Äntligen Fotboll!
I matcherna före den mot USA så har jag varit kritisk mot landslaget, och det med rätta. Visserligen har de vunnit men spelet har bitvis varit dåligt, framförallt om man jämför med Tyskland.

Det var säkerligen inte många som hade väntat sig en seger igår mot USA, och det gällde även undertecknad. Men plötsligt så fungerar kortpassningsspelet och bollen rullar svenskornas väg. Det var ett skärpt lag som kom in på planen, och just därför så studsade bollen rätt några extra gånger. Under första halvlek så är det inte ens säkert att Tyskland skulle ha gått säkert. Men det som sedan hände i andra halvlek vill nog både spelare och publik glömma snabbt. Man har visat att man kan – oavsett motstånd, och det är viktigt för självkänslan.

Och en tilltro till den egna förmågan är A och O i varje bollsport. Själv undrar jag om det inte var överraskningen att de ledde med 2-0 i halvtidspausen som orsakade spelförsämringen i andra halvlek, jag vet inte. Men visst, det kan vara svårt att hålla ihop det egna spelet när det sitter 25 000 på läktaren varav en majoritet håller på Sverige.

Den segerdans som tjejerna utför är dessutom riktigt kul, det sägs alltid att svenskar/or är stela och hämmade och det är en ren fröjd att se landslaget leka efter att de gjort mål eller vunnit. Dansen är egentligen inte till för publiken, de gör det för att de är glada och känner för att dansa, för sin egen skull. I svensk fotboll har det varit tunt med sådant, vi har ett antal afrikanska spelare som inte är lika hämmade som svenskar, och nu har vi dessutom ett damlandslag.

Nu får vi hoppas att det blir dans även efter matchen mot Australien.

it Andra om: , , , , , svd12 dn123 ab12345 ex12345 sr


2 svar till “Äntligen Fotboll!”

  1. Inga protester mot att vi mötte Nordkorea en av de mest perversa regimer som existerat, .. konstigt? Kan det bero på att den är kommunistisk?