Jan Guillou och demokratin


I sin fasta kolumn i Aftonbladet så använder Guillou som rubrik ”Sverige i morgon – en mardröm där allt går åt helvete” Han skriver om Reinfeldt, Björklund och inlemmar begreppet ”etniska svenskar” i resonemanget.

Jan Guillou/AB: ”Det är en mardröm att föreställa sig ett framtida Sverige med ännu värre diskriminering på arbetsmarknaden, ännu tydligare bostadssegregering, ännu fler sverigedemokrater, ännu större brottslighet bland de ännu tydligare definierade icke-etniska svenskarna. Ett sådant land går åt helvete, ekonomiskt lika väl som moraliskt och politiskt.

Detta inser självklart Fredrik Reinfeldt. Till och med folkpartisterna inser rimligtvis detta, även om de har sina särskilda svårigheter med araber till följd av sin särskilda kärlek till Israel.

Därför är det lika obegripligt som det är omoraliskt att de tillåter sig att leka med den rasistiska elden bara för att tillskansa sig några futtiga kortsiktiga valframgångar ute i marginalen. När hela nationens framtid står på spel.

Det var så här det gick till i Danmark när det främlingsfientliga Dansk Folkeparti tog plats i Folketinget.”

Ett växande Sverigedemokratiskt parti är givetvis en mardröm för alla demokrater, oavsett partitillhörighet. Lyckligtvis trampar de i klaveret tillräckligt ofta för att visa vad de egentligen har för åsikter, något som vaccinerar demokrater från deras öppet rasistiska retorik. Det sker ändå skandaler med jämna mellanrum och den senaste tiden har uppvisat en rad SD-politiker som hittar på olika slags attentat mot sig själva. Den senaste var väl den kvinnliga SD-politiker som upptäckte att det brann i dörren under brevinkastet, hon släckte inte elden utan – filmade den.

Det styrker givetvis folks fördomar om SD-medlemmar när de bevisar att det de har, det har de i alla fall inte i huvudet. Kvinnan är nu misstänkt för att själva ha anlagt branden, vi får väl se om polis och åklagare lyckas bevisa den saken så pass bra att ärendet går till domstol. För det finns ett problem med påhittade brott, det är att det är svårt att bevisa dem, för inte ens en rättsläkares uttalande om att en enskild partimedlem ristat in ett hakkors i pannan med egen hand duger i tingsätten. För det KAN ju vara så att den illgärningsman som ville skrapa SD-medlemmen i pannan ristade in hakkorset bakifrån med hjälp av en spegel…

it Andra om: , , , , , , , , , , ab12 ekot gp dn123 svd123 Läs gärna: annarkia, 1, frekar, pepprat, 1, varghjärta, 1, 2, 3 & k&å


3 svar till “Jan Guillou och demokratin”

  1. Landet är väl sedan länge en hopplös återvändsgränd för stora delar av befolkningen? Förr varnade man ju för framtiden med 2/3 samhället, mardrömmen. Nu är detta en del av vardagen & då tjoar man om det framtida 1/5 del samhället där det går fem utslagna på varje person som har det hyfsat ställt. Och när det blivit vardag så…ja. Alltid framtiden! Aldrig nu! Och regeringarna ”konstaterar” & ”sport-kommenterar” samhällsutvecklingen.