Härjar värsta terroristen i Damaskus (Ab)?


Denna tänkvärda artikel publicerades för exakt ett år sedan. Ännu har Ab inte tagit ställning mot denna ledare.

Artikel. Först publicerad 28/9 2016.

Aftonbladet hade igår en ledare av Somar al Naher med titeln ”Värsta terroristen härjar i Damaskus.” Ab

Jag återger den med kommentarer av Ulla Johansson, som berikat bloggen med flera artiklar i olika ämnen.
aftonbladet_vi_hjalper

* Se loggan. ”Aftonbladet hjälper” – Vem?


Somar al Nahers artikel.
Efter fem blodiga år måste omvärlden ­tala klarspråk: Den största terroristen i Syrien är Bashar al-Assad. Eller som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon uttryckte det i ett tal till generalförsamlingen ”Många grupper har dödat många oskyldiga, men ingen fler än den syriska regimen”, sa han.

Bombat staden Aleppo
De senaste dygnen har syriska regimstyrkor, med understöd av Ryssland, bombat staden Aleppo urskiljningslöst. Knappt två veckor efter att USA och Ryssland kommit överens om vapenvila är attackerna mot stadens civila inten­sivare än någonsin. Det som skulle bli en välbehövlig paus för invånarna blev i stället en ännu värre mardröm. I nyhetsrapporteringarna har vi ­kunnat se hur tungt beväpnad militär skjuter rakt in i bostadsområden, skolor och sjukhus. Så uppträder en regim som vill utrota sin egen befolkning.
Men diktatorn Bashar ­al-Assad fortsätter att hävda att han för ett krig mot terrorister. Det har han sagt sedan upproren inleddes mot ­honom 2011. Alla som ­opponerat sig har klassats som terrorister.
syrien-ab-160927
Strategiska skäl
Under tiden fortsätter ­bilder på krigets främsta ­offer att strömma ut ur ­Syrien. Ni kanske har sett bilden på ­mamman som grävts fram bland ras­massorna i ett bostadshus i Aleppo. ­Blodig och täckt av grus sitter hon med sitt barn i famnen. De dog i sitt eget hem.
Kriget i Syrien kan när som helst ­stoppas – om stormakterna vill. I stället har läget utvecklats till ett kallt krig ­mellan USA och Ryssland. Vladimir ­Putin skyddar Bashar al-Assad av strategiska skäl. Ryssland har sin militärbas ­i Syrien och vill bibehålla kontrollen i området. Medan världsledarna bråkar med varandra kan terroristen i Damaskus fortsätta att skörda nya civila offer.”

Ulla Johanssons kommentar som sänts till redaktör Somar Al Naher, Aftonbladet.

”Din ledartext idag (27/9) kallar Bashar al-Assad terrorist. I fem år har de av Saudiarabien-Qatar-USA insända fanatiska muslimska terroristerna förhärjat Syrien. Insända via Turkiet och med Turkiets stöd. Tränade av USA:s militär i läger i Turkiet och Jordanien. USA:s plan att genom sina vasallstater som ombud krossa Syrien. Som regimen i Washington krossat Irak, Afghanistan, Libyen, Somalia. Nu är Jemen under attack. Syriens regering och armé gör fortfarande motstånd. Och planerar att driva ut terroristerna ur östra Aleppo.

Dina ”frihetskämpar” som halshugger barn, säljer kvinnor på slavmarknader i Saudiarabien, inför sharialagar i alla syriska städer och byar de ockuperat bör skyddas i Aleppo? Att västvärldens politiker och journalister propagerar så starkt för sharialagar och fanatiska muslimers seger i Syrien är bara djupt skamligt. USA kommer att överlåta östra Syrien till dem, norra delen till Turkiet. Västra Syrien ett frågetecken. Jag tvivlar inte på att USA lyckas krossa Syrien. En till tänderna rustad stormakt mot ett litet land. Rysslands stöd håller förmodligen inte. Så ser situationen i Syrien ut.
Västs journalister ger en totalt förvrängd bild – följer USA:s propaganda. Heltäckande desinformation.

Syrien före 2011 var inget perfekt samhälle. det vet vi alla. Men ett sekulärt samhälle där olika religiösa grupper verkade fritt. Där kvinnorna hade rätt till utbildning, rätt att yrkesarbeta. Tror du Syriens kvinnor blir tacksamma mot ”segermakterna” när de stängs in i hemmen, berövas all frihet och ibland mördas i ”hederns namn”. Den utvecklingen stöder du och öser hat över den syriska regeringen som driver ut terroristerna ur Aleppo. Jag har för mig att det var just i Aleppo en grupp som kallades moderat skar halsen av en tolvåring. Dem skyddar nu FN, västmedia, regimen i Washington.
USA har vanan inne: Förintandet av ursprungsbefolkningen i Nordamerika, folkmordet på Filippinerna förra sekelskiftet, alla diktaturer som införts i Latinamerika – med vidhängande tortyrkällare, Koreakriget, Vietnam, folkmordet i Indonesien 1965-66, Afghanistan, Irak, Libyen, nu Syrien, Jemen. Detta ett axplock ur en lång, lång lista. Varför förnekas och döljs hela tiden USA:s fasaväckande brott och alla folkmord.

Jag förstår att du inte hinner svara på mail. Men vore fint om du ville bekräfta att du fått detta.

Med vänliga hälsningar.

Ulla Johansson
hemsida: airela.se

* Jag försöker informera Saher al Naher om denna artikel via hennes Twitterkonto och får följande meddelande ”Du är blockerad från att följa @somaralnaher och att visa @somaralnahers Tweets.” (Förut har jag kritiserat henne direkt via Twitter. Andra kan försöka informera henne om artikeln.)

Även Peter Wolodarski och Wiseman´s Wisdom har förärat mig denna uppmärksamhet.

i Andra om: , , ,, al-Nusra, , , , , , ,
, ,


39 svar till “Härjar värsta terroristen i Damaskus (Ab)?”

 1. Aftonljuget, borde gjort en ”fact check”. Den största terroristen finns i Vita Huset. På andra platsen i stora terrorist skalan finner vi Benjamin Netanyahu, vars blodiga upptåg är världskända. På tredje plats i fem top terrorister har vi Clinton, som dels bokstavligen njöt av Libyens förstörelse men och dels satte igång terrorkriget mot Syrien. På fjärde och femte plats har vi två före detta västledare: Sarkozy som drack sig mig av det blod han låtit flyta i Libyen och Cameron som fick också sin beskärda del.

  Jämfört med dessa förnäma mördare är Syriens ledare, hjälten i kampen mot värdterrorn, Bashar al Assad en Ängel!!!

 2. Välgrundade journalistik med utförlig bakgrund och analyser av terrorkriget mot Syrien kan läsas i länken nedan.
  Jämför det med den lågvattenmärke journalistik som blivit utmärkande för vad svenska Aftonljuget skriver om Syrien. Slutsatsen blir: i Sverige ’r propaganda opinionsbildning.

  http://www.voltairenet.org/article193449.html

 3. Jag försöker informera Somar al Naher om denna artikel via hennes Twitterkonto och får följande meddelande ”Du är blockerad från att följa @somaralnaher och att visa @somaralnahers Tweets.” (Förut har jag kritiserat henne direkt via Twitter. Andra kan försöka informera henne om artikeln.)

  Även Peter Wolodarski och Wiseman´s Wisdom har förärat mig denna uppmärksamhet.

  • Sanningen svider – vi är avslöjade! Vi är påkomna med att fara med osanningar om Syrien. Blockera! Dessa imperiets lakejer vet att det de skriver är påhitt. Hellre stänga av än att bemöta. Hur kan man bemöta sanningen med lögn? Särskilt svårt blir det då lögnhalsen vet innerst inne att folk börjat fatta att hen inte har rent mjöl i påsen? Att det är dollar och/eller shekel som går före yrkeskodex, -heder och -integritet?

   Sanningen svider. Blockera! Som om det skulle rädda de från att bli avslöjade för vad de egentligen är. Åtminstone en del är skrupelfria figurer med ”journalist” som täckmantel som är beredda att sälja till högst betalande.

 4. Om Fallujah (2003), Aleppo (2016) och MSM –
  ”Ingenting är så förödande som en handlingskraftig okunnighet” – och parat med hyckleri – JW Goethe

  I boken ”War Is a Racket ” diskuterar den amerikanska generalen Smedley D. Butler (1881–1940) öppenhjärtligt sina erfarenhet som militär officer och hur affärsintressen gynnas ekonomiskt genom krigföring. (Racket betyder i detta sammanhang ett svindleriprojekt.)

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fallujah_killings_of_April_2003
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/toxic-legacy-of-us-assault-on-fallujah-worse-than-hiroshima-2034065.html

 5. Jag läste att det finns ett palestinskt flyktingläger utanför Aleppo. Hur är det möjligt? Vad har FN gjort under 68 år för att hjälpa dessa människor att flytta hem igen? Organisationen uppträder som vakthund för tjuvar som ensidigt utropat och stulit ett helt land.

  Det började med Trygve Lie som inte lade två strån i kors för att röka ut FN-medlaren Folke Bernadottes mördare. Otroligt. Efter det har Dag Hammarskjöld och Bernt Carlsson, andra svenskar i FN:s tjänst, mördats. Några egentliga utredningar om morden har aldrig gjorts av FN. Däremot ansågs det lämpligt att tvinga Khadaffi att betala för morden på Bernt Carlsson och hans medpassagerare. Innan Khadaffi själv mördades.

  Vår nuvarande FN-chef, Ban Ki-moon, gör uttalanden som klart visar var han hör hemma. Bland fint folk som ensidigt utropar, stjäl, annekterar eller ockuperar andra länder.

   • Knappast. Att hundratals miljoner människor fått och får sina liv förstörda väger lätt när européer och amerikaner med ett par tre medborgarskap på fickan låtsas vara semiter som längtar hem igen.
    Att det finns gräddfiler i människans kvarter kan man väl stå ut med. Men det här??

 6. Här ett annat exempel på DN:s information, från journalisten Erik Ohlsson.

  ”Syriskt och ryskt flyg har systematiskt attackerat sjukvårdsinrättningar på ett sätt som saknar motstycke i krigshistorien. Det kommer allt fler larm om att kemvapen som klorgas använts mot civila. Turkiet har gått över gränsen till Syrien med pansar och marktrupper. USA har manövrerat sig in i ett läge där miliser stödda av Washington strider mot varandra. Syriska flyktingar används som brickor i ett cyniskt maktspel mellan Turkiet och EU.” (http://www.dn.se/nyheter/varlden/erik-ohlsson-lang-vag-fran-valvilja-till-att-vapnen-tystnar/)

  • ”Syriskt och ryskt flyg har systematiskt attackerat sjukvårdsinrättningar på ett sätt som saknar motstycke i krigshistorien.”

   Först ute var AFP’s article, “13 dead as Russia strike hits Syria field hospital: monitor,” reported that:
   At least 13 people including medical staff were killed when Russian warplanes struck a field hospital in northwestern Syria, the Syrian Observatory for Human Rights said Wednesday.

   AFP’s article would cite a SAMS (en USA baserad NGO) staff member stating:

   “Our initial reports from the ground show that we have lost two hospital staff, a physiotherapist and a nurse,” the staffer said in an emailed statement. Speaking on condition of anonymity, she did not specify whether the strikes were conducted by Russian warplanes.

   AFP rapporten utökades i snabbt takt till 3- The International Business Times, 4- The London Guardian och 7- The New York Times, sjukhus. Alla uppgifter enligt USA baserade NGO!!
   http://journal-neo.org/2015/10/27/russias-bombing-of-syrian-hospitals-the-incredible-expanding-lie/

   Enligt Major-General Igor Konashenkov av de sex sjukhus rapporterade i media existerade endast ett som enligt foto tagen den 31 oktober var oskadd:
   ”The image showed the building was intact, disproving claims it had been completely destroyed and 12 people killed.”
   https://www.rt.com/news/320509-syria-russian-air-force/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

   The US government accuses Russia to target civilian hospitals but is unwilling to provide simple details like name and location of the hospital(s). Classified.
   https://www.youtube.com/watch?v=bZtJ-gsegvw

 7. Jag kunde inte hålla mig utan mailade detta till Erik Ohlsson ”Hej!

  Syriskt och ryskt flyg har systematiskt attackerat sjukvårdsinrättningar på ett sätt som saknar motstycke i krigshistorien. Det kommer allt fler larm om att kemvapen som klorgas använts mot civila. Turkiet har gått över gränsen till Syrien med pansar och marktrupper. USA har manövrerat sig in i ett läge där miliser stödda av Washington strider mot varandra. Syriska flyktingar används som brickor i ett cyniskt maktspel mellan Turkiet och EU.” (http://www.dn.se/nyheter/varlden/erik-ohlsson-lang-vag-fran-valvilja-till-att-vapnen-tystnar/)

  Belägg saknas för att Syriskt och ryskt flyg systematiskt attackerar sjukvårdsinrättningar. Sådant kan ske av misstag av dem, och av USA. Däremot var den en timmes långa flygattacken av fyra plan som dödade 62 syriska militärer och skadade fler och som genast följdes av anfall av IS knappast ett misstag. Ett av USA:s många stöd till terrorismen för att avsätta en alltför självständig president – brott mot FN-stadga och folkrätt och inte alls förenligt med demokratin. Då det gäller kem vapnen finns mycket starka belägg för att den stora kemvapenattacken i Ghouta 2013 orsakades av rebeller. Vill du ha uppgifterna? Du skriver att miliser stödda av USA strider mot varandra. Men de strider främst mot Assads sekulära styre för att upprätta ett kalifat – de facto stödda av USA. Det samlade intrycket av din artikel blir desinformation i världens kanske viktigaste konflikt nu. Jag skulle lätt med fakta kunna tillbaka mycket av vad du skriver – väl medveten om att DN inte kommer att publicera en faktabelagd tillräckligt välskriven artikel om Syrien.”

 8. Missa inte Vanessa Beeley artikel (i två delar) efter en månads vistelse i Syrien (14 augusti 2016 var hon i Aleppo)

  ”Aleppo has become synonymous with destruction and “Syrian state-generated” violence among those whose perception of the situation in the war-torn nation is contained within the prism of mainstream media narratives.

  The NATO-aligned media maintains a tight grip on information coming out of this beleaguered city, ensuring that whatever comes out is tailored to meet State Department requirements and advocacy for regime change. The propaganda mill churns out familiar tales of chemical weapons, siege, starvation and bombs targeting civilians–all of which are attributed to the Syrian government and military, with little variation on this theme.

  The purpose of this photo essay and my journey to Aleppo on Aug. 14 was to discover for myself as a Western journalist the truth behind the major storylines in the U.S. and NATO narrative on Syria.

  Most Western media fail to highlight the “tale of two cities” playing out betweeneastern and western Aleppo. The east is occupied by a number of groups backed by the United States, NATO and their allies in the Gulf, like Saudi Arabia, and Israel. Civilians in the government-held area of western Aleppo describe these groups broadly as “terrorists,” often without noting any specific group.

  …/My trip to Aleppo was curtailed slightly due to the escalation in fighting between the SAA and various “moderate rebel” and mercenary groups headed up by the Nusra Front. I was, however, able to glean some very valuable information and statements that go a long way toward discrediting the NATO-aligned media narrative.

  One Syrian man in Aleppo told me:
  ”Almost everything they blame the government or the army for in the last five years was actually carried out by the terrorists, by NATO. They are targeting infrastructure, hospitals, kids, women. They are raping women. They are using chemicals, chlorine, mustard gas.””
  Länk till den första delen av artikeln:

  http://www.mintpressnews.com/journey-to-aleppo-exposing-the-truth-buried-under-nato-propaganda/220563/

 9. Oerhört nobelt av er att ni okritiskt och helhjärtat stödjer Rysslands krig mot dessa hemska ”islamistiska terrorister” Dock saknade jag ert okritiska och helhjärtade stöd 2001 då den USA ledda aliansen i Afghanistan stred emot samma typ av islamistiska teorister med samma ideologi som IS har. Vet inte varför ert stöd uteblev den gången om ni nu tycker det är något positivt att bekämpa islamistisk fundamentalism. Kanske satt ni och sov då 2001 eller?

  • Det finns likheter och skillnader i ideologi. Talibanerna kom till makten i Afghanistan och verkade där, med visst inflytande i Pakistan. IS försöker upprätta ett kalifat med utbredning i flera länder och med våldsammare och grymmare metoder än talibanerna. USA:s förhastade angrepp på Afghanistan har knappast varit framgångsrikt. Efter 15 år är talibanerna starkare än på länge.
   Wikipedias framställning torde vara tämligen korrekt: Till följd av 11 september-attackerna i New York 2001 ställde Bushadministrationen ett ultimatum till talibanerna att omedelbart utlämna bin Laden och andra al-Qaidamedlemmar man menade var inblandade samt ge amerikanska inspektörer full tillgång till al-Qaidas träningsläger. Talibanernas utrikesminister liksom deras ambassadör i Islamabad fördömde attentaten men krävde ”övertygande bevisning” av USA för att agera mot bin Laden, och att det endast kunde vara tal om att ställa honom inför rätta i en afghansk domstol.[24][25][26][27] FN:s säkerhetsråd utfärdade två resolutioner (resolution 1368 och 1373) som krävde att alla länder skulle utöka samarbetet att bekämpa terrororganisationer. [28] Nato däremot proklamerade att USA hade utsatts för en krigshandling.[29] 22 september 2001 drog Saudiarabien och Förenade Arabemiraten tillbaka sitt diplomatiska erkännande av talibanerna som Afghanistans legitima regering. 4 oktober meddelade talibanerna att de kunde överlämna bin Laden till Pakistan om han ställdes inför rätta i en shariadomstol, men Pakistan blockerade erbjudandet.[30] 7 oktober erbjöd talibanerna att ställa bin Laden inför rätta själva i en shariadomstol om USA gav bevis men Bushadministrationen vägrade förhandla om sitt ultimatum.[31]
   Samma dag, 7 oktober 2001, inleddes invasionen av Afghanistan av USA med allierade inklusive Norra alliansens krigsherrar.”

   Det är alldeles klart att USA överskred FN-resolutionen.
   Inte minst i USA finns en omfattande kritik av den officiella rapporten om 11 september. Det finns intressanta argument för att al-Qaida inte var huvudaktör 11/9 2001. (http://newsvoice.se/2016/09/11/wtc-911-femton-ar-efter-11-september-2001-var-star-vi-idag/)

   • Ideologin mellan talibanerna och IS är identisk. De bygger bägge på fundamental islam med sharia lagar som grund. De har också i huvudsak samma grymma metoder i form av offentliga avrättningar, tortyr och dylikt. Genom att sammarbeta med Al-Qaida försökte talibanerna även sprida islam över världen.

    Men Anders om nu denna typ av islamistisk terrorism är så hemsk och lovordas så oerhört mycket och stöds av dig när den bekämpas av Ryssland vart var då ditt stöd till USA när de bekämpade samma islamistiska terrorism?

    För övrigt var USAs insats i Afghanistan mycket framgångsrik. Innan den USA ledda alliansen gick in i Afghanistan kontrollerade talibanerna 90% av landet. Idag kontrollerar de en betydligt mindre del än vad IS kontrollerar i Syrien.

    • USA:s politik har inneburit att IS och andra terroristorganisationer har stärkts, även om USA emellanåt bekämpar IS. I helgen anföll IS genast sedan flyg från USA bombat och dödat 60 syriska militärer under en timme. Vg se morgonens blogginlägg och ett antal andra. Inte minst har al-Nusra fått hjälp.
     Vore bra om USA konsekvent bekämpat terrorismen – sådant kan stödjas.
     * DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak.”
     * I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.

     * I en intervju erkänner generallöjtnant Michael Flynn att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak.
     Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport som säger detsamma. Den blev offentlig genom en Freedom of information act av Judicial Watch.
     I ett i våras frisläppt sjusidigt dokument från Defense Intelligence Agency (DIA) i USA från augusti 2012 framgår att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning. Väl medveten om detta sände man ändå stora mängder vapen till vad man kallade ”moderata rebeller”, en allt svagare grupp till följd av avsaknad av lokal förankring och övergångar till al-Qaida, al-Nusra och senare IS(IS). Det överordnade syftet var att störta den alltför självständige Assad och hålla tillbaka Iran.
     (http://jinge.se/mediekritik/usa-general-obama-biden-vi-har-medvetet-slappt-fram-al-qaida-och-isis-i-syrien-och-irak.htm)

     • Som vanligt ser jag att du inte har något konkret att komma med i sakfrågan och då din vana trogen i ditt svar skriver en lång lista på saker som du anklagar USA för men som inte har med saken att göra. Frågan handlar om USAs insatser i Afghanistan där landet angrep islamistiska terrorister med en identisk ideologi som IS. Då du okritiskt stödjer Rysslands anfall mot denna typ av terrorister/ideologi så undrar jag om du också stödjer USAs anfall mot tallibanerna i Afghanistan som lyckades störta deras skräckvälde?

      • Artikeln handlar inte alls om Afghanistan. Jag påvisar att USA:s politik enligt bl.a. president Obama och vicepresident Biden gynnat terrorismen och jag anför uppgifter om USA:s hjälp till IS och al-Nusra. Det har med saken att göra.
       USA & Co har i Afghanistan handlat långt utöver FN-mandat och dödat tusentals civila också. Om USA verkligen bekämpar terrorismen är det bra, men nu har USA, al-Nusra och IS samma huvudmål i Syrien – att få bort Assad, den uppskattade sekuläre kämpen mot terrorismen och för nationellt oberoende.

       • Återigen ser jag att du tyvärr misslyckas med att svara på en enkel fråga. Min fråga, som jag nu upprepar för tredje gången är: Lika okritiskt och helhjärtat som du stödjer Rysslands anfall mot de islamistiska terroristerna i IS i Syrien, stödjer du också USAs anfall mot de islamistiska terroristerna Al-Qaida/tallibanerna i Afghanistan?

        • Det är bra om USA bekämpar terrorismen, men det gör i bästa fall tvehågset, medan USA samtidigt och av allt att döma än mer stödjer dem.

         USA hade ingen rätt att angripa Afghanistan på det sätt som skedde. Man skulle ha gått in med förhandlingar, rimligen under FN:s ledning.
         Återigen: Wikipedias framställning torde vara tämligen korrekt: Till följd av 11 september-attackerna i New York 2001 ställde Bushadministrationen ett ultimatum till talibanerna att omedelbart utlämna bin Laden och andra al-Qaidamedlemmar man menade var inblandade samt ge amerikanska inspektörer full tillgång till al-Qaidas träningsläger. Talibanernas utrikesminister liksom deras ambassadör i Islamabad fördömde attentaten men krävde ”övertygande bevisning” av USA för att agera mot bin Laden, och att det endast kunde vara tal om att ställa honom inför rätta i en afghansk domstol.[24][25][26][27] FN:s säkerhetsråd utfärdade två resolutioner (resolution 1368 och 1373) som krävde att alla länder skulle utöka samarbetet att bekämpa terrororganisationer. [28] Nato däremot proklamerade att USA hade utsatts för en krigshandling.[29]

         • Intressant. Så USA hade ingen rätt att angripa islamistiska terrorister i Afghanistan? Du tycker med andra ord det hade varit bättre att låta tallibanerna få fortsätta sitt skräckvälde och ge Al-Qaida en fristad? Och vad gav Ryssland rätt att angripa IS i Syrien? Vad jag vet finns ingen FN-resolution och enligt folkrätten får militärt våld bara användas i självförsvar och vad jag vet har IS inte angripit Ryssland. Kanske Ryssland också borde förhandlat genom FN istället för att angripa?

          • Självklart har inte USA rätt att angripa islamistiska terrorister i Afghanistan utan vidare, lika litet som Ryssland eller Syrien får göra det. Det är en frågan för FN:s säkerhetsråd. Ryssland agerar i Syrien på inbjudan och med godkännande av Syriens regering. USA, Turkiet, Frankrike, Turkiet, Israel m.fl bombar och agerar där utan sådant godkännande. Det är flagrant brott mot FN-stadgan. Läs Lagen om krig. FN har ställt sig bakom kampen mot terrorismen – tillräckligt underlag för aktion – om detta godkänns av landets regering.

          • Christian, du verkar inte ha speciellt bra koll på FN:s regler eller rättare sagt ingen koll alls! Lika dålig som den skurkarna i Vita Huset har i alla fall! Kanske är det så att du tycker det är bra att USA struntar i FN och fortsätter leva rövare i världen. Den politiken kommer att sluta med en katastrof för världen och USA.

  • usam bin laden kallades frihetskämpe av usa, hans mordiska gäng fick dollar, vapen och dunk i ryggen av usa ända tills gänget började pricka amerikanare ,plötligt kallade usa bin laden för terrorist , mer sjuka än amerikaner får man leta efter

 10. Jaha är det så här det nu har blivit? Västvärldens politiker och nyhetsförmedling stöttar terrorister med pengar, stöd och daglig propaganda – och inte de som bekämpar dom (Syrien, Ryssland, Iran)!?.

  • Desperationen sprider sig bland terroriststater – USA, Israel, Uk, Frankrike, Saudiarabien och Qatar. Därför har både false-flag operationerna (bomba hjälpkonvojer; attacker Syriska soldater, ljuga hej vilt om ”regimens illdåd”, mm). Regime change i Syrien har havererat. Terroristväst+Israel+Saudi vet inte vad de skall ta sig till. Som nu senast då USAs utrikes sekreterare John Kerry (som egentligen heter John Cohen) har hotat att ”bryta samarbetet” med Ryssland!

   Jag har en fråga som jag vill att bombvänster och dess ”intellektuella” skall svara: Är det inte märkligt att halshugga terroristerna ALDRIG attackerar Israel?

   http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950707001409

 11. Hon skulle inte kunna skriva i AB om hon skulle vara åtminstone objektiv. Det så kallade nya vänstern är såld till högern och USA. Därför håller hon och AB med sådant skit!

  • Samma Aftonbladet skrev om den nyligen bortgångne Simon Peres, utan att nämna att denne är mera känd som Slaktaren av Qana. Aftonbladet citerar t o m Bildt (som sig bör en annan figur med många lik i garderoben).

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23607708.ab

   Inte ett ord om de 106 Palestinier, varav hälften barn, som miste livet när Peres gav ordern att bomba FN: s flyktinglägret 1996. När detta uppdagades, sade Slaktaren av Qana, Simon Peres, att han inte visste att det fanns civila när man bombade – precis som USAs mördargäng idag säger att de inget visste om att det fanns sjukhus, barn, det pågick en bröllopsfest, och som nu senast att man bombade av misstag Syriens soldater som alla vet bekämpar halshugga terrorister.

   På NewSpeak – vårtids lingua franca – berömdes Slaktaren av Qana av ”världsledare” och kallades ”fredsmäklaren”. De skickade genast sina kondoleanser och tävlade om att berömma en barnmördare av rang. Mördare av rang tävlar om att berömma att en av sina egna farit till helvetet.

   Robert Frisk en av de få journalister som inte skriver på NewSpeak språket avslöjar sanningen om Slaktaren av Qana i hans krönika om:

   http://www.counterpunch.org/2016/09/29/the-butcher-of-qana-shimon-peres-was-no-peacemaker/

 12. Off topic:

  Svenska vapen hos kurdiska styrkor i IRAK

  Här används det svenska vapnet AT-4 vid fronten mot IS.
  Flera källor uppger för Aftonbladet att soldater från Sverige har överlämnat dem till kurdiska styrkor, något som Försvarsmakten förnekar.
  – Vi är mycket tacksamma för vapnen och allt som de svenska trupperna har gjort för oss, säger ett högt uppsatt befäl för kurdiska Peshmerga.
  Frågan om vapnen är inte den enda där bilden av det svenska uppdraget i Irak skiljer sig. Längs med fronten mot IS berättar kurdiska soldater hur svenskarna har hjälpt dem i kriget.
  På flera platser har de flugit med drönare och filmat över IS positioner.
  – De hjälpte oss med att räkna fordon och antalet Daesh-krigare, säger ett befäl.
  Han beskriver underrättelseuppgifterna som mycket värdefulla i kriget.

  Philip Simon på Försvarsmakten säger att alla uppdrag sker inom det mandat Försvarsmakten fått från riksdagen. Han förnekar att Försvarsmakten skulle ha överlämnat underrättelseinformation till några irakiska styrkor inklusive Peshmerga.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23606767.ab

 13. Jag antar att det är OK för DN att infrastruktur förstörs:

  ”Last night the U.S. coalition bombed the Aleppo thermal power plant and destroyed parts of it:
  A military source told SANA that warplanes of the Washington alliance violated Syrian airspace and attacked civilian infrastructure in Mare’a, Tal Sha’er, and al-Bab in Aleppo countryside on Sunday.

  The source added that the warplanes attacked the biggest electric power plant that feeds Aleppo city, which resulted in cutting off power from most neighborhoods in Aleppo city.

  Just a week ago U.S. air attacks had attacked another power station and a big distribution transformer al-Radwaniye also east of Aleppo.
  http://www.moonofalabama.org/2015/10/why-is-the-us-silently-bombing-syrias-electricity-network.html

 14. En till som vill hjälpa stackars terroristerna i Aleppo

  ”US Secretary of State John Kerry threatened to suspend negotiations with Russia over Syria unless the Russian and Syrian aerial bombardment of the city of Aleppo ends, The Associated Press reported Wednesday.

  Kerry told his Russian counterpart Sergei Lavrov in a phone call that the US was preparing to ”suspend US-Russia bilateral engagement on Syria … unless Russia takes immediate steps to end the assault on Aleppo” and restore a cease-fire.” (http://uk.businessinsider.com/kerry-russia-syria-negotiations-2016-9??r=US&IR=T=)

 15. Intern FN-rapport om hur US och EU sanktioner påverkar Syrien och civilbefolkningen:

  ”Internal United Nations assessments obtained by The Intercept reveal that U.S. and European sanctions are punishing ordinary Syrians and crippling aid work during the largest humanitarian emergency since World War II.
  The sanctions and war have destabilized every sector of Syria’s economy, transforming a once self-sufficient country into an aid-dependent nation. But aid is hard to come by, with sanctions blocking access to blood safety equipment, medicines, medical devices, food, fuel, water pumps, spare parts for power plants, and more.”

  https://theintercept.com/2016/09/28/u-s-sanctions-are-punishing-ordinary-syrians-and-crippling-aid-work-u-n-report-reveals/

 16. Finian CUNNINGHAM: ”US Outcry over Syria… Tears Followed By NATO Bombs”

  ”The crescendo of US-led condemnations against Syria and Russia over alleged humanitarian crimes in Syria grows louder by the day. The eerie sense is that this «outcry» is being orchestrated as a prelude to a NATO-style intervention in Syria.

  Such a NATO maneuver would follow the template for former Yugoslavia and Libya, leading to greater civilian deaths, territorial disintegration, a surge in regional terrorism and more international lawlessness by Western states.

  The concerted, emotive appeals over the past week – bordering on hysteria – indicate a propaganda campaign coordinated between Washington and its Western allies, the mass media and the US-led NATO military alliance.”
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/09/28/us-outcry-over-syria-tears-followed-nato-bombs.html

 17. Här är vad en före detta CIA agent säger om USAs älsklingsterrorister ISIS. Om hur den uppkom, hur den curlade till att bli en trogen medlöpare i regime change via terror policy som USA följer i MÖ allt för att behaga Israel.

  https://www.rt.com/op-edge/361033-syria-russia-us-kerry/

  Och vad USA lakejen Lillbrittanien gjorde för att skapa den största terroriststaten i hela MÖ, vem annars än israel, berättas här…
  https://sputniknews.com/middleeast/20160929/1045838297/archives-mi5-middle-east.html