borde byta ledare i PP innan han skadar oss mer!

  • Vad pratar du om? Rick har väl inte ”gått under jorden”? Han uttalade ju sig i Expressens artikel, han har svarat på frågor från TT och skickat ut ett funktionärsmejl. Och det är lördagsmorgon. Själv har jag nätt och jämt ätit frukost…

 8. Läs vad Max skriver. Något åt det hållet är jag övertygad om att det är bakom detta. Det är ju så sjukt genomskinligt att Assange först mer eller mindre ”hotas” att dom kommer stoppa honom på ett eller annat sätt för att sedan som ett brev på posten bli falskt anklagad för våldtäkt. Jag menar kom igen… hur genomskinligt kan det bli?

 9. Det är straffbart att anklaga någon för falsk våldtäkt. Assange borde göra en motanmälan så att dessa två kvinnor som står bakom anmälan ställs till svars.

  • Visst, enda problemet är att de inte anklagat honom. De har rådfrågat polisen. Jag avvaktar med någon bedömning förren jag vet mer.

   Mitt förtroende för wikileaks har inte ändrats pga detta, då det är skilt från Assange som person och ej viktigt för Wikileaks öht.

   Jag har ingen lust heller att hänga ut/anklage tjejerna om det faktist har hänt. Tänk på vad som hände i Bjästa. Att Assange blir falskt anklagad är jobbigt för honom men ingenting emot vad kvinnorna får uppleva om det är sant och att de får en internetmobb mot dem.

   Så tänk på Assange != Wikileaks.

   Tänk också på att det är nog inte bara USA som vill sätta dit honom isåfall. Du har en hel drös andra länder och organisationer.

 10. Littorin blev ”fälld” utan bevis, utan utredning. Om vi alla trodde på den anonyma kvinnan i littoringaffären, borde vi väl vara konsekventa och anse Julian Assange skyldig också.

   • Jag trodde inte på anklagelserna mot Littoring. Hittils vet vi inget om denna utredning. Mitt ”vi” var en aning ironiskt.

    • Det är vi, men det var nån formulering i din kommentar som var jäkligt onödig. Men jag minns inte exakt vad det var, jag kom hem nyss.

  • Vackert. När högerns drängar hör anklagelser mot en hög profil, anklagelser om VÅLDTÄKT, så är det första de tänker på Littorin. Det är talande. :)

   • ”Högerns drängar”. Värst vad hög nivå du har på dina inlägg! Inte värt att besvara… Särskilt inte då jag röstade på MP i senaste valet. Men, i din värld kanske man inte kan anse att även ens meningsmotståndare behandlas felaktigt?

 11. Som sagt ska man nog avstå från för starka slutsatser i nuläget, och dessutom skilja på Wikileaks och Assange som person. Även inom organisationen har det börjat komma kritik för att en väldigt stor del av deras utgifter handlar om att Assange åker business class över världen och bor på lyxhotell. Under 2009 hade Wikileaks totalt utgifter på $55K för verksamheten (bandbredd, utrustning, mm.). Samtidigt var Julian Assanges personliga utgifter (inte lön) $225K (http://cryptome.org/0001/wikileaks-costs.htm).

  Vi vet förstås inte exakt var de siffrorna kommer ifrån heller, så de får tas med en nypa salt, men det är uppenbart att Assange verkar trivas i jetset-livet. Så länge jag inte vet vem som betalar för det avstår jag från att helgonförklara honom.

  • Det är inte konstigt att Assange åker världen runt i sitt arbete med Wikileaks, och att det kostar mycket. Men om han åker business class och bor på onödigt dyra hotell ska det naturligtvis kritiseras.

   • Varför ska det kritiseras? Han kanske kan arbeta i business klass?

    F.ö. tycker jag att vi ska ge höge faan i hur han reser.

    • Eftersom jag och många andra faktiskt donerat till Wikileaks tycker jag det i högsta grad angår oss hur pengarna används – det är INTE Assanges personliga pengar. Personligen tycker jag inte det är OK att säga att man behöver pengarna till bandbredd, och sedan använda 80% till något helt annat – tycker du?

 12. Nu har inte jag full koll på juridiken här. Men om han är anhållen i sin frånvaro blir väl nästa steg att han efterlyses internationellt också. Och då lär han med tanke på anklagelserna kunna gripas i de länder som Sverige har utlämningsavtal med. Vilket väl är bl.a alla länder inom EU med flera.

  Och utlämningar brukar inte gå blixtsnabbt så griper de honom lär det väl ta några månader före han ens kommer till Sverige och förhör här. Så han lär väl vara borta från banan i alla fall minst ett halvår före allt det här är klarlagt.

  • Jag undrar det. Jag tror att det krävs att han ska vara häktad i sin utevaro för att få lysas internationellt.

 13. Men sannolikheten för att A har begått dessa brott förefaller mig ganska liten. Karln är ju tydligen omgiven av llivvakter och ska vi tro att han är så korkad att han under dessa omständigheter begår ett sådant brott? Jag har svårt att tro det.

  Däremot vet vi ju, sedan tidigare, att USA och CIA inte är så noga med rättstryggheten och med bevis om man vill åt någon, och att man kan göra precis vad som helst för att oskadliggöra obekväma personer, inklusive mörda dem. Ingenting är dessutom enklare än att lura män in i sådana här fällor. Det är väl närmast en klassiker vad gäller att ex. värva spioner eller för att misskreditera en människa.

  • Bra skrivet, Kerstin. Håller med dig. Förutom eventuella livvakter var han ju också punktmarkerad av journalister under sin vistelse här i sverige. Luktar CIA lång väg…

 14. Varför skulle Assanges våldta när han har tiotals miljoner beundrarinnor världen över? Jag har sett honom bli intervjuad i arabiska tv-kanaler är kvinnliga journalister hade väldigt svårt att dölja beundran och attraktion. Han är dessutom så respekterad ute i världen att han skulle kunna få vilken princessa som helst bara han pekar. Sverige kommer att bli bespottat ute i världen om den har farsen fortsätter.

  Det här gamla tricket är så banalt att jag blir brister i skratt. Jag har själv upplevt TVÅ sådana anklagelser mot arabiska folkrättsaktivister som avrättats för våldtäkt och där de bägge våldtäktsoffren var gamla damer, feta, mentalthandikappade, etc, medan de två som avrättats unga friska attraktiva män som skulle kunnat få vem som helst om de bara velat eller haft tid att tänka på sådant.

  • Ja, jag ville inte skriva det i bloggposten. En snygg ung kille, dessutom superkändis, förmodligen förmögen. Dessutom jagas han av CIA. Det borde få minst 50% av tjejerna i hans närhet intresserade. Skulle han verkligen behöva tvinga sig på någon?

   • Jag skojar inte när jag säger att han kan få en superrik och supervacker kvinna om han bara vill. Han är inte de typen som suktar efter alkoholstinkande brudar på krogen.

    Vad gäller förmögenhet så sa han själv i intevjuer jag sett att de får så stora och så många bidrag från rika personer världen över att de aldrig behöver tänka på sina utgifter. Personligen tror jag att de får pengar av stater. Det finns rätt många stater i världen som är glada över att han finns.

 15. Lysande tillfälle att slå 2 flugor i en smäll, så att säga. Wikileaks och Piratpartiet i samma skandalhärva… etablisemanget förnekar sig aldrig!

 16. jag dristar mig i nuläget till att detta är ren och skär bullshit. Det är ju knappast någon som blir lidande om jag har fel. Jag anklagar ju ett land eller/underrättelsestjänst.

  Helt osannolikt att han skulle bege sig ut på en våldtäcktsrunda i detta skeénde, just när han har världens blickar mot sig. Inte ens Hagamannen hade våldtagit under sådana premisser

  • Helt osannolikt att han skulle bege sig ut på en våldtäcktsrunda i detta skeénde, just när han har världens blickar mot sig.

   Ja det hela verkar mer än märkligt.

 17. Vi kan dessutom var helt säkra på att en del underrättelsetjänster grävt djupa gravar i hopp om att hitta något om killen att sätta dig honom för, och när nu detta dyker upp tror jag vi kan utgå ifrån att han är vit som snö. Man hittade ingenting att sätta dig honom för och tvingas därmed producera något istället.

  Och sen då. Expressen skriver att Kvinnorna ska ha kommit till Citypolisen i Stockholm under gårdagen för att rådfråga om sina upplevelser med Julian Assange. De ville enligt uppgift inte göra anmälan..
  Alltså, tjejerna som pratat med polisen ”ville inte anmäla”. De ville bara ”rådfråga” polisen. Vet de inte själva om de har blivit våldtagna eller inte? Hur vanligt är det att flickor går och ”rådfrågar polisen” i sådana här fall? Jag har förstås fått för mig att det vanliga är att de inte alls går till polisen och om de gör det, då vet de precis vad de varit med om. Men nu har två kvinnor, oberoende av varandra tydligen och i olika städer, på kort tid kommit till polisen för ”rådfrågning” om vad våldtäkt är. Milda makter.

  • På Sanningsministeriets fasad lyste tre slagord:

   Krig är fred
   Frihet är slaveri
   Okunnighet är styrka

   Paroller som i vårt samhälle har kompletterats med:

   Anfall är försvar
   Ockupation är befrielse
   Se nakenbilderna på Robinson-Jenny

   Tack till George Orwell och Carsten Palmaer

 18. Då har världen fått se prov på hur rättsväsendet i Sverige kan fungera. Här anhåller och frihetsberövar man människor på lösa grunder. Effektivt för polisen men en tragedi för den som drabbas. /(PP)

  • Här anhåller och frihetsberövar man människor på lösa grunder.

   Vad grundar du det på?

   Du vet inte vad du talar om!

   • Jo det vet jag. Bekanta till mig har suttit 10 dagar på häktet och blivit fråntagna vården av sina barn pga av en påhittat historia i skolan utan något som helst bevis. Efter nästan ett halvt år har kammarätten givit tillbaka vårndnaden och åtalet lagts ner. Socialens psykolog tyckte barnet sberättelse verkade ”trovärdigt” men det visade sig som sagt vara fel.

    • Jaså ett ”sånt” brott?

     Och från det drar du slutsatser om hela rättsväsendet. Stiligt jobbat! Men det bevisar min tes – du vet inte vad du talar om.

     • Det är min enda personliga erfarenhet, tack och lov. Att kammarätten helt sågar länsrättens beslut är ett mycket tydligt ställningstagande och visar på den godtycklighet som råder.
      Men ta och följ vilken större medial mordutredning som helst (Palme, Lasermannen, Qvick tex) så märker du snart att polisen frihetsberövar ”skäligen” misstänka ofta flera gånger innan man hittar den verkliga förrövaren. Sverige har för övrigt också fått mycket internationell kritik för sina hätkningar och häktningstider. Om du tycker detta är rättsäkert kan jag nog inte påverka men i min värld är det under all kritik.

      • Jag har inte diskuterat vare sig häktningar eller häktningstider. Brukar du föra in nya saker i resonemangen och antyda att meningsmotståndaren har en annorlunda uppfattning? Det är mycket fult att göra på det sättet.

       ”Att kammarätten helt sågar länsrättens beslut är ett mycket tydligt ställningstagande och visar på den godtycklighet som råder.”

       Det är just det Kammarrätten är till för. I förvaltningsrätterna så motsvarar det hovrätten när det gäller t.ex. mål enligt LVU som jag antar att du avser. Och nej, det är inte alls speciellt ovanligt att Kammarrätten har en annan syn är Länsrätten. Du bara låtsas veta något om saken men har man som jag, fört ett antal kommuners talan i LVU-mål i Länsrätten så kan man faktiskt en del i ämnet. Dessutom har jag arbetat med att göra de personutredningar som tingsrätter och hovrätter regelmässigt tar in då det handlar om frihetsberövande straff, typ våldtäkt.

       Du kan inte det ämnet du låtsas kunna, och det ger bara ett patetiskt intryck.

       ”Om du tycker detta är rättsäkert kan jag nog inte påverka men i min värld är det under all kritik.”

       Att dra till med något som vi inte ens diskuterat och antyda att jag skulle vara för långa häktningstider är så fult att jag inte accepterar att du över huvudtaget berör ämnet vidare här. Den sortens halmgubbar får du elda någon annanstans, inte här. F.ö. förstod jag inte att det var du som var den som socialtjänstens psykolog misstänkliggjorde. Det kan inte vara kul att bli misstänkt för ett sådant brott.

       Jag har haft en del med sånt att göra oxo eftersom jag arbetat inom socialtjänsten, både den kommunala och primärkommunala i trettio år. Men nog om det nu.

       Nästa gång du diskuterar med mig undvik då att lägga åsikter i min mun som jag inte har. Jag gillar inte sånt.

     • Han skrev ju faktiskt ”…hur rättsväsendet i Sverige KAN fungera.”. Men det funkar på andra sätt också, bla har åklagaren nu hävt anhållan mot Assange.
      http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Anhallen-i-sin-franvaro/

      Så nu är det väl dags att utvärdera effekterna av den här affären. Vilka har stärkts och vilka har försvagats? Vad gäller sakfrågan härnäst efter att fokus har flyttats från vidrigheterna i Afghanistan via personkult och våldtäkt över till svenskt rättsväsende?

 19. Att åtalet nu läggs ned av åklagaren ligger ju helt i linje med spekulationerna om en honungsfälla som Anders Jallai spekulerade om på Newsmill. Undrar vilka eftergifter som Assange gått med på för att inte komprometterande bilder ska publiceras.