Sverigedemokraterna i fläkten

Vänsterpartiets riksdagsman Hans Linde skriver en debattartikel i Aftonbladet idag, han konstaterar att femton procent av innevånarna i den ort han kommer ifrån röstat på rasistpartiet, men fastslår också att det inte handlar om att dessa människor är rasister, det handlar snarare om proteströster mot den dominans av stockholmare som sitter i den nuvarande regeringen.

Lite samma sak som det handlar om i vargskogen med andra ord, där det ofta handlar om en protest mot storstan och inte mot vargen.

Hans Linde (V) i AB: ”Moderaternas nya gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra slog ju för några år sedan glatt fast att ”Stockholmare är smartare än lantisar”. Det uttalandet ångrar hon nog i dag, men när vi tittar på Reinfeldts nya regering är stockholmsdominansen i det närmaste total bland ministrarna.

Det är därför ingen slump att det värsta öknamn man kunde få i Klågerup var ”08:a”, representant för en elit som man upplevde föraktade oss som lever utanför tullarna i huvudstaden. Ett tips är att inte nämna Stureplans-centern i denna gamla center-bygd.”

Anna Kinberg Batra har lyckats bli historisk med det uttalandet, det är sällan ett så oförblommat förakt kommer från politikers läppar, möjligen upplever centerpartister ute i riket samma sak när de hör talas om de nyliberala ungdomar som startade en underavdelning till centerpartiet med namn Stureplanscentern. Man kan ju inte påstå att det står speciellt många traktorer parkerade runt svampen på Stureplan idag.

Annars fortsätter Aftonbladet sin artikelserie om rasistpartiet idag, man har räknat ut att Sverigedemokraternas mardröm är de fyra procent muslimer som har kommit hit. Dessa muslimer ska enligt SD införa sharialagar och göra Sverige till en del av det kommande kalifatet, det kalifat som ännu inte är påtänkt. Förr var det judarna som samma grupper hetsade mot, idag har den stora faran blivit utövarna av en annan av bokens folks religioner.

Tidningen lät United Minds undersöka attityder hos dem som röstat på SD, det visade sig att det faktum att flickor och kvinnor tillåts bära slöja anses utgöra ett akut hot mot hela vår civilisation. Man kan säga många saker om ett sådant synsätt, men uppriktigt sagt så tvivlar jag starkt på att vår civilisation skulle gå under av det faktum att ett antal nya svenskar använder slöja. Då borde den nämligen ha gått under för länge sedan, bruket att bära slöja började avta i Sverige i början av 1900-talet, men går man så långt tillbaka så kan man fråga sig hur kvinnorna var klädda i kyrkan.

Och det är klart, startar man ett politiskt parti där man låter skräck och rädsla för troll och annat oknytt vara drivkraft så måste man pumpa på och underblåsa den hela tiden, för annars försvinner man ju ut ur landets riksdag. Därför är det bra att Aftonbladet nu har berättat mer om detta parti och dess historia. Alla bör passa på tillfället att sätta sig in i den så mycket som möjligt. För tänk tanken att de skulle bilda regering, då skulle deras första beslut bli att stänga Sveriges Riksdag, glöm inte det.

it , , , , , , , , ab1234 ex1 dn svd

  4 comments for “Sverigedemokraterna i fläkten

 1. Martin E
  17 januari, 2011 at 10:57

  Att folk röstar på SD i protest kan ju vara samma fenomen som yttrar sig i varghatet.

  Följande är citat från Guillous senaste krönika i aftonbladet:
  ”Det glödande hatet handlar om någonting annat än vargar. Det gäller Stockholmsdjävlarna, byråkratdjävlarna och andra storstadsbor. Vargen har blivit en ställföreträdande symbol för denna motsättning stad/landsbygd.”

  ”Dels måste man ifrågasätta det politiskt kloka i att stryka en så pass liten hatminoritet medhårs. Dels måste man inse att problemet blir kvar också efter att vargen utrotats. Vilket vi nu är på väg att genomföra.”

  Han gör ju samma analys som Linde om än i en helt annan sakpolitisk fråga.

  • 17 januari, 2011 at 11:48

   Nämner jag inte det i bloggposten? Har för mig att jag TÄNKTE göra det iaf…

 2. Magnus
  18 januari, 2011 at 01:07

  Huckle och Dok, så hette den kristna motsvarigheten, det fanns också svenska avarter som gick ganska långt, t ex lestadianer.

 3. Micke
  19 januari, 2011 at 11:58

  Att det finns rasister hos Sd är väl klart. Men att därifrån dra slutsatsen att alla som är medlemmar i Sd eller att alla som röstar på Sd är rasister är fel. En intressant sak som forskare på Yale tagit fram är en undersökning om fördomar. Det visar sig att en rasist och en icke rasist är ung. lika fördomsfulla mot människor som ser annorlunda ut. Jag tror att det är något grundläggande hos människan. Vi söker oss till likasinnade. Likasinnade behöver inte handla om hur vi ser ut: Det kan vara socialgrupp, inkomst,bostadssituation och mycket annat.

  Däremot så tror jag att en icke rasist som är medveten om sina egna fördomar kan göra mycket för integrationen. Jag tror att Hans Linde har rätt när han säger att många Sd-röster är en protest mot att makten hamnar längre och längre bort för varje år som går.

  Världen är förändrad och folk känner inte igen sig. ta 70-talet, då Gunnar Sträng kunde säga nej till ett svenskt företags investeringar utomlands. Idag är detta helt otänkbart.

Comments are closed.