SD förvärrar skandalen med Erik Almqvist


Jag skrev igår om den skandalomsusade riksdagsmannen Erik Almqvist och räknade upp fyra fem tillfällen då han betett sig så att det tidigare uppmärksammats på den här hemsidan, bland annat ingick det att han var tidigare varit misstänkt för misstänkt för misshandel. Igår släpptes ytterligare uppgifter som jag citerar nedan.

SvD: ”Men för att komma in på den delen av krogen krävs att man står på en gästlista, något som Erik Almqvist inte ska ha accepterat.

– Efter att ha blivit nekad om och om igen blir han ytterst aggressiv och slår ordningsvakten i ansiktet, säger Johan Rydevärn.

Sedan uppstår ett tumult, enligt Johan Rydevärn, och Erik Almqvist förs ut från krogen av poliserna från Säpo som var på plats för att skydda SD-politikern.

– Det är inte våra vakter som för ut honom utan det är Säkerhetspolisen. Vi tycker att det är ytterst obehagligt att han blev så våldsam att Säkerhetspolisen var tvungen att avlägsna honom från platsen, säger Johan Rydevärn.

Utanför nattklubben överlämnar Säkerhetspolisen Erik Almqvist till ordningspolisen, enligt Rydevärn.”

Här hävdas det att det var Almqvists livvakter från Säkerhetspolisen som tog ut Almqvist från krogen och att de sedan överlämnade honom till ordningspolisen. Det är intressant eftersom många av partiets tillskyndare har ägnat betydande tid och kraft på något som andra skulle kalla skademinimering. Men eftersom det är satt i system och så pass många ljuger i kommentarfälten hos tidningar och på olika hemsidor som förstår alla att motsatsen gäller.

På den här hemsidan så har jag varit tvungen att stryka ett flertal kommentarer där Sverigedemokrater hävdat att Säpo räddade honom från allvarlig misshandel från vaktens sida, något som motsägs av Stureplansgruppen. Men till skillnad från annan mörkläggning av Sverigedemokraters göranden och låtanden så finns facit och vi kommer alla få läsa det. Att det redan förekommer rasistiska angrepp mot vakten på Sverigedemokratiska bloggar och hemsidor behöver jag väl knappast påpeka.

Frågan idag är väl hur länge Erik Almqvist och hans anhängare tillåts hålla på utan att Åkesson tvingar honom att ta en paus ifrån Riksdagen. Tyvärr har jag inte hittat några uppgifter om de andra brott där Almqvist har anmälts.

it Andra om: , , , , , , svd dn12 ex1 ab1 sr gp


13 svar till “SD förvärrar skandalen med Erik Almqvist”

 1. Det var ju praktiskt att han hade med sig egna poliser som kunde lyfta ut honom. Livvaktsskydd åt SD-politiker rymmer uppenbarligen rätt variationsrika arbetsuppgifter.

  • Ja sannerligen. De överlämnade bevakningsobjektet till uniformerade kollegor. Smidigt och praktiskt! Fler livvakter åt SD-politiker!! :-)

 2. Ibland blir man förvirrad. Är SD vakter till för att skydda Sverigedemokraterna eller är de till för att skydda oss medborgare från Sverigedemokraterna, sk. punktmarkering. =)

 3. Ja när Almqvist säpovakter lämnade över honom till ordningspolisen, som i sin tur lät honom sova ruset av sig, ja då är det allvarligt. Alkoholproblemen står som spön i backen när det gäller rasisterna. Bra att aftonbladet berättade hur det var!

 4. Intressant att Erik Almqvist greps av polisen, så låter det inte på rasistbloggarna. :-)

 5. Ja men så bra allt förlöpte! Det är så underbart när ens fördommar besannas, eller hur!

 6. Skönt att überborgerliga Stureplansgruppen åtminstone nyktrar till ett par promille. zzzzzzzzzzz

 7. Eriks försvarstal, som hämtat ur en gammal Lill-Babslåt:

  Jag höll bara upp handen och vakten sprang på den flera gånger!

  För en Sverigedemokrat göra inga fel, de är bara offer för sin omgivning. Har man barn så har man redan hört allt det där om att det var alla andras fel att man slogs.