Petzäll ville ha betalt av SD för att sluta

Dagens snackis har åstadkommits av Willian Petzäll, en ung man som har haft vissa missbruksproblem men som också har försökt komma ifrån missbruket, dock med okänt resultat. Nu berättar Nyheter24 att han har försökt få ut en större summa pengar från partiet för att lämna Sverigedemokraterna samtidigt som Aftonbladet berättar att han tagit kontakt med moderaterna för något slags samarbete. Möjligen märkligt med tanke på att det är Folkpartiet som brukar stå för de mest invandrarfientliga utspelen i den lagstiftande församlingen.

Nyheter-24: ”Sedan det framkommit att William Petzäll lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde kan Nyheter24 nu avslöja nya uppgifter om hans avhopp.

Enligt SD-toppen Erik Almqvist kräver William Petzäll en stor summa pengar från partiet för att lämna riksdagen.

– Han har velat lämna riksdagen mot att vi ska ge honom en stor summa pengar, men när vi inte har gått med på det och erbjudit honom behandling i stället, så har han velat sitta kvar, säger Erik Almqvist till Nyheter24.”

Möjligen så ångrar sig partiledningen idag, nu har Petzäll blivit politisk vilde och därmed så ökar också risken för att han ska berätta partihemligheter för media, det finns som bekant åtskilligt som Sverigedemokraterna inte vill ska komma till allmän kännedom. Jag tänker bland annat på den reporter från Sveriges Radio som fick sin bandspelare stulen på en resa till Estland då hon agerade som en Wallraffande reporter. Det finns också åtskilliga uppgifter om att partiet brukade sjunga nazistiska kampsånger tillsammans, den sortens uppgifter vill säkerligen media få tillgång till.

Lena Mellin säger i Aftonbladet att Petzälls röst ingenting betyder, och det är nog en sanning på ett generellt plan, men han kan mycket väl hamna i en situation där hans röst blir utslagsgivande, och i ett sådant sammanhang så blir den mycket betydelsefull. Jag har svårt att förstå att inte Sverigedemokraterna betalade honom en miljon för att lämna Riksdagen, det hade sannolikt varit en god affär för dem, nu får de dras med honom i tre år. (forts nedan..)

Media spekulerar också i hur andra partier kommer att reagera i och med att det parlamentariska läget har skiftat, det är väl närmast den fråga som jag själv är mest intresserad av. Reinfeldt leder en minoritetsregering och jag tror att läget har förändrats till det sämre. Det kommer bli svårare att förutse hur voteringar slutar, det får antagligen till följd att det blir ännu mer korridorspring något som antagligen Miljöpartiet kommer att utnyttja.

it Andra om: , , , , dn1234 sr svt svd12 ex12 gp ab12

  4 comments for “Petzäll ville ha betalt av SD för att sluta

Comments are closed.