Åkesson passar i sparkdräkt

Jimmie Åkesson har uppenbarligen ett behov av att revanschera sig efter Breiviks massmord i Norge. Alltför många har väl pekat på det faktum att det enda svenska partiet som Breivik gillade var Sverigedemokraterna.

Åkesson på Brännpunkt i SvD: ”Det är kristendomen och dess värderingar som utgör grunden på vilket vårt samhälle vilar, trots att det tycks vara svårt för många att acceptera. Därför gör det mig illa berörd att man idag valt att återigen politisera gudstjänsten i samband med riksmötets öppnande genom att upplåta delar av gudstjänsten åt att låta en imam och en rabbin predika inför församlingen.”

Man kan ju tycka att Åkesson har annat att bekymra sig för. Sverigedemo-
kratiska riksdagsmän har gett sig på vakter vid Stureplan samtidigt som de varit berusade av alkohol och dessutom kanske av narkotika. Är man så aggressiv att ens egna livvakter får ringa till de uniformerade kollegorna för att se till att den aktuelle riksdagsmannen transporteras till Kronobergshäktet över natten, ja då borde det inte kännas hotfullt att omges av präster, en rabbin och en imam.

Men det kanske inte är det som tynger de främlingsfientligas partiledare, det är kanske den dramatiska tillbakagång som deras systerparti i Norge gjort och som det danska systerpartiet väntas göra. Plötsligt blåser det motvind för de främlingsfientliga och då hjälper det inte ens med sparkdräkt för Åkesson i Storkyrkan i morgon.

it Andra om: , , , , , svd1 dn1 ex ab ekot

  9 comments for “Åkesson passar i sparkdräkt

Comments are closed.