Obama bör lämna Vita Huset
Förhoppningsvis så är det början till slutet för den store pratmakaren Barack Obama som vi just nu bevittnar. Själv undrar jag om inte USA skulle må bättre av en republikan som president, då vet man i alla fall vad man har att förhålla sig till. Idag möts man bara av en stor svärm – pratbubblor.

AB: ”Vladimir Putin sågar den amerikanska ekonomipolitiken jäms med fotknölarna och kritiserar hårt att landet drar på sig stora skulder och därigenom hotar en global stabilitet.

– Landet lever i skuld. De lever inte på egna medel utan lägger över ansvaret på andra länder och agerar då som en parasit, säger han enligt AFP.

Den ryske premiärministern insinuerade också att USA med vilje försöker få landet att hamna i kris då dollarn skulle försvagas och det skulle skapa ”bättre möjligheter att exportera varor”.

– Men de hade nog med sunt förnuft och ansvar för att undvika att fullgöra sina betalningar, tillägger han.”

Istället för att avsluta de krig man just nu är engagerad i så väljer man att öka skuldtaket, det betyder i praktiken att resten av världen är med och finansierar USA:s krig i Afghanistan, Irak och Libyen förutom alla de små hemliga krig som landet är involverat i. Det är möjligt att man kan hävda att det inte är Obama som bestämmer i USA, det är också möjligt att man skulle kunna namnge både lobbyorganisationer och olika banker, men för att USA ska få tillbaka åtminstone något av sitt forna anseende så måste man få in folk i Vita Huset som inte ljuger och bedrar varje gång de öppnar munnen. Det bästa för USA vore nog att Obama lämnade byggnaden.


it Andra om: , , , , , , ab1234 ex123 dn123 ekot1 svd123 svt


16 svar till “Obama bör lämna Vita Huset”

 1. Med tanke på vilka som startat krigen USA befinner sig i tror jag inte världsekonomin har råd med en republikan till i Vita Huset- Det lär ju bli fler krig i såna fall. De ska ju tvinga på sin livsstil på resten av världen. Och än värre lär det bli om Tea Party rörelsen får något att säga till om, Holy War!

  • @ Torbjörn. Jag tror inte du vet vad den riktiga Tea Party rörlesen verkligen är. Tyvärr så har ju högerflygeln i republikanerna tagit över vissa delar såsom Sara Palin… men Ron Paul och många andra vill ju inte det här.

 2. Glöm den förlegade iden med att göra sin röst hörd vid valbåset. Demokratin, som vi fått propagerat för oss i sagorna är död. Vi kan bara göra våra röster hörda på två sätt. Vi röstar med våra fötter och våra pengar. Vi kommer finnas kvar i spillrorna långt efter att vår ”folkvalda” elit flytt till de skapade ”tillflyktsorter” typ Dubai, Gold cost, Sydafrikas spetts etc. Så enda sättet, just nu, i denna tid är att ignorera. Ignorera mediabruset, ignorera politiska sorlet. För länge har vi blivit indoktrinerade att tro att vi på något sätt behöver politiker och politik. Vi ser alla vad det åstadkommer. Ignorera ”dom”, och låt ”oss” sammarbeta. Det kommer inte fixa ”oss” till imorgon eller nästa år, men förr eller senare och till det bättre.
  ”Its a case of mind over matter. We no longer mind, because you dont matter”

 3. Haha, vänta nu, Ron Paul fascist? Du menar för att han inte tycker som du? Hannu, ge oss en förklaring på, säg 10 rader, vad en fascist är för något?

 4. Säga vad man vill om Obama, men han tog itu med Usama bin Laden såsom förväntat av en fredspristagare… Eller?

  • Fast det hade väl varit smartare att fängsla honom, fast det är klart, då hade det kanske visat sig att han inte hade något med 9/11 att göra…

   • Jo, jag menar det.
    Som fredspristagare kanske man bör välja domstolssvängen före att skjuta folk i huvudet vid gripandet.
    Obama sa efteråt att den som hade invändningar mot räden ”borde få sitt huvud undersökt”. Det är inte direkt Nelson Mandela-klass på dessa uttalanden…