Wiklileaks om USA och Islam


Återigen kommer en icke-nyhet som trots allt är viktig, den är viktig därför att den stöder den kunskap som redan finns bland muslimer i Sverige, och de delar av de svenska infödingar som känner sig skeptiska inför det rådande budskapet, det som säger att muslimerna representerar allt ont och att alla som tvivlar på det antagligen är antisemiter eller extremister på något annat sätt.

AB: ”USA:s ambassad i Stockholm kartlägger Sveriges muslimer. Det visar hemliga dokument som Aftonbladet har tagit del av. Rapporterna har skickats direkt till CIA och militära underrättelsetjänsten i USA. Amerikanska ambassadens andrechef i Stockholm, Robert Silverman, har signerat de hemliga telegrammen om Sveriges muslimer. Mottagarna är CIA och militära underrättelsetjänsten, DIA. Han skriver: ”Den otroliga mångfalden av snabbt växande muslimska samhällen i Sverige ger unika möjligheter att söka upp och engagera muslimska individer med sociala och ekonomiska band till Mellanöstern, Afrika och Syd- och Centralasien.””

Som ägare av en välbesökt blogg så har jag stött på människor som utger sig för att vara muslimer, men som i själva verket förefaller ha en agenda som går tvärs emot Islam. Jag har alltid undrat över vem som betalar deras köttbullar och jag tycker mig förstå att de slantar de får in huvudsakligen kommer från två håll, dels från andra sidan Atlanten, och dels från en stat i Mellanöstern.

Bloggen har flera muslimska läsare, många av dessa är sekulära och tror inte på något högre väsen oavsett vad det kallas, men det finns också några varmt troende, människor där religionen spelar en mycket stor roll. Att det dessutom finns folk som säger sig vara muslimer, människor som baktalar Islam och/eller ställer sig och demonstrerar mot Israel tillsammans med nazister talar sitt tydliga språk. De vare sig tror på Allah eller någon annan gud, bortsett från mammon, och pengarna de får i lön för sin möda är inget annat än blodspengar.

Att USA bidrar till att demonisera muslimer är bekant för de flesta, det är bara att se på de länder som är, eller har varit, föremål för detta årtusendes krigshandlingar. Och mer är att vänta som bekant, för nu vet vi namnet på den ”nya” Hitler, ni vet mannen som vissa beskyller för att förbereda ett kärnvapenangrepp på förhatliga stater. Inget upphör att förvåna mig, det enda skulle möjligen vara de enorma ekonomiska resurser man lägger ner på att demonisera en enda religion. Förhoppningsvis bidrar Wikileaks till att skingra några av de utlagda rökridåerna.

Men passa samtidigt på att betrakta den borgerliga pressen i Sverige, vilkas ärenden går den? Det är uppenbart för var och en som stannar upp och tänker, och det är ett beteende som jag rekommenderar starkt.

it , , , , , , , , ab12345 ex123 svd1 dn12


14 svar till “Wiklileaks om USA och Islam”

 1. Tyvärr är det inte bara den borgerliga pressen som gör sig till språkrör för ondskans axelmakt. Även våra public service-medier är duktiga idioter. Jag läste precis nyss, med kritiska glasögon, de artiklar Ekot har på sin hemsida om de senaste Wiki Leaks-läckorna. Konstaterade att när det behövdes stöd för USA fick en väl vald person uttala sig. När det var kritik mot Wiki Leaks publicering av dokumenten hade Ekot ingen försvarare av Wiki Leaks med i artikeln som fick göra något uttalande. Och så arbetar Ekot och SR:s aktualitetsmagasin hela tiden. De väljer noga vilka personer som ska få delta och säga något och de ställer endast kritiska frågor till de som inte tillhör etablissemanget. Testa min tes…

  • Exakt! Precis så är det, det bevisas dagligen, i alla radio- & TV-kanaler. Har man läggning åt att vilja försöka tänka lite mer kritiskt än det man matas med via dessa media, ja då blir man bara SÅÅ trött! Men samtidigt så är det svårt att inte ta del av nyhetsflödet alls, man har ju liksom inte så mycket att välja på. Bortsett från internet där man ju numera lyckligtvis själv kan välja att söka alternativ information. Det tråkiga med detta är dock att man ju är medveten om att majoriteten av lyssnare/läsare/tittare inte orkar eller bryr sig med att själva söka denna alternativa information.

 2. Var femte amerikan lider idag av mentala problem. Hur blir det med världens öde om samma siffror gäller amerikanska politiker vilket inte är helt otroligt att tänka sig?

  http://www.digitaljournal.com/article/300484

  Vad är det som gör det så attraktivt att vara dessa människor till lags? Och tro på alla deras nojor?

  Stackars muslimerna. Skulle amerikanerna med sin taskiga mentala hälsa bestämma sig för att göra slut på varenda muslim så skulle europeiska politiker slåss om att få vara med och underlätta deras uppdrag.

  • Kolla ett uttalande från psykiatrikern Brock Chisholm 1959, så har du svaret. (på engelska). Länkar tas ju bort.
   Samma uttlande som en bankir yttrade redan på 1700-talet.
   Hela mänskligheten skall klassas som mentalt sjuka. Tänk vilken kontroll av individen och sedan har en Storbank total kontroll på dina pengar.
   I några stater i USA har föräldrar ingen rätt gentemot en psykiater.

 3. Vad jag ser nu är att den sk ”damage control” är i full sving i Sverige och övrigt.

  Plötsligt säger alla ministrar samma sak: ”Det är allt helt normalt!” ”Vi kan inte kommentera tredjehandsuppgifter” .

  ”Klart att vissa saker måste hållas hemliga men dom som behöver veta, är informerade” (Inom riksdagen).

  Ja ja, lite panik är det allt för vad som ev. komma skall! (Nu var jag lustig,vinkar till Kalle Bildt). ;)

 4. Det ingår i ett mönster från USA:s sida, det handlar om att se till att de sista oljeskvättarna kan tas hem, en förutsättning är ju att man stjäl av de ´onda´ som Saddam och Irans ledare. Sedan går okritiska människor på bluffen.

 5. Vad menar du med att du har muslimer som är sekulära? Nu tänkte du inte riktigt färdigt, va? ;)

  • Att man är född som muslim betyder inte att man är troende. Eller ”tror” du att man behandlas annorlunda vid en inresa i t.ex. USA för att man säger sig vara icke troende och utövande?

   Nu tänkte du inte alls va? ;)

  • Att en grupp extremister uppkomna, hjälpta och skyddade av USA och västs har dominerat media betyder inte att det finns över en miljard hatande, självmordsbenägna och antidemokratiska muslimer! eller hur tänker du?

  • @Anders Sjölander

   Din kommentar visar på den stora okunskap som finns i Sverige vad gäller muslimer och islam. Att inte muslimer skulle kunna vara sekulära är ett lika korkat påstende som om jag skulle säga att alla kristna är medlemmar i Livets Ord.

   • Nej, det var verkligen ett korkat påstående om något. Om en ”muslim” inte är troende är han ju inte muslim, vad är då meningen att definiera honom/henne som muslim? I så fall är ju Jinge kristen, i och med att han kommer från ett kristet land. Även om man KAN säga så, vad är meningen? Personen identifierar sig inte med värderingarna och med trosatserna, alltså är det helt onödigt att tala om honom/henne som muslim, för det säger ju ingenting om personen i fråga.

    • Fråga SD. De kammar alla från Mellanöstern med samma kam. Tror du att de FRÅGAR invandrare/flytingar därifrån vilken religion de har och/eller tror på gud ??

 6. Nietzche sade
  ”Christianity destroyed for us the whole harvest of ancient civilization, and later it also destroyed for us the whole harvest of Mohammedan civilization. The wonderful culture of the Moors in Spain, which was fundamentally nearer to us and appealed more to our senses and tastes than that of Rome and Greece, was trampled down (—I do not say by what sort of feet—) Why? Because it had to thank noble and manly instincts for its origin—because it said yes to life, even to the rare and refined luxuriousness of Moorish life![…] Intrinsically there should be no more choice between Islam and Christianity than there is between an Arab and a Jew. The decision is already reached; nobody remains at liberty to choose here. Either a man is a Chandala or he is not…. “War to the knife with Rome! Peace and friendship with Islam!”