F.ö. så tycker jag Afrika ska gripa George W Bush


Jag såg just att Zambia inte vill gripa George W Bush som Amnesty hade uttryckt önskemål om. Det är naturligt att vissa länder inte törs med tanke på USA:s makt i världen. Man oroar sig givetvis för konsekvenserna av en sådan handling.

Samtidigt så är det skamligt att Bush och Blair tillåts resa världen runt efter att en miljon irakier dött på grund av deras lögner, den internationella domstolen i Haag borde givetvis utfärda en internationell efterlysning på bägge dessa män. Man kan inte bortse från alla brott mot folkrätten som de har begått, inte heller ifrån de förfalskade fakta som de byggde upp som orsak till kriget. De är en skam för sina länder och det är hög tid för att den internationella brottsmålsdomstolen sätter någon av dessa fula fiskar bakom galler.

Inte ens vår egen Carl Bildt skulle klara sig antagligen, möjligen genom att hävda att han inte deltog i någon konspiration mot Saddam, för de hade inte skvallrat för honom att de hade hittat på allt om massförstörelsevapnen. Men det kanske inte är olagligt för att vara betald lobbyist för att förmå fler att sluta upp i ”de villigas koalition”, men Bildt har kanske annat att oroa sig för?

it Andra om: , , , , , , , svt sr svd dn ab


9 svar till “F.ö. så tycker jag Afrika ska gripa George W Bush”

 1. Jag önskar att George W Bush ställs in för krigförbrytartribunalen och döms till döden. Men det är inte alltid som man får som man vill.

 2. Haha Amnesty uppmanar något land i Afrika som har tillräckliga problem och som definitivt är svagare än länder i Europa osv att gripa en fd USA president. (Tror ni att USA liksom Sverige skulle nöja sig med att gnälla och minska biståndet till landet om de griper honom nej det skulle bli hangarfartyg och fullskalig demonstration av militärmakt precis som vilken annan stormakt skulle göra). Men visst uppmana den svagaste att resa sig mot nån som man tycker är översittare, tycker jag luktar unken feghet lång väg.

  Så ganska bra svar läser mellan raderna ”ni lever i en orealistisk glasbubbla vill ni få något sådant gjort sträck ut eran egen långa gamnacke och testa vad den håller för”

  • George W. Bush må hända vara inkompetent och en föredetting, men enligt gängse bruk kommer han fortsätta vara Mr (herr) president så länge som han lever. När man träffar honom så ska man också bocka och kalla honom för mr president. Detsamma gäller Obama om han får lämna makten till Newt Gingrich, Herman Cain eller Mitt Romney. Han kommer att fortsätta vara ”president” så länge som han lever. Intressant förresten med att nu när Herman Cain visat sig ha utomäktenskapliga äventyr och åtalan om sexuella trakasserier över sig så flyr visst hans väljare till Newt Gingrich, slemmet som hade dessutom två utomäktenskapliga äventyr och lämnade dessutom sin fru när hon fick cancer. Åh gud alltså. Den republikanska valkampanjen verkar vara som en ren komedi eller såpopera.

   Fast det är klart att i ”möjligheternas land” kan allt hända. Till och med kan en idiot som George W. Bush vinna över smarta Al Gore fastän han inte ens fick alla rösterna i valet 2000.

   Amnesty International har på sig att stå upp för sin roll. Då vore det skandal att de inte försöker föra George W. Bush till rättvisan, men de vet också vilka problem de skulle få om denna president blir fängslad och åtalad. USA kommer att använda alla sina muskler för att rädda sin ”president”, därför tar Amnesty den säkra vägen genom att demonstrativt säga åt fattiga biståndsberoende länder att gripa honom. Det kommer de aldrig att göra och Amnesty har sin ära i behåll.

   Det är alltid ett politiskt spel!

 3. seriöst? Internationella vad??
  Skulle den domstolen vara rättvis, den får endast lägga vantarna på de – förbrukade – dårar, som ocker-ligan tillåter.
  Sen har vi större & mäktigare dårar som springer lösa, men skillnaden är att de lyder samma pack, som styr den sk Internationella Domstolen.

 4. Aldrig gillat Bush. Gillar dock uttalandet som kom på förfrågan från Amnesty att gripa Bush bättre. Det visar på cohones som inte Amnesty har – en feg samling tyckare som aldrig gjort något för någon förutom de själva. Ett sorts Bengt Westerbergs Röda Korset spin off. Gör om – Lägg Ner den meningslösa skiten en gång för alla. Var var Amnesty när Ben Johnson behövde dem tex?

  – Säg åt dem att hänga sig, och var vänlig be dem att skapa ett eget land och vänta på att herr Bush besöker det så de kan gripa honom där och inte i Zambia, säger Zambias utrikesminister Chishimba Kambwili.