Försvarsmakten har rektyteringsproblem?

Igår var jag nere i Nynäshamn en sväng, då hittade jag denna affisch i en busskur, en reklampelare som berättar för mig vad min kusin tycker om kriget mot Afghanistan. Nu har jag dessutom över femtio kusiner vilket gör yttrandet lite oprecist. Men framförallt drar jag givetvis den rätta slutsatsen – försvaret börjar få rekryteringsproblem.

Inte något att förvånas över, att Sverige ska sända trupp till Afghanistan för att hjälpa USA i deras ”Kriget mot terrorismen” är visserligen Folkpartiets våta dröm, men folk i Afghanistan vill fira bröllop utan en massa flygande droner eller klämkäcka svenskar som är beväpnade till tänderna, och som dessutom inte törs lämna sina bepansrade stridsfordon.

Fler börjar antagligen fundera på om de verkligen ska riskera att komma hem i en body-
bag eller helt söndersprängda med ambulansflyg. Det är tråkigt att det ska behövas dödsoffer och soldater i rullstol för att andra ska tänka om. Det borde rimligen vara helt naturligt att säga nej till att försvara en ”president” som inte har blivit vald till president, som på order av en fd president i USA beordrats att be FN om hjälp.

Historieböckerna kommer inte vara nådiga mot de politiker som skickat soldater till Afghanistan, lika lite som de föräldrar, syskon, kamrater eller fästmör kommer att vara som får hem sin älskade i en bodybag med blixtlås.

Sedan frågar man om jag har det som krävs för att ha en åsikt!? Det kan försvarsmakten hoppa upp och sätta sig på att jag har! Man har till och med ett ”test” på sin hemsida, forsvarsmakten.se, där hugade kan testa om just de har den åsikt som militären är intresserade av. Man är intresserad av stridisar, stridisar och stridisar. Själva skulle de givetvis förneka detta men då ljuger de.

Och nu får vi en yrkesarmé, det är så långt från folkviljan som man kan komma. Men, verkar inte försvarsmaktens annonser vara lite elitistiska? Och varför i hela friden ska man kasta skit på folks kusiner?

i Tags: , , , , , , , , , , , , , , ab1 svd1 dn12 t

  13 comments for “Försvarsmakten har rektyteringsproblem?

Comments are closed.