Får Petzäll polisbevakning nu?


Att William Petzäll kommit på kant med Sverigedemokraternas ledning vet hela Sverige idag, dels är det en intressant nyhet att SD fått en rejäl motgång, sedan är det många som anser att ett rasistiskt parti inte hör hemma i landets lagstiftande församling. Och nu kommer som väntat en fortsättning, igår skrev jag om konflikten med Åkesson och möjligheten att berätta ”sanningen”:

Jinge.se: ”Möjligen så ångrar sig partiledningen idag, nu har Petzäll blivit politisk vilde och därmed så ökar också risken för att han ska berätta partihemligheter för media, det finns som bekant åtskilligt som Sverigedemokraterna inte vill ska komma till allmän kännedom. Jag tänker bland annat på den reporter från Sveriges Radio som fick sin bandspelare stulen på en resa till Estland då hon agerade som en Wallraffande reporter. Det finns också åtskilliga uppgifter om att partiet brukade sjunga nazistiska kampsånger tillsammans, den sortens uppgifter vill säkerligen media få tillgång till.”

Att jag skulle få rätt var jag säker på, men att det skulle gå så snabbt överraskade mig faktiskt. Nu har Nyheter24.se fått fler uttalanden från Petzäll där han bland annat berättar:

Nyheter24.se: ”– Hade jag velat tjäna pengar så hade jag kunnat skriva en bok och släppa med massa dokument. Jag har varit med i partiet i fem år och umgåtts med många i toppskiktet så det är klart att man vet mycket. Men det kommer jag inte göra om inte partiet tvingar mig till det, säger William Petzäll, till Nyheter24.

Hur menar du då?

– Spelar partiet schysst kommer jag också göra det.”

Av intervjun med Petzäll så framgår det att han har fått höra en del av de interna diskussionerna som går omkring honom i SD, och att det används mycket grova ord, som han säger till Nyheter24. Personligen tror jag att det borde vara en fråga om han inte borde ha polisskydd. Han säger ju faktiskt att han hade kunnat skriva en bok och släppa en massa dokument om han ville, men att han inte ska göra det om inte partiet tvingar honom till det. På svenska betyder det att han faktiskt hotar partiet, och att hotet måste ses allvarligt eftersom hans uppgifter kan skada partiet för all framtid. (forts nedan..)

Vad det betyder för hans personliga säkerhet är givetvis svårt att bedöma, men rimligtvis borde polismyndigheten prata närmare med honom för att göra en bedömning av om han ska erbjudas någon form av skydd, och i så fall hur det ska se ut. Det är inte rimligt att anta att någon eller några ur partiet skulle ge sig på Petzäll, men det är allmänt bekant att det finns många virrhjärnor bland partiets sympatisörer, något som borde få polisen att ta sig en funderare.

it Andra om: , , , , dn1 sr1 svt svd ex1 ab1


12 svar till “Får Petzäll polisbevakning nu?”

 1. En riksdagsledamot som har kryssats förbi i listan av väljarna sitter på ett personligt mandat och då tycker jag det är OK att vederbörande sitter kvar. I alla andra fall, den stora majoriteten, sitter ledamoten enligt partiets lista och då borde hon/han maka på sig för ersättaren för att inte förvrida väljarens utslag, som i första hand gällde partiet!

  • Well, nu verkar Petzäll göra det som SD-avhoppare brukar göra: ”tar avstånd” från partiets kärnfrågor. Därmed får man väl misstänka att han anses ha vänt både SD-väljarna i allmänhet och de som till äventyrs kryssat honom ryggen.

   Själv tycker jag att han kan få stanna bara för att hela situationen blivit så himla intressant. Mandatperioden är ännu ung och han kan gärna få tjäna som en påminnelse om att allt inte står rätt till i ett visst parti.

   • Jag hoppas oxo att han stannar… Och så länge hans kollegor har ”livvakter” så går han nog ganska säker… :-)

   • Personvalet är ett misslyckat experiment och det enda det lett till är att politikerna plötsligt tror att det är de som personer som är viktigast inte folket de skall representera. Men onekligen finns det ett visst underhållningsvärde i det hela, så vi vet vad politik är idag, den ena delen av ”bröd och skådespel”.

 2. Det här är en mycket underlig historia. Först förnekar partiledningen att WP skulle ha några problem, allt blev bara uppförstorat i medierna. Sedan sjukskriver han sig. Så återkommer han, trillar igenom igen, försöker fortsätta, och nu vänder hans forna kamrater honom ryggen. Hans problem har varit dokumenterade i många år, tydligen var han diagnosticerad som alkoholist redan i 16-årsåldern (sic!), men det verkar ju inte som om hans omgivning har gjort något för att hjälpa honom. Att han kanske skulle bli en belastning borde man ha förstått och inte satt honom så högt på riksdagslistan.

  Jag har ingenting till övers för SD och inte för WP heller, för den delen, men det är tragiskt hur han skött detta och hur partiet har skött det.

  Att han sitter kvar i riksdagen är väl inte så konstigt, inte med den lön han tjänar – för att göra ingenting.

 3. Man kan anklaga WP hur mycket man vill, att han borde ge sin plats pga av det är inte ett personligt mandat el allt annat som har nämnts..
  Inte hans fel…
  Systemets fel :)
  Tycker det är mycket värre med ex riksdags ledamöter som tar mina skattepengar månad efter månad..

  Detta med WP är hur bra som helst :) Om han redan så tidigt börjar med hot, så kommer denna drama bli riktigt underhållande.
  Stackars Åkesson, har ännu inte hämtat andan efter Breivik grejen och nu detta. Han sliter väll i sitt hår och undrar, vad det är han har gjort för att förtjäna detta.
  Detta är värt mina skattepengar :)

 4. Funderar lite på vad Petzäll skall syssla med efter att hans mandat- och pensionstid har tagit slut, med tanke på att han inte är så gammal så borde han rimligtvis förska hitta sig ett annat arbete. Pengarna han drar ín nu kommer inte att räcka i så många år.

  Som arbetsgivare så skulle jag aldrig anställa en person som offentligt har gått ut och hotat avslöja ”företagshemligheter” dagen efter att hans anställning har upphört. Oavsett vilka bakomliggande anledningar det finns, om han sa upp sig själv eller fick sparken så är det knappast ett smart framtidsdrag att hänga ut sin tidigare arbetsgivare på det sättet.

  Dessutom, Petzäll kanske har en del information om SD men hur mycket information har inte SD om Petzäll? Kan tänka mig att det finns vissa gamla partikamrater som har en hel del historier i bakfickan.

 5. Tror inte han behöver vara orolig för sin säkerhet. Sverigedemokraterna och deras sympatisörer är fega skitar. Kommentarsfältherrar, kilometertuffingar och balla grabbar som i värsta fall vågar hota från anonymt nummer. Glömmer aldrig när det ringde nån tönt till mig efter att jag hade kallat Dragan Klaric (då en stolt sverigedemokrat, numera sparkad till banära, he he he) för husneger. Den som ringde försökte låta stor och tuff, men var så nervös att rösten sprack som en trettonåring som skulle på dejt första gången:)

  • Möjligen bör han passa sig för Björn söder när denna varit på krogen och druckit kraft och mod.