Petzäll oense med Jimmie Åkesson


Sverigedemokraterna måste i förhållande till sin storlek vara det parti som drabbats av flest avhopp av alla i landets olika politiska församlingar. Nu hoppar Petzäll av, troligen har han uppmanats av SD:s ledning att ställa sin plats till förfogande, men den uppmaningen ställer han givetvis inte upp på. Inte när man kan få jättebra lön och goda pensionsmöjligheter och andra förmåner utan att göra ett enda dugg eftersom han har en plats i Sveriges Riksdag.

AB: ”William Petzäll, 23, har haft timeout från politiken sedan i februari då han omhändertogs av polis efter en fylleskandal. I dag skrivs han ut från en behandlingshem för andra gången sedan dess och har tagit ett beslut om sin fortsatta politiska karriär. Han lämnar partiet, men stannar i riksdagen. Han vill stanna kvar för att jobba med just beroendefrågor. – För att föra fram min hjärtefråga och öka kunskapen om sjukdomen. Få till mer konkreta åtgärder för att hjälpa unga alkoholister och narkomaner, säger han till Expressen.”

Att han skulle föra fram sin ”hjärtefråga och öka kunskapen som sjukdomen” är förstås bara rundsnack, han är bara intresserad av lönen och möjligheten till fortsatt försörjning efter valet 2014. Dessutom blir det lite olustigt att höra en Sverigedemokrat måna om andra, om dessa andra har ett utländskt namn eller utseende så är det helt andra saker de bjuds på, knappast empati och förståelse.

Nu tror jag inte att speciellt många haft några högre förväntningar på Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, frågan är väl snarare om han inte får efterföljare snart. Det finns en annan riksdagsledamot som hoppade på en vakt med invandrarbakgrund på Stureplan för ett tag sedan, han var så aggressiv så att hans Säpovakter var tvungna att gripa honom och kalla på polis i en radiobil. Han fick tillbringa natten på Kronobergshäktet och dessutom lämna urinprov. Snart får kanske Petzäll sällskap av en annan gammal SD-riksdagsledamot som vill arbeta för sin hjärtefråga och öka kunskapen om sjukdomen, då inkluderat med narkotikamissbruk kanske…

it Andra om: , , , , , ab12 ex svt sr dn svd gp


9 svar till “Petzäll oense med Jimmie Åkesson”

 1. Att man överhuvudtaget kan bli politisk vilde är helt sjukt odemokratiskt och jag förstår inte varför det systemet finns. Jag tyckte inte om det när Gudrun blev det och jag gillar det inte nu.

  Tycka vad man vill om Sd men den mandatplatsen som Petzäll sitter på har röstats fram och då ska den platsen tillhöra partiet.

 2. Jag har alltid utgått från att det är sådana här saker som kommer att bli Sverigedemokraternas politiska död. Att partiet sakta men säkert vittrar sönder, så att man inte längre kan fungera i de församlingar man valts in i.

  Fast den tesen bygger på förutsättningen att väljarna ser och förstår detta. Det är jag tyvärr inte längre så säker på att de gör. Både partiföreträdarna och -anhängarna har odlat martyrrollen så grundligt nu, att kanske upplevs även ett sådant här misslyckande som någonting annat. Notera gärna att flera SD-sajter, exempelvis ”PI”, i skrivande stund ännu inte nämner något om Petzälls avhopp. Gissningsvis fortsätter de tiga, och bara liksom låtsas som om snubben inte finns.

  Med sådant mörkläggande kan de komma långt i de egna grupperna. SD-sympatisörerna lyssnar och litar enbart på partiets ”sanningar”.

  • Haha, tjosan! Nej, nu har även PI släppt nyheten. Ett pressmeddelande som, på sedvanligt sätt, börjar med ”uppgifter i media gör gällande…” Det spelar liksom ingen roll om uppgifterna är sanna eller inte, i deras värld reserverar man sig alltid för att det kan finnas en alternativ verklighet.

 3. Eller så har behandlingshemmet gett honom nya prioriteringar och styrka att gå sin egen väg ;)

  • Hahaha! Det värsta är att han skyddas av just lagar som SD verkar förakta.

   ”Det krävs … enligt regeringsformen, att ”han eller hon genom brott har visat sig uppenbart olämplig för uppdraget”. … Att en ledamot allmänt missköter sig, till exempel genom missbruk, är inte skäl för att bli av med riksdagsuppdraget.”

   Så det är mao ok att supa och knarka samtidigt som man sitter i riksdagen!? Det är inget brottsligt så det går bra. ;)

   • Du kan inte bli uppsagd i vanliga arbeten om du blir t ex alkoholist heller; det klassas som en sjukdom.

    • Själva SD har sagt att det var frågan om narkotikamissbruk är inte bara alkoholism. Dessutom har han vid upprepade tillfällen misskött sitt uppdrag genom att bara frånvara.
     En person i landsledande roll har ett ansvar precis som en chaufför har mot sina passagerare.