Göran Persson är positiv till Rysslands naturliga engagemang i Syrien

Här på lördagskvällen vill jag före sänggåendet rakt upp och ned rapportera denna positiva nyhet. Tyvärr är det inte särskilt sannolikt att Margot Wallström tar intryck av detta. Jag har ej sällan haft annan åsikt än GP, men han är klart större politiker än sina efterträdare. Han stödde inte USA:s anfall mot Irak om jag minns rätt.
Den förre socialdemokratiska statsministern Göran Persson berättar för tidningen Expressen att han är positiv Rysslands militära engagemang i Syrien. ”Rysslands engagemang är fullständigt naturligt”, säger han till tidningen.
untitled (82)
De senaste dagarna har nyhetsflödet dominerats av Rysslands militära engagemang i Syrienkonflikten. Kritik har framförts mot att Ryssland inte bara bombar islamiska staten utan även andra islamistiska grupper och rebeller som står i opposition till Syriens president Bashar al-Assad.
En sådan grupp är Jabhat al-Nusra som i praktiken är en gren till terrororganisationen Al Qaida. Det är en organisation som fått 40 miljoner kronor i svenskt bistånd, något som tidningen Proletären tidigare har avslöjat.

Persson: “Bra att Ryssland tar ställning mot IS”
Men det är inte alla som är negativa till att Ryssland bombar islamisterna i regionen. När tidningen Expressen intervjuar den förre socialdemokratiska statsministern Göran Persson förklarar han varför han är positiv till den pågående insatsen.

”Jag tycker att det är bra att Ryssland tar ställning mot IS så tydligt som man gör. Vi ska veta att skulle IS fortsätta att expandera, ett av de länder som skulle utsättas för de här attackerna i sin södra flank är just Ryssland. Vi har Turkiet som kan komma att destabiliseras. Det är en farlig geopolitisk situation”, säger Göran Persson till Expressen.

Vidare tycker han att fler länder borde samarbeta med Ryssland i kampen mot islamismen och han anar att det också kan bli verklighet i framtiden.

ISIS trupper med flagga images

”Rysslands engagemang är fullständigt naturligt. Det vore kanske rimligt att Ryssland, USA och Europa gjorde gemensam sak i Syrien. Jag kan nästan när jag lyssnar ordentligt spåra en sådan utveckling. Inte minst om man lyssnar noga på vad den amerikanska statsledningen säger.”

Kommentar: Jag är inte alls säker på att Göran Perssons bedömning om samarbete från USA:s sida är riktig.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

Göran Persson om Syrien Expressen 3/10 Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9

  10 comments for “Göran Persson är positiv till Rysslands naturliga engagemang i Syrien

 1. 4 oktober, 2015 at 09:52

  At the same time as the US accuses Russia of “attacks on Syrian…civilians”, US-backed death squads in Yemen (led by US-coordinated/supplied Saudi Arabia while the US also bombs directly) carried out a massacre at a wedding, executing over 130 people and making Kill Bill look like an episode of My Fair Wedding. (The US itself also directly attacks weddings regularly.)

  The US then blocked a UN bid for an independent investigation into the massacre, and said Saudi Arabia can investigate itself.

  http://www.washingtonsblog.com/2015/10/russian-moves-in-syria-highlight-general-us-hypocrisy.html

  • Benny
   4 oktober, 2015 at 14:47

   Japp! Så här blir det när man låter USA få sin vilja fram i FN…Världen har blivit ett dårhus när man i USA trodde det var fritt fram att härja ostört efter Sovjets upplösning. Att ett av världen mest odemokratiska länder tillåts leda en människorättsorganisation under FN-flagg visar det väl att det är något som är väldigt fel. Något som är mer skrämmande är det uteblivna fördömandet från EU:s sida.

 2. Johnny Andersson
  4 oktober, 2015 at 19:49

  Instämmer med att världen nu är ett kulturmarxistiska dårhus eller utopi som ersatt verkligheten och sunt förnuft, speciellt etablissemanget är helt rubbade. En ohållbar utveckling som inte behöver sluta väl.

  • aa
   4 oktober, 2015 at 21:42

   NATO, IMF och EU är neoliberala organisationer och det är de tillsammans med banker, Israel och oljerika diktaturer ligger bakom det vi ser.

   Det högern kallar ”Kulturmarxism” är bara studenter som blivit hjärntvättade att se ras och genus i alla världsproblem så att de missar målet, de har knappast makt jämförbar med USA/Saudi/Israel och är definitvt inte orsaken att Saudi går fria att begå krigsbrott.

  • Peter Grafström
   5 oktober, 2015 at 01:47

   Johnny
   Kulturmarxism eller andra ’progressiva’ eller ’radikala’ rörelser har alltid uppmuntrats och uppviglats av imperiet. I 200 år. Under 1900-talet har socialism och multikultur understötts av angloamerikanska Fabian society. Samtidigt som icke invigda tex McCarthy kämpat mot ’kommunistinfiltration’. Denna bisarra och komplexa verklighet är för mycket för många att smälta och går därför många förbi.
   Sättet på vilket enskilda förvirrade ’kulturmarxister’ och radikaler av olika slag blir influerade är antagligen genom den opinionsbildning som finansieras av de nämnda eliterna men där spåren är väl dolda. Även bildade socialister som har insyn i marxistisk akademisk verksamhet i Usa och England har nog svårt att upptäcka sambanden eftersom den angloamerikanska oligarkin genomsyrar allt via sina stiftelser och sina sällskap och tankesmedjor. Inget hindrar att det ändå finns genuina delar insprängda i motivbilden.
   För att veta säkert att man inte är en manipulerad kugge måste man tänka själv och ifrågasätta alla obevisade ansatser. Många marxister har svårt för det och ser det som hädiskt och cyniskt att ifrågasätta Marx koppling till eliterna. Från vänster till höger är etablissemanget främmande för detta. Den psykologin gör det möjligt att dupera dem.

   • aa
    5 oktober, 2015 at 16:47

    Att vissa i vänstern luras av propaganda om ”humanistiska krig” och ”nya hitler” betyder inte att de ingår i någon kulturmarxistisk världskonspiration, bara att de är naiva och lättlurade.

    • Peter Grafström
     6 oktober, 2015 at 15:37

     aa
     Jag instämmer helt. Men det är många över hela politiska spektrum som behöver intressera sig för saken. Det sitter långt inne eftersom det rycker undan basen för den politiska verklighetsbeskrivningen. Lösningen är att vara mycket mer empiriskt grundad och inte imponeras av intellektuella konstruktioner. På det sättet kan man frigöra sig från liberala och marxistiska förvillelser. De politiska lägren häcklar bara det andra lägrets men ifrågasätter inte sina egna vanföreställningar.
     Båda lägren är fn vapen i händerna på imperiet.

 3. 8 oktober, 2015 at 13:21

  Jag har läst i tidning i morse, ”Nato är redo att skicka trupper till Turkiet för att försvara sina allierande”, och jag skakar huvudet. Vad hände med Europa? Vi lever den stora flyktingkatastrof efter Andra världens krig. Och den är inte orsakad på krig mellan nationer utan att på terrorister. Terrorister som är legoknektar och fanatiker från alla delar av planet. Terrorister som har stora antal av moderna vapen, vem är som utrustar dem? Terrorister som säljer olja för att finansiera sig sina terrordåd, vem är som köper denna blodiga olja av oskyldiga liv. Terrorister som dödar andra som inte tänker som dem. Terrorister som inte har den minsta respekt för livet, förnedring, tortyr, våldtäkt, halshuggning är några av de hot som upplevs av befolkningen under deras territorier.
  Syriens befolkning flyr från terror. Syriens befolkning vill flytta tillbaka medurs innan denna vansinniga våld. Syriens befolkning ber om hjälp. Syriens legitima, valda regering ber om hjälp till Ryssland och Ryssland svarar uppmaningen.
  I ett par dagar Ryssland har gjort stora skador på terroristerna. Jag undrar vad spelar USA och dess allierade? varför finns inga resultat i alla dessa år som de säger bekämpa terrorism?
  Irak och Iran har också anslutit sig till uppmaningen och tillsammans har skapat en informationscentral för att avslöja positionerna för terroristerna och effektivisera insatser mot dem. Samarbetet mellan suveräna stater är nyckeln till framgång. De utbyter information, diskuterar och förbereder operativ, kommer överens om målen, tillåter användning av transit genom deras territorier till en effektiv genomförande av insatser mot terrorister.
  Ryssland har uppmanat USA och dess allierade att ena sig till kampen mot terrorismen. Vad sade USA och dess allierade? De sade nej och kritiserade Ryssland för att göra det som de gjorde i åren utan tillstånd på Syriska regering. Eller kanske inte, man kan fråga sig vad de gjorde i dessa år. varför har man inte sett stora resultat som ryssarna har gjort i några dagar? Vad bombarderade USA och dess allierade i Syrien? kanske sjukhus som i Afghanistan?
  Ryska flygplaner gick över Turkiets gränsen några minuter under bekämpningen av terrorister i Syrien och vad säger NATO? Ryssland är en hot! vad!? Det är inte terroristerna det hotet?
  Vad gör Turkiet för att bekämpa terrorismen? vad gör dem? De bryter mot syriskt territorium och bombar kurderna, De stoppar inte invasionen av internationella terrorister i Syrien, de ”blundar” för vapenhandel till terrorister och försäljning av olja stulits av terrorister, de skapar en buffertzon på syriskt territorium och anfaller syriska flygplan som bekämpar terrorister.
  Man borde vara tvärtom. Man måste stödja en real och effektiv bekämpning av terrorism. Men icke, NATO hotar med krig.
  Jag är trött för alla massmedia som gör eko på NATOS propaganda och döljer sanningen: Det finns en riktig bekämpning mot terrorismen i Syrien och är Ryssland som leder det. Vi måste stödja den.
  Och jag vill säga en sak om NATO.
  NEJ TILL NATO i Sverige!!!!
  Med alla information som finns man måste vara dum i huvudet för att vill vara NATO-medlem.
  Ursäkta för min svenska men jag ville lätta mitt sinne.

Comments are closed.