Fota USA:s ambassad!

Egentligen så kan inte påstå att jag är speciellt överraskad av att USA fotograferar folk som verkar intresserade av deras ambassad i Stockholm. Redan i sig själv påminner den om ett fort, och det är så på grund av hoten mot USA.

Vare sig denna regering, eller den socialdemokratiska, kan vara okun-
niga om hur det förhåller sig och vad amerikanska agenter är sysselsatta med. Mycket talar för att de amerikanska myndigheterna är tvungna till detta på grund av de ständiga hoten mot landet. Vi kommer aldrig att kunna kräva att de ska upphöra med dessa kontroller så länge de har en ambassad i Sverige.

De amerikanska myndigheterna vet dessutom varför deras ambassader och personal är hotade i praktiskt taget varje land där de har en beskickning. Ger man sig själva rollen som världspolis och tvingar sig på mängder av stater så blir det så, det är en bieffekt av landets utrikespolitik, eller om man istället vill kalla det för den amerikanska imperialismen.

Vi svenskar kommer aldrig undan de självpåtagna amerikanska rättig-
heterna, den enda möjligheten är att be dem stänga ambassaden, men det kommer aldrig att ske eftersom vårt lilla land befinner sig i något som liknar en symbios med USA. Om det är det amerikanska behovet av att härska som styr detta överlämnar jag åt läsarna att ha synpunkter på.

Men vill man motverka de syften som USA har med spaningen på oskyl-
diga förbipasserande så har jag ett förslag, stanna upp utanför ambassaden och ta en bild med din mobilkamera. För om varje fotograferande person ger upphov till massor av detektivarbete från ambassadens sida så är det säkerligen en nationalekonomiskt lönsam metod. Tänk dig själv, femhundra personer som dagligen stannar och tar flera bilder av ambassaden, det kom-
mer att gå åt mängder av människor för att följa upp detta, hundratals personer kommer att anställas.

Dessa kommer sedan att betala skatt, handla och betala moms, och ur ett samhällsekonomiskt perspektiv så kommer det bli en lönsam affär. Tänk om man kunde mobilisera tusentals människor att fotografera dagligen, det vore verkligen något som skulle påverka arbetslösheten på ett positivt sätt. Om vi dessutom rekommenderar alla arbetslösa att inleda fotograferandet, tänk vilken fart det skulle bli!?

it annarkia , , , , , ex1234 ab123456 dn123456 svd12345 gp svt1

  34 comments for “Fota USA:s ambassad!

 1. KalleB
  7 november, 2010 at 09:51

  Bra ide!

  Ut med alla arbetslösa med mobil eller kamera och fotografera…en gång varje dag med olika kläder.

  Bomba med kameran! (Nu sa det pling hos FRA)
  ;)

  • 7 november, 2010 at 10:02

   Ja, och fler pling lär det bli.. :-)

 2. 7 november, 2010 at 10:39

  USA har riktigt stora resurser till förfogande för sina ambassader. Det ryktas att de ofta skickar egen, amerikansk, specialpersonal till landet för att bygga själva ambassaden så att inte byggarbetarna ska installera spionutrustning eller liknande. De tränar också i regel sina ambassadörer i landets språk, oavsett vilket det är, innan de skickas iväg. Både amerikanska och ryska ambassader är i särklass vad gäller vakter, amerikanska ambassaden i Oslo hade t.ex. relativt tungt beväpnade vakter utposterade senast jag var i Oslo, så det förvånar mig inte att de har resurser att bedriva sådan verksamhet.

  Svenska ambassader har sannolikt inte resurser att bedriva den här typen av verksamhet eftersom både s och m-ledda regeringar har skurit ned på UD:s budget kraftigt, delvis för att vissa enskilda verksamheter (t.ex. tsunamin) kostat för mycket.

  Ta kort på amerikanska ambassaden låter som en rolig idé, någon som organiserar en flashmob? :)

 3. T
  7 november, 2010 at 10:40

  Jag är en immigrant från USA och jag tror det är en bra ide!

  • jackie
   7 november, 2010 at 20:48

   du måste verkligen skämmas för ditt land just nu . Jag har själv amerikanska vänner , dem går och säger att dem är canadians man ! det måste kännas jobbigt värre elle rhur ?

   • T
    8 november, 2010 at 07:51

    Jag går i SAS och lär mig Svenska tillsammans med många Irakier och jag måste vara öppen med var jag kommer i från och visa att inte alla Amerikaner är blodtörstiga ”imperialister”

    Valen I USA är så riggade så det finns inga hop att vi vanliga Amerikaner kan få vår vilja igenom, Irakierna förstår att inte döma amerikaner för deras landstillhörighet, de ser att det är skillnad mellan oss och vår regerings handlande.

 4. Pingback: Åke Eriksson
 5. Sniff
  7 november, 2010 at 12:34

  Sverige har i moden tid alltid krupit och slickat brunan på USA. Palme var ett nagel i ögat med sina Vietnamprotester men i det stora hela var det en pissimissisippi. Det konstiga är hur okritiskt den stora massa äter propagandan från USA med hull och hår. Det var för över tjugo år sedan kalla kriget slutade men otroligt nog verkar många frukta ryssen och sätta USA på pedistal.
  Synd att man sitter i Göteborg hade gärna varit med på en flashmob!
  Undrar hur lång tid det kommer ta och införa att lokalt fotoförbud runt ambassaden?

  Terror – bomb – explosives – Islam och Allahu-akhbar! Fem pling för min del! ;)

  • 7 november, 2010 at 12:38

   Terror – bomb – explosives – Islam och Allahu-akhbar! Fem pling för min del! ;)

   Nu räknas dina som mina, jag tillägger gödningsmedel och Dynamit. Sju pling… :-)

   • MX
    8 november, 2010 at 22:03

    Hmm… Om inte ni vill det ska ”plinga” i fickan behövs nog även nån liten leksak för leveransen:

    Aggressive Quadrotor Part II
    http://www.youtube.com/watch?v=geqip_0Vjec

    :-D

    • 9 november, 2010 at 01:45

     Jösses vad häftigt!

 6. Bo
  7 november, 2010 at 13:50
 7. 7 november, 2010 at 16:59

  Grattis! :-)

 8. åggepågge
  7 november, 2010 at 17:23

  Vill påminna er alla om att det sitter fem kubaner inne på livstid i USA. De är dömda för att ha gjort det som USA själva gör i de skandinaviska länderna. Naturligtvis är de anklagade för en massa annat också med, enligt flera amerikanska jurister, fabricerade bevis. Exempelvis så befann de sig på annan ort när olika händelser inträffade.
  Kubanerna överlämnade alla sina bevis för terrorism till FBI. Allt USA gjorde var att rigga rättegångar mot dem.
  USA har inte skrivit under protokollen för den Internationella Domstolen i Haag eftersom man ständigt planerar att bryta mot internationell rätt.

 9. Martin Forsman
  7 november, 2010 at 20:12

  Synd man inte bor i Hufvudstaden för då hade jag defenitivt tagit mig en titt på amerikanska ambassaden med kamera i högsta hugg. Gärna iförd svarta kläder och palestinasjal eller dylika plagg.

  Annars kan jag bara instämma i att detta var ett briljant förslag. Hoppas många låter sig inspireras.

 10. jackie
  7 november, 2010 at 20:46

  fan imig pling pling pling pling ! en internet surr om att träffas utanför amerikaska ambassaden , låt inte rädslan hindra självinstinkten

 11. KalleB
  7 november, 2010 at 20:47

  Vackert!

  Var ser vi bilderna du trots allt tog?

 12. josefine
  7 november, 2010 at 20:54

  seriöst har dte pågått en tyst våldtäkt på mot vårt land i elva år från USA?

  jag blir så himal trött och flörbanad på dessa jänkare . som parasiterar med att programmera paranoia i vårt land ?!

  det här är värre än de ” hotfulla islamister” , herregud …. jag har rätt till min åsikt sen födslen hur ska man se up till ett land som gör så är : jag är trött på NEW WORLD ORDER tendenserna !

 13. Kamelsilaren
  7 november, 2010 at 21:12

  Att USA med näbbar och klor desperat kämpar för att bevara sin position som världspolis går att förklara, dock ej försvara. Att Sverige agerar lydig svansviftare kan inte ens förklaras.

 14. Rogge
  7 november, 2010 at 22:21

  Jag hörde just på Agenda en diskussion om USA ambassadens spioneri på svenskar. Dåren Per Gudmunson tyckte det är helt ok och något helt annat än om det skulle vara personal vid ryska ambassaden som spionerade. USA är ju Gu be vars vänligt sinnade, enligt Gudmunson. Ändå spärrar de in människor utan några som helst rättigheter, torterar dem och dumpar dem sedan någonstans när de inte kan få ut något mera ur dem. Man mår illa när man hör sådana som Gudmunson och som dessutom kallas för ledarskribent.

 15. 7 november, 2010 at 23:52

  Dags för ett besök i Stockholm. Packar ner kamera och palestinasjalen .

 16. Celsius
  8 november, 2010 at 03:02

  USA är världens mäktigaste land, men paradoxalt nog också världens räddaste land. Paranoian är extrem, man ser terrorister i varenda buske. All frihet offras på säkerhetens altare och ändå känner man sig inte säkra. Man är världens rikaste land men jag undrar om man är världens lyckligaste folk.

  Jag råkar vara i USA just nu och har på två dagar blivit antastad av tre tiggare, på olika sätt. En satt vid ingången till ett snabbmatshak och frågade efter ”växelpengar”. En annan körde förbi i en gammal risig bil på en parkeringsplats och frågade efter bidrag till sitt nyfödda barn och en tredje satt med en skylt vid en vägkorsning och tiggde.

  Man ser många militärer i uniform här också. Det verkar som man är riktigt stolta över det här kriget och hyllar sina hjältemodiga pojkar, inte som efter Vietnam, alltså. Dom får alla möjliga fördelar, gratis bio, förtur i köer, rabatter, osv. Man ser dom gå omkring i permisuniformen med medaljer på bröstet och undrar i sitt stilla sinne vad dom gjort för att få dom… vilka har dom mördat? Hur många har satt livet till för den där plåtbiten som hänger där och blänker?

  Det som skrämmer mig mest är inte vad USA tar sig för nu, även om det är illa nog i all sin arrogans. Det jag är riktigt rädd för är när USAs ekonomi börjar knaka ännu värre i fogarna. Det är inget vidare ställt nu och det lär inte bli bättre. Bankrutt hotar när Kina drar förbi USA och kräver tillbaks alla lånen. Vad gör man då med världens största krigsmakt? Roffar åt sig det man vill ha ännu värre än nu? Krigen i Afghanistan och Irak handlade inte om morötter utan mineraler! Vad händer när USA blir riktigt desperata? Jämför med snubben med den löjliga pröjsaren som ville ha ”livsrum” åt sitt folk…

  Samtidigt som man är ute och slåss militärt så isolerar man sig mentalt, så har det varit länge. Jag såg en dekal från UAW, United Auto Workers som sa ”Out of a job yet? Keep buying foreign!” Man skyller alltså på ”utlandet” om det går taskigt för amerikanska bilföretag. Då skulle jag vilja fråga UAW om dom tror på kapitalismen, om dom tror på fri affärsverksamhet och konkurrens? Ja, jo, det gör man väl, annars är man väl kommunist, så konkurrens är väl bra – men inte mot oss!

  Vad händer när alla illusioner hotar att spräckas? DET är vad som skrämmer mig…

 17. blingbling
  8 november, 2010 at 03:09

  Du borde väl fortfarande minnas Demokratisk Allians, va ?

  … och alla andra underliga CIA-sponsrade organisationer …..

  • 8 november, 2010 at 04:50

   Och EAP…

   • nature
    8 november, 2010 at 13:05

    EAP mindes jag tydligt från min tid i lumpen i början av 80-talet (lyssnade på närradion vid mina nattskift) mindes dem som oerhört verbala med stora yviga världsomspännande projekt. Det var svårt att placera dem i någon höger- vänsterskala – de var mer liksom bara extrema och underhållande att lyssna till; speciellt när folk ringde in på nätterna för att prata politik! Vad blev de av dem?

    • 8 november, 2010 at 13:11

     Finns fortfarande 8-10 kvar, de har hemsida.

     • blingbling
      9 november, 2010 at 03:32

      … kul, satt och tänkte på dom, LaRouche.

      Här får du ett lämpligt soundtrack, står sig fortfarande rätt bra, enjoy:

 18. 8 november, 2010 at 07:45

  Jag klurade på om jag skulle kolla just det men glömde bort det. Nu behöver jag inte, tack!

 19. stigman
  8 november, 2010 at 09:55

  http://kartor.eniro.se/m/IfkJL

  här är porten till sydkoreas ambassad i stockholm som jag gick lös på med såg och yxa i våras

  • 8 november, 2010 at 12:42

   Du är en våldsam jeppe du… :-P

   • stigman
    8 november, 2010 at 16:14

    provade eniros funktion gatuvy på en näraliggande adress där jag nyligen verkställt ambassadpersonalens önskemål: rätta till porten så den kan öppnas

 20. nature
  8 november, 2010 at 16:57

  Nej, nej Leif … Hur kan du tro det? SÄK känner naturligtvis INTE till om det har förekommit någon som spanat på någon runt USAs ambassad, nej och åter nej! Fast tur är väl att samma organisation utreda sig själv … Vad säger man; är inte det som om den nya lasermannen skulle vara ansvarig för polisspaningen om sig själv? Naturligtvis så kommer SANINGEN fram om SÄK ska utreda sig själva … Naturligtvis … De är väl proffs eller hur?

 21. Röde Condoren
  9 november, 2010 at 00:15

  USA är i Sverige och spionerar. Iran är i Sverige och spionerar. Israel är i Sverige och spionerar.
  Det vore ironiskt och intressant om det förekommit att både CIA, Revolutionärsgardet och Mossad varit på samma plats vid samma tidpunkt och fotat folk. Vänsterpartiets senaste 1:a Maj-firande måste vara ett sådant evenemang. Där tror jag att israeliska säkerhetstjänsten var, för jag träffade några småskumma typer som pratade engelska och hade synpunkter på ett anti-israeliskt budskap jag bar med mig.

Comments are closed.