F.ö. så tycker jag Afrika ska gripa George W Bush

Jag såg just att Zambia inte vill gripa George W Bush som Amnesty hade uttryckt önskemål om. Det är naturligt att vissa länder inte törs med tanke på USA:s makt i världen. Man oroar sig givetvis för konsekvenserna av en sådan handling.

Samtidigt så är det skamligt att Bush och Blair tillåts resa världen runt efter att en miljon irakier dött på grund av deras lögner, den internationella domstolen i Haag borde givetvis utfärda en internationell efterlysning på bägge dessa män. Man kan inte bortse från alla brott mot folkrätten som de har begått, inte heller ifrån de förfalskade fakta som de byggde upp som orsak till kriget. De är en skam för sina länder och det är hög tid för att den internationella brottsmålsdomstolen sätter någon av dessa fula fiskar bakom galler.

Inte ens vår egen Carl Bildt skulle klara sig antagligen, möjligen genom att hävda att han inte deltog i någon konspiration mot Saddam, för de hade inte skvallrat för honom att de hade hittat på allt om massförstörelsevapnen. Men det kanske inte är olagligt för att vara betald lobbyist för att förmå fler att sluta upp i ”de villigas koalition”, men Bildt har kanske annat att oroa sig för?

it Andra om: , , , , , , , svt sr svd dn ab

  9 comments for “F.ö. så tycker jag Afrika ska gripa George W Bush

Comments are closed.