Fortsatta underligheter i Israel


Nu rapporterar media att konstnären Dror Feiler och riksdagsmannen Mehmet Kaplan fastnat på flygplatsen Ben Gurion och nekats inresa i Israel, och det av ett lustigt skäl som redovisas i pressmeddelandet från Ship to Gaza.

Ship to Gazas pressmeddelande: ”Israel hindrar Ship to Gazas talesperson Dror Feiler och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan från att på plats i Tel Aviv polisanmäla Israels regering och försvarsmakt.

Som skäl anges den paragraf i israelisk lag som stipulerar att ”varje person som försöker att illegalt ta sig in i landet nekas inresa i Israel under en period av tio år”.

Det är ett egendomligt argument med tanke på att ingen av passagerarna på Ship to Gaza/Frihetsflottan försökte ta sig in i Israel. Inte heller hade de i avsikt att göra så. Tvärtom. De var på väg till Gaza när de långt ute på internationellt vatten bordades, tillfångatogs och mot sin vilja fördes till israeliskt territorium. Vid överfallet dödades nio människor och skadades ett trettiotal svårt. Fartyg, last och personliga tillhörigheter beslagtogs och har i de flesta fall inte återlämnats.”

Det är givetvis en absurd anklagelse att de försökt ta sig in i Israel illegalt när de aldrig ens haft för avsikt att besöka landet. De infördes till Israel av den israeliska militären, något som var ett illegalt agerande från staten Israels sida. Anklagelsen är så absurd att jag inte kan annat än skratta. Israelerna gör sig själva en rejäl otjänst genom att ljuga. Vad man än kan säga om Israel så kan man aldrig påstå att det är en rättsstat, det är synd om landet och dess befolkning. Expressens ledarskribent, Anna Dahlberg, tror att den israeliska extremhögern är på väg att leda Israel in i ett politiskt mörker.

Anna Dahlberg/ Expressen: ”Ett land som trots sin litenhet har fler hightech-företag på Nasdaqbörsen än några andra länder med undantag för USA. Dessvärre är det ett helt annat Israel som har det politiska initiativet. Den extrema högern dikterar numera dagordningen med två projekt som ledstjärnor – bosättningsexpansionen på ockuperad mark och misstänkliggörandet av landets arabiska minoritet. Jag har sällan mött så mycket uppgivenhet under mina resor till Israel som denna gång. Ingen tror på den fredsprocess som Obama förtvivlat försöker skaka liv i och ingen litar på premiärminister Netanyahus avsikter.”

Ett politiskt mörker som förstärks av oförmågan att acceptera Förenta Nationernas regler om Mänskliga Rättigheter, eller de demokratiska regler som gör en stat till en rättsstat.

it , , , , , , , ex dn1 ab svd1 dagen


10 svar till “Fortsatta underligheter i Israel”

 1. Nu skulle jag ju kunna säga något i stil med att: typiskt Israel, eller vilken makt som helst som blir utsatt för en kritisk granskning, men det avstår jag ifrån … Tanken med detta inlägg är att fördjupa samtalet om VARFÖR de framför denna absurda anklagelse/påstående; för de kan väl inte på fullaste allvar menar att vi ska köpa påståendet med tanke på den bristande logiken i argumentet, eller spelar det inte någon roll vad Israel än säger? Då kunde de ju lika gärna framföra att personerna nekas inrikestillstånd för att de är släkt med pomperipossa?

  • Tyvärr nature så är det. MÖRKT. Israel verkar kunna hitta på vilka absurditeter de vill och komma undan. Det är rätt få som kommer dementera att Ship to Gaza inte var ett invasionsförsök till Israel, lika lite som man kommer dementera/rätta att man framställer att Dror/Mehmet som brottslingar/terrorister.
   Idag kan man sprida lögner in i informationsflödet på löpande band då man vet att det är det första intrycket, även om det är felaktigt, som fastnar. Den som opponerar sig framstår eller framställs gärna som en marginaliserad idiot. Dementin är ofta ingen som bryr sig om.

   • Frågan är just hur många som EGENTLIGEN bildligt talat köper samt tror på propagandan, utanför redaktionerna? Anta att endast 1 % gör det (köper propagandan alltså) – spelar det i så fall någon roll för utgången och vad säger det i så fall om hela vårt samhälle?

    I en diktatur skjuter man bara av kritikerna (oklart varför då man inte är beroende av en opinion? …) medan man hör i ”väst” bytt våldet mot propagandan; så i slutändan – vad är skillnaden?

    Här i Sverige så kunde vi nyss rösta om vilka vi ville skulle införa FRA-lagen – de Rödgrön eller Alliansen? Tänk vad privilegade vi är som får rösta om vem som skall montrerna ner vår frihet – det valet har man ju inte en diktatur! Pust!

 2. Anna Dahlberg har lite fel. Det som står högst på dagordningen är att angripa Iran och dela på Sudan. Amerikanerna vill som tur är inte ha ännu ett hopplöst krig på halsen och därför springer de som yra höns till södra Sudan oavbrutet för at locka sudaneserna att rösta för en delning. Idag lovar man att ta bort Sudan från listan över skurkstater som sponsrar terror om folkomröstningen hålls på det avstatta datumet.

  Jävligt bussigt av amerikanerna. Sudaneserna måste väl känna sig jävligt nöjda och tackasamma över att släppa 80 procent av landets rikedomar till USA och Israel mot att slippa terrorstämpeln. 80 procent av all gas, olja och mineralfyndigheter och så dessutom förlusten av större delen av Nilens vatten. Två arabiska länder kommer att törsta ihjäl innan slutet av 2015. Ännu ett rån av gigantiska mått medan EU beter sig som de tre små aporna. Vad händer när folk inte kan dricka eller odla sin mat? Jo, de kommer hit. Då kan vi skjuta prick på dem med ännu större vällust istället för att handla politiskt idag.

 3. Mm … Det handlar nog om att lägga naturresurser under sig med eller utan våld. Det lät sig göras betydligt mycket enklare förr, i imperialismen vagga på Leopard den andras tid samt hans härjningar i Kongo, ty då övervakas inte detta av FN, Human watch right, Amnesti international osv … Vilken tur för de internationella storföretagen samt för USrarel att propagandaapparater kan köpas from av lojala medier!

 4. Dror , Mehmet , Noam chomsky , Mairead Magire och Finkelstien har blivit stoppade på flygplatsen och fick inte komma in i Israel , alla har stött palestinierna och betraktas som Israels fiende av den sionistiska staten
  Varje individ som engagerar sig i fredsarbete , hjälpinsatsen och sympatiserar med palestinierna betraktas som icke önskvärd i Israel

  De som också uttalar sitt stöd för palestinierna bestraffas av Israel inklusive judar som bor utanför Israel
  Att försöka belysa palestiniernas situation är en kriminell handling enligt staten Israel och är inte välkommen till Israel
  Israelerna säger att alla dessa människor är fientliga och terrorister samt risk för landetsäkerhet , Israel vill förvandlar offrens till skurkar

  Det är en propaganda som lurar folk att tro på en myt , Jag hoppas att Sveriges regering vidtar motåtgärder annars de kommer att dra åtlöje efter sig och uppmuntra Israel att fortsätta
  Det som skedde är ett hån mot Sverigesmedborgare och bör besvaras

   • @Jinge
    Förmödligen inte med tanke på att även Israels ambassad har bedrivit åsiktsregistrering av svenska medborgare och med tanke på hur pass ”känd” din blogg är, särskilt för din ofta vassa bloggposter om ”mellanösterns enda demokrati”.