USA inför sanktioner mot företag och länder som vill bygga upp Syrien, där USA bombat och stödjer terrorister.


Almasdarnews, en bra site för kunskap om Syrien har nedanstående rapport 17/10 Almasdarnews

NBC rapporterar att USA utformar en ny strategi för Syrien som innebär möjlighet att införa sanktioner mot ryska och iranska företag som bedriver rekonstruktion av Syrien efter inbördeskriget med hänvisning till källor med kunskap om situationen.

Strategin skulle inte innebära direkta strider med iranska styrkor, eftersom den amerikanska militären endast har rätt att attackera de iranska trupperna i självförsvar, rapporterade NBC News.

I stället fokuserar strategin på politiska och diplomatiska ansträngningar för att tvinga iranska väpnade styrkor ut ur Syrien, genom ekonomiska påtryckningar.

Tre personer med kännedom om planen berättade för NBC News att Förenta staterna skulle hindra Syriens återuppbyggnad genom att dra tillbaka sitt stöd från de områden där de ryska och iranska styrkorna är närvarande och även införa sanktioner mot ryska och iranska företag som bedriver rekonstruktionen.

USA menar minskar möjligheten att uppnå en politisk lösning på krisen och hindrar kampen mot Daesh * terrorgrupp. Sanningen är den motsatta.

I slutet av september sa James Jeffrey, USA särskilda representant för Syrien-engagemanget, att USA skulle behålla sin olagliga närvaro i landet för att besegra Daesh, driva ut de iranska styrkorna och uppnå en fredlig lösning.
Medan Ryssland och Iran tillsammans med Turkiet är garantierna för vapenvila i Syrien, hjälper de också till med återuppbyggnaden av landets städer och infrastruktur, som förstörts genom den sju år långa kriget.

Ryssland har snabbt svarat att man inte kommer att tolerera detta. Almasdarnews II Detta uppger Vladimir Jabbarov, chef för International Committee in the Federation Council of Russia.

Kort kommentar.
Syrien är utsatt för hårda, illegala sanktioner där bland annat Sverige deltar. Detta är ett stort hinder i det delvis förstörda landet med svårt sargad ekonomi.
I slutet av maj beslöt EU att förlänga sanktioner fram till 1 juni 2019. EU förlänger sanktionerna mot Syrien – aktivt illegalt försök att hindra återuppbyggandet EU hjälper därmed till att försvaga kampen mot terrorism.
Enligt en rapport från FN hösten 2016 har dessa sanktioner orsakat stor skada. Trots detta förlänger EU dessa sanktioner. Kan EU snacka om mänskliga rättigheter eller demokrati på allvar?

Sverige för skamlig politik då det gäller Syrien. Regeringen har stött USA:s illegala krav på att Syriens president måste bort. Man har blundat för USA:s väl belagda stöd till terrorister. Om man uttrycker sig sakligt och utan överord kan man säga att Sveriges politik är i strid med FN-stadga, folkrätt och att den är proimperialistisk, inhuman och anti-feministiskt.

Sverige röstade i FN säkerhetsråd i början av 2017 för utvidgat embargo mot Syrien på grundval av en osaklig och krigsupptrappande rapport om Syrien.


2 svar till “USA inför sanktioner mot företag och länder som vill bygga upp Syrien, där USA bombat och stödjer terrorister.”

  1. Den enda hjälpen Syrien behöver av EU är att de håller tassarna borta. Kina har nyligen deklarerat att de är beredda på jättesatsningar i Syrien som ett led i BRI-projektet. SCO, Shanghaigruppen höll möte i veckan och diskuterade bl.a. illegala sanktioner. Det skulle förvåna om de inte redan börjat förbereda en sanktionssäker infrastruktur för betalningar och krediter. Det enda sättet för världen utanför Väst att bedriva samarbete är att planera för parallella strukturer som förbipasserar de rådande.
    Sanktionerna har blivit en ny drog för Västetablissemanget som de blivit beroende av. Förbigående FN utfärdar de sanktioner för helt inbillade saker och då finns det inga gränser för hur långt man kan gå. Obama bombade sju länder illegalt och Trump har fortsatt. Inga sanktioner. Saudiarabien har skapat ett nödläge som det normalt flata FN tvingats slå larm om som den största humanitära katastrofen detta århundrade. Inga sanktioner. Khashoggi-affären har avslöjat att MbS (som startade Jemenkriget) inte är någon reformator, som om han får sitta kvar sannolikt får hela saudidiktaturen på fall. Och det vore ju en oavsiktlig reform.
    Enstaka EU-länder som Nederländerna har redan förklarat att de slutat finansiera terrorister. Medan det är ett steg i rätt riktning visar det hur djupt EU sjunkit. ”Extremhögern” är den enda grupp i Europa som uttalat sig positivt för Syrien. Och det är väl det tydligaste tecknet på hur djupt vänstern i Europa har sjunkit. Medan de har gjort detta av delvis egennyttiga skäl, de vill se en återflyttning av syrier, har ”extrempartierna” faktiskt besökt landet och bekantat sig med förhållandena. Extremhögern skall inte förskönas, men när den politiska mitten är sjufalt extremare, då är det synd om Europa.