De politiska lögnernas mästare – IsraelNu rapporterar media att en svensk med libanesiskt ursprung har gripits på Cypern, han är misstänkt för att ha planerat ett terrordåd mot israeliska turister på Cypern. I samband med gripandet så uttalar sig Benjamin Netanyahu och säger:

DN: ”Den iranska terrorismen känner inga gränser”, sa Israelspremiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande som ha kopplats samman med planerna på en turistattack på Cypern. ”Det internationella samfundet måste bekämpa världens största exportör av terror.” Israel vill dock inte uttala sig om de skulle ha någon inblandning i arbetet som ledde till att den svenske mannen greps.”

På vilket bananskal Iran halkade in förstår jag inte alls, den gripne är svensk och inte iranier, dessutom så kommer han eller hans föräldrar ursprungligen från Libanon. Men Israel har en agenda, en agenda som går ut på att krossa Iran. Oavsett vad som händer i världen så kommer den israeliska högerextrema regeringen att peka på Iran. Påståendet om att den Iranska terrorismen inte känner några gränser är förstås lögnaktigt, men som alla vet så är landet utsett till en av ondskans axelmakter tillsammans med Syrien. Och vad som händer i Syrien idag behöver jag knappast berätta.

Idag skriver dessutom Judar för Israelisk – Palestinsk Fred på Dagens Nyheters debattsida. De kräver att 1948 års stilleståndslinje ska respekteras, för detta kommer de nu att betraktas som ”självhatande judar” istället för det som alla andra israelkritiker beskylls för – antisemitism.

Cohen/Larsson/Emsheimer i DN: ”Under kort tid har två framstående representanter för det israeliska samhället, Avraham Burg, före detta talman i det israeliska Knesset, (DN 12/6) och Alon Liel, (GP 25/6) tidigare generaldirektör för Israels utrikesdepartement, gått ut i internationella medier och vädjat om västvärldens och EU:s hjälp att stävja den ­israeliska bosättningspolitiken.

Deras fokus är den expansion av bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem som politiskt, militärt och finansiellt stöds av den ­israeliska högerregeringen. För både Burg och Liel är detta en kurs mot katastrof för det demokratiska och legitima Israel, det vill säga det Israel vars gräns utgörs av 1948 års stilleståndslinje, den gröna linjen, den gräns som erkänns av det internationella samfundet.”

Israel har i nuläget en regering vars underlag består av ett antal högerpartier, och vissa av dessa partier är mer extrema än Sverigedemokrater och National-
demokrater här hemma i Sverige, det säger en hel del tycker jag. Att dessa partier agerar för att ockupera hela Västbanken råder det ingen tvekan om, de vill fullfölja den etniska rensning som påbörjades under Nakban, inte heller kännetecknas något av dessa partier av någon återhållsamhet när det gäller kritiken mot Iran.

För mig står det helt klart, det största hotet mot världsfreden är de israeliska extremistpartier som helt förgiftar den israeliska politiken. Vilket inflytande dessa har över de händelser som nu utspelas i Syrien vet jag inte, men jag är personligen övertygad om att de har sina fingrar med i samtliga syltburkar som finns i Mellanöstern.

Reglerna för kommentarer tillämpas som vanligt hårdhänt när det gäller detta ämne.


i Andra om: , , , , , , , , , , , , dn1234567 gp12345 ekot ab1234 svd1234567


16 svar till “De politiska lögnernas mästare – Israel”

 1. ”Det internationella samfundet måste bekämpa världens största exportör av terror” ett i sanning högst märkligt uttalande av en representant för en stat som själv belägger en föga hedrande andraplats. Man kan ju undra vad Obama & Co tycker om denna uppmaning, d v s den stat som belägger den obestridliga förstaplatsen i detta avseende.

 2. Man frågar sig om Israel intar en särställning p. g. a. de sagor som vår generation (verkar som om de flesta här nått väl mogen ålder) ljögs fulla av från första skoldagen, om ”Guds utvalda land” ”Guds utvalda folk” m. m. dravel.
  Världens supermakt nummer ett har ju ett samhällsklimat där ingen jävel har en chans i ett val utan att dilla om Gud, Jesus m. m. och bedyra sin kristna tro i varannan mening.
  Skulle knappast tro att herrar Gud eller Jesus, i det ytterst osannolika fall att de existerar, och har någon likhet med våra sagofigurer, skulle se med välbehag på Israel.

 3. Jinge, jag noterar att du klippte bort ett ord i mitt inlägg.
  Kanske bra att du gjorde det. Höjda röstlägen och invektiv leder ingenstans, men man kan vara tvärförbannad.

 4. Fast Jinge du har missat att Libanesiska Hezbollah direkt lutar sig mot Syrien/Iran, och Syrien själv har ingen chans utan Iran heller. Att denna man skulle vara understödd av Iran är knappast någon överdrift. Dock håller jag med dig om att krigshetsen måste få ett slut.

  dock kan man undra om Israeliska partier är de största hoten mot (en icke existerande) världsfred och inte de stater som skriker om Israel’s utplånande. Båda är för mig lika vidriga, och det underminerar bara dina viktiga poänger att utelämna den ena sidan. Tankar?

 5. Min ringa åsikt är att alla människor önskar och behöver och har rätten att få leva sitt eget liv, utan att möjligen attackeras av artilleri, flyg, fosforgranater i morgon, eller att en person som uttryckt misshagliga åsikter ”elimineras” med familj och/eller vänner och/eller ett helt bostadskvarter.
  Om jag inte har missförstått något väldigt illa är detta den verklighet som gäller i världshistoriens största fångläger.

 6. Så jävla självklart att det är en skam för mänskligheten att vi behöver sitta här och snacka om saken.

 7. Netanyahu har upprepade gånger anklagat Iran för att vara källan till det som han kallar våldet och terrorn i Gaza

  Nyligen anklagade han Hizbollah och Iran för att bistå Assad i slakten av sina motståndare , Han sa att världen måste se ondskans axelmakt så alla skulle förstå vilken värld vi lever i och påstår att Iran destabilisera världen och dess aggressivitet måste upphöra

  Netanyahu själv är en skicklig mördare som bör vara föremål för rättegång för mord på kvinnor och barn , Politikerna i Israel har hela världen under misstänksamhet och anklagelse och så kommer att fortsätta tills man har ritat det nya världs karta som tas i bruk efter det kommande tredje världskriget

  Israel är mycket sämre än Iran när det gäller förtryck , rasism och mord på civila

  • ”Den enda demokratin i Mellanöstern” har alltså en statsman som förmodligen skulle gripas för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten e. dyl. och ställas inför rätta om han vågar lämna sitt hemland.
   Märklig situation.
   Israel måste anständigtvis behandlas som den gamla onda tidens Sydafrika.
   Isolera och bojkotta!

   • Det konstiga i situationen är att ”vi” i västeuropa/USA gärna ser den Israeliska staten som en demokrati av västerländskt/europeiskt snitt. Vilket den inte är eller har varit de senaste ca 30 åren. Under denna tid ha landets demografi i grunden förändrats såtillvida att befolkningen alltmer domineras av de östeuropeiska och orientaliska befolkningsgrupperna. Den politiska ”arenan” har också därmed intagits av grupper med en svag eller närmast obefintlig demokratisk ”tradition” (=”östeuropeerna”) eller som är (i o f s högst förståeligt) mycket arabfientliga (=”orientalerna”).

 8. Lite komiskt, men samtidigt hoppingivande, bojkotten funkar, att se hur i Sveriges största livskedjor, ICA och Coop Konsum, man mörkar ursprunget på israeliska varor.
  ICA Hornstull hade alla grönsaker med korrekta namn, även väldigt långa namn på ursprungsländer oförkortat angivna förutom israeliska produkter ”ursprungsland ISR”
  Personalens svar, sannolikt osant, då jag frågade:
  ”det har jag inte tänkt på, jaa…joo, det ser ju konstigt ut.
  Hos Coop Konsum Liljeholmen var man mer ärliga, då jag frågade om varför just sharon-frukten, till skillnad från allt annat bland frukt & grönt hade endast en ursprungsbeteckning som fick sökas bland det finstilta på kartongerna:
  Jaa…joo, många skulle ju inte köpa då…
  Jag svär på att jag återger dessa berättelser korrekt och sanningsenligt.

 9. Har ni tänkt på en sak?
  Israel och USA anklagar Iran hela tiden för olika terrorist dåd men bevisen finns inte och varje gång man tar fast någon först anklagar man Iran men sen hör man inget mer.

  Israel och USA dödar oskyldiga och Israel utför terrorist dåd men anklagelserna kommer inte ens man bara konstaterar att det är Israel som gör det.