Bank of America Wikileaks mål?

Nu berättar Rapportredaktionen att det troliga målet för nästa av Wikileaks avslöjanden är Bank of America, något som också stöds av det faktum att de tidigare krävt att alla transaktioner som har med Wikileaks att göra stoppas.

Rapport: “En av USA:s största banker, Bank of America, väntas bli måltavla då Wikileaks snart släpper tusentals dokument om en amerikansk banks oetiska affärer. Och finansjätten har redan gått på defensiven – genom att försöka förhindra skapandet av häcklande webbsidor. Bland annat har banken registrerat hundratals domännamn som vittnar om rädsla för att VD:n Brian Moynihan kommer att smädas på nätet. Till exempel har adresser som ”BrianMoynihanSucks.com” and ”BrianMoynihanBlows.com” köpts upp, enligt Domain Name Wire.”

Stämmer det så ska det bli utomordentligt intressant, man skulle bara hoppas att Wikileaks också kom över information om de svenska företagen Bofors och Saab. Tänk om de hade en insider på Investor, då skulle det bli jobbigt för familjen Wall Enberg som är så måna om sitt rykte som seriösa affärsmän. Nu har jag hört glunkas om att de har någon inom moderata samlingspartiet, så vem vet, vi kanske snart får höra vilka företagare det är som skänkt miljonbelopp till dem?

F.ö. verkar bloggen ha kommit igång nu, fast man hamnar på olika ställen beroende på om man har satt www före domännamnet eller inte, men det löser sig nog under kvällen.

it , , , , , , svt ab ex dn svd1

  5 comments for “Bank of America Wikileaks mål?

 1. Nicko
  27 december, 2010 at 19:09

  Tycker att det är bra att sådana uppgifter kommer ut och allmänheten får veta. Den värld som vi lever i nu som människan skapat är en sådan sjuk konstruktion med krig, naturförstörelse mm mm som måste förändras och att avslöja sanningen om politiker, banker och länder är ett steg i rätt riktining.

 2. Danne
  27 december, 2010 at 23:46

  En demokrati utan transparens är en dysfunktionell demokrati.

 3. Sniff
  28 december, 2010 at 08:04

  Amerikanska banker har mycket skit och blod på sina händer. Grekland verkar ha amerikanskt bankväsende och tacka för stora delar av sina problem. Personligen så tror jag att det kommer visa sig i framtiden att Usa medvetet saboterade euron eftersom den utgjorde ett hot mot att oljehandeln även i fortsättningen gjordes i dollar.
  Är det inte dags att granska våra egna banker och finansieringsinstitut? De tjänar miljoner på oss alla varje år och samtidigt skapar en ihålig ekonomi som kan ha fruktansvärda konsekvenser som vi inte kan överblicka om det slutar fungera. Eskapaderna och krisen som bankerna var med och skapade i Baltikum är det inte mycket skrivet om.

 4. 28 december, 2010 at 13:43

  Källor behövs! / Jinge

 5. Christer W
  28 december, 2010 at 20:47

  Ja världen förändras, föregångarn Bank of Italy, Amadeo Giannini skapelse i San Fransico hade ju en betydligt mer folklig inriktning.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Amadeo_Giannini

Comments are closed.