Scientologerna förföljer socialtjänstemän

Scientologerna är en sekt som kallar sig för Scientologikyrkan, orsaken till varför de låtsas vara ett religiöst samfund är oklar, men de är i alla händelser mycket illa sedda inom den kommunala socialtjänsten.

Själv har jag arbetat ett stort antal år med att motivera narkotika-
missbrukare att gå in på behandlingshem av olika slag, jag har då antingen arbetat inom den landstingskommunala socialtjänsten eller den primärkommunala. Jag har således arbetat som socialsek-
reterare och arbetsledare, socialinspektör.

Scientologerna gör vad de kan för att få tillgodogöra sig medborgarnas skattepengar. Jag tror knappast att någon tycker att det är fel att använda en mikroskopisk del av våra skattepengar för att hjälpa missbrukare ut ur sitt missbruk, men scientologerna struntar i missbruket och agerar bara för att komma över skatte-
pengar. Således skaffar man sig behandlingshem som ”Narconon” och säkerligen olika slags verksamhet inom andra områden där de kan skaffa sig inkomster i form av skattemedel.

Det kan ta sig drastiska uttryck ibland. De allra flesta kommunernas socialtjänst vägrar att betala för ”klienter” som skriver in sig på dessa s.k. ”behandlingshem”. Gör man det som enskild medarbetare kan man bli uppringd nattetid, vilket har hänt mig vid något tillfälle. Somliga har hotats vilket har inneburit att polismyndigheten blivit inkopplad.

Att de nu säljer drogundervisning till skolorna förvånar knappast, inte heller att ”Informationen innehåller dessutom stora faktafel, skriver Svenska Dagbladet. – Jag tycker att det är förfärligt att man slår i ungdomar en massa felaktigheter, säger narkotikaforskaren Björn Johnsson.”

Jag blir mörkrädd då jag läser sådant. Hur kan det komma sig att en sekt1 släpps in i skolorna för att undervisa om droger och drogmissbruk? Har högerregeringen helt tappat greppet om skolan?

it ab12 svd12 sr dn123 gp Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

  1. Wikipedia om Scientologi …Scientologi och organisationerna som förespråkar läran har blivit mycket kontroversiella. Före detta medlemmar, journalister, rättsväsendet och flera regeringar har beskrivit kyrkan som en sekt och en organisation med ett kommersiellt intresse, och har anklagat den för att ofreda dess kritiker och utnyttja medlemmarnas goda tro. []

  11 comments for “Scientologerna förföljer socialtjänstemän

Comments are closed.