Det kan vara en svensk terrorist


Men det behöver inte vara sant att en svensk med libanesiskt påbrå har planerat att begå terrorist-
handlingar mot israeliska turister på Cypern. Ska man dessutom se till de handlingar som Israel kontinuerligt utsätter palestinier för, både på Västbanken och i Gaza, så kan man ju undra hur man ska benämna dem. Etnisk rensning? Folkrättsbrott? Brott mot mänskligheten? Terrorism? Brott som i sig redan är utförda och som utförs kontinuerligt dag för dag, utan slut. Men har den gripne haft planer på att begå någon terrorhandling mot civila så ska han givetvis dömas till fängelse.

AB: ”En 24-årig svensk sitter häktad på Cypern misstänkt för att ha planerat ett terrordåd. Nu hävdar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att det i själva verket är Iran som ligger bakom planen. Den 24-årige svensken greps i den cypriotiska kuststaden Limassol. Han utreds för misstankar gällande hot mot rikets säkerhet och terrorism, uppger nyhetsbyrån AP. När han greps ska han ha haft detaljerade dokument och fotografier på sig som visar israeliska mål på ön. – Vi har gripit en 24-årig libanesisk man med svenskt pass som kom till Cypern den 3 juli. Jag kan inte säga så mycket mer eftersom det handlar om allvarliga brott, säger den cypriotiska polisens presstalesman Andreas Angelides till Aftonbladet.”

Jag har som bekant inga höga tankar om Israels agerande mot palestinier, och mina tankar om individer som planerar att skada eller döda oskyldiga turister på Cypern ligger i nivå med tankarna om Israels ständiga brott mot folkrätten, Genèvekonventioner och krigets alla lagar. Igår skrev jag att Israel är de politiska lögnernas mästare, vilket är sanning, och ett yttrande som väldigt många här i Europa håller med om.

Igår skrev en grupp som kallar sig ”Judar för Israelisk – Palestinsk Fred” på Dagens Nyheters debattsida och i dagarna stävar fartyget Estelle söderut i Europa för att slutligen sätta kurs mot Gaza. Det visar att det finns fredliga metoder för att protestera, fredliga metoder som förra gången slutade med att nio obeväpnade fredsaktivister sköts ihjäl av israeliska soldater på internationellt vatten, men som likafullt är den enda vägen när det gäller metoderna för att protestera. Jag talar inte för palestinier som sitter inspärrade i Gaza, inte heller för palestinier som drabbats av den apartheid och ockupationspolitik som Israel driver på Västbanken, men för de flesta av oss andra.

Sedan kanske man gör för stort nummer av yttranden från Benjamin Netanyahu, det är möjligt, israeliska politiker kan som bekant inte besöka alla länder i EU utan risk för att bli arresterade, samma sak gäller väl höga militärer i den israeliska armén. Men deras brott bör behandlas av Haag-domstolen och inte av enskilda vettvillingar på Cypern, om det nu är så som vederbörande har tänkt.


i Andra om: , , , , , , , , , , , , dn123456789 gp12345 ekot1 ab12345 svd1234567

  3 comments for “Det kan vara en svensk terrorist

 1. Thomas Törnqvist
  16 juli, 2012 at 08:29

  Ni razzar har väl egna bloggar att ljuga på? / Jinge

 2. c
  16 juli, 2012 at 10:34

  Razzar bör hålla sig på SD-sidorna.. / Jinge

 3. Marwan
  16 juli, 2012 at 16:51

  Israels brott är mycket brutala och extrema och de palestinska offren bär alltid skulden
  Israel kallar sin terror för självförsvar terror trots att den moderna terror huvudsak börjar och slutar med den olagliga staten Israel , sionisterna måste ställas inför rätta för sina brott mot mänskligheten

  Israels terror censureras av media , Radio , nyhets kanaler och alla TV bolag , de är ovilliga att ta itu med Israels terror för rädsla för sina liv , de vågar inte helt enkelt

Comments are closed.