USA BLEV SCHACKMATT – PÅ ETT ENDA DRAG

Här en kommentar om Syrien av Brage Norin, som framgångsrikt undviker byråkratisk kanslisvenska. Jag publicerar den nu som blogginlägg.

När Putin snällt meddelade i FN att Ryssland också skulle hjälpa USA att bekämpa ISIS, chockades hela den förljugna västvärlden. Ryssland bombade sönder tusentals ammunitionsförråd, träningsläger, artilleriställningar, bränsledepåer, underjordiska bunkers för sammansättning av avancerade vapensystem, fältsjukhus och kilometerlånga konvojer av oljetransportfordon (som fraktade stulen Irakisk och Syrisk olja till Turkiet och via havet till Israel). Värden för astronomiska pengar bombades till smulor efter några tusen flyguppdrag.
Putin 150416
Enligt officiella amerikanska rapporter hade USA:s stridsflyg redan genomfört över 40 000 stridsuppdrag under USA:s ”krig mot terror”. Men det var ett märkligt krig. Trots USA:s helt sanslöst intensiva flyginsatser växte sig ISIS allt starkare i provins efter provins i både Irak och Syrien. USA:s kamp mot terroristerna gick som en följetång i TV under ett helt års tid – alltmedan ISIS bredde ut sig på marken.

VILKET FÖRÖDANDE BEVIS
CIA:s enorma förberedelsearbete för att störta Syriens folkvalda president och tillsätta en amerikanska marionettregim i Damaskus, krossades av Putin och den syriska armen på nolltid. USA:s största satsning under efterkrigstiden som kostade astronomiska pengar och krävde tusentals olika experter och som tog år att genomföra – havererade mitt framför USA:s ögon. Alla fattar vad USA höll på med.

DET LUKTAR SK-T FRÅN DEN FÖRLJUGNA VÄSTVÄRLDEN
Den ström av lögner som publicerats av Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och nästan alla andra tidningar kan fylla en hel sjö med lögnernas spya. Vilken pervers värld vi lever i. Det är svårt att andas om man vill andas sanningens luft.

SÖNDRA OCH HÄRSKA.
Alla klankulturer är fulla av sociala spänningar. Så har det varit under tusentals år. Indianerna rökte fredspipa och förhandlade fram olika uppgörelser. Gamla visa personer medlade fred. Inkariket krossades inte av några hundra spanska soldater utan genom att spanjorernas lyckades skapas inbördeskrig. I Mellanöstern härskar än idag liknande kulturer. Att vräka in vapen i klankulturer är precis som att kasta syra i ansiktet på hela folket.
Obama oljebad
USA bär ansvaret för det enorma mänskliga lidandet i Syrien. Stackars de miljoner barn som inte förstår någonting. De lögnens svin till journalister i Sverige som så noga undviker sanningen är medskyldiga till blodbadet. När sanningens värld återuppstår i den så kallade ”fria västvärlden”, måste dessa svin ställas till ansvar. Det lär bli många chefredaktörer på de åtalades bänk. Fy fan så sjukt Sverige är.

i Andra om: , ,, , Obama, , , , , , ,

Artikeln SvT Oljeborrning på Golan
Clartebloggen http://www.fib.se/utrikes/item/5067-attacken-i-paris>FIB 17/11 Ab 15/11 Middle East Online ABNA news Japan Times Reuters Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg Vinden viskar mitt namn DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9

  8 comments for “USA BLEV SCHACKMATT – PÅ ETT ENDA DRAG

 1. Sven
  15 februari, 2016 at 19:14

  Sanningen segrar till sist, den är det största hotet mot lögnen.

  • 15 februari, 2016 at 19:27

   Förhoppningsvis. Hur många miljoner ska dö till krig dessförinnan?

   • Lars Ahlström
    16 februari, 2016 at 05:49

    Svar: Så många personer som det jobbar i Pentagon, Langley, Buckingham Palace och Westminster, fascismens nervcentra.

    • 16 februari, 2016 at 11:15

     Dessa institutioner är viktiga centra i kapitalismen, men inte därmed i fascismen som har en del särskilda karakteristika som ideologi och rörelse i kapitalistiska och imperialistiska stater.

 2. 15 februari, 2016 at 22:06

  De kommer nog inte att ställas till svars, och heller inte de politiker som medgav stöd till terrorn. Jag tror att USA styr Sverige genom de svenska medierna. Att den politiker som skulle hålla ryggen rak skulle fällas av dessa medier. Och att det är detta som får rövslickeriet för USA att bli såpass extremt. Så kallade ”fria medier” har USA använt sig av även på andra håll.

 3. Pär Magnusson
  16 februari, 2016 at 22:13

  Jag blev väldigt glad, om man nu kan bli det då man läser om så här fruktansvärda saker. Glad över att få läsa något som inte är skrivet på kanslisvenska och som beskriver det jag själv känner inför alla dessa äckliga brödskrivare som inte bryr sig i sanningen utan om vad deras uppr´dragsgivares syften är Annars känner jag mig ungefär som Brad Mannings, jag är förbannad hela tiden. Som tur är har jag möjlighet att skriva av mig min ilska och det gör jag så fort jag får tillfälle. Har ganska länge publicerat artiklar i Proletären om Sydamerika och då framförallt Colombia och ”inbördeskriget” där som bekostats av USA under många år. Skrev förra veckan en artikel apropå att USA:s o Colombias presidenter träffades för att fira 15-årsminnet av Plan Colombia. Då den råkade krocka med beställda artiklar från Dick Emanuelsson som intervjuat FARC-ledare i Havanna och även skrivit om Plan Colombia blev min artikel inte publicerad. Det skulle vara roligt om den kunde bli publicerad på Jinge.se. Så att det inte bara är min egen ilska som får utlopp till ingen annan nytta. Så förbannad som jag är så vore det fel att inte utnyttja den för att sprida fler sanningar om vad USA-imperialisterna gör runt världen de försöker styra. Vill också passa på att tacka för ditt arbete Anders. Det är oersättligt och jag vet ju att du inte begär nån sån heller så…
  Vart skall jag skicka artikeln (om du är intresserad?)
  Hälsningar Pär Magnusson, Göteborg. 0706943597

  • 16 februari, 2016 at 22:17

   Tack för ditt erbjudande Per, och för dina vänliga ord. Skicka artikeln till mig på anders.romelsjo@hotmail.com så läser jag den snabbt.

 4. 17 februari, 2016 at 12:33

  En sak är ju säker att kriget mot terrorismen aldrig var till för att vinnas utan för att ursäkta fortsatta militära interventioner. Trist för de militära kostbara krafterna i USA att det var ryssen som fick bevisa vilket bedrägeri man inlåtit sitt land och sin president i. På det hela taget kanske samma men enklare tumskruvar som skulle bundit JFK i anfallet mot Kuba. Nu gick ju inte det alls som de tänkt och hämnden blev inte det minsta ljuv som dess brutala natur alltså avslöjade..

  Förr om åren när man kunde mörda sin president utan att riskera särskilt mycket och skrämma sin befolkning har underrättelsearbetet utvecklats och knivarna slipats för att tvinga med sina presidentoffer och syndabockar i sitt spel utan att behöva skjuta dem.

  Skälet till att ”Bin Laden” offrades var ju att spelet skulle byta skepnad, omfördelas och flyttas till nya skådeplatser.

Comments are closed.