Vem vill ha Göran Hägglund vid köksbordet?

Katrine Kielos berättar idag om Göran Hägglund som har begett sig ut på en köksbordsturné. Ett sätt att försöka göra sig själv folklig, nog så viktigt för KD nu när allt tyder på att de är historia efter valet i september 2009.

Katrine Kielos/AB: ”Hägglund skrev att anledningen är att ”politiker måste hitta nya former för att höra människor direkt – utan att deras uppfattningar filtreras genom medierna”. Detta är förstås en berömvärd ambition. Men varför följdes besöket hos familjen Gottfridsson i sådant fall av en presslunch? Varför bjöd Kristdemokraterna in fotografer? Varför skröt Göran Hägglund på sin Facebook om hur god uppslutningen var från just journalister? Och varför lade hans stab upp bilder på hur samma journalister trängdes i hallen på Ösjövägen 20? Om Hägglund nu verkligen vill prata med folk, varför är det så viktigt för honom att bli fotograferad samtidigt?”

Kielos ställer frågor som hon vet svaret på. Detta handlade inte om familjen Gottfridsson på Ösjövägen, det handlar enbart om politisk spinn. Hägglund måste bli omskriven och enda sättet är att hitta på något som tidningarna kan skriva om, hans arbete som minister innebär inget som intresserar

kielos

allmänheten. De flesta vet inte ens vilket departement han är chef för.

När han nu ska han ut och tala med ”Verklighetens Folk” så är det väl lämpligt att han tar med sig Jimmie Åkesson. De har uppenbarligen samma målgrupp och dessutom samma slogan. I det här huset skulle ingen av dem bli insläppt.

intressant Andra om: , , , , , , t

  12 comments for “Vem vill ha Göran Hägglund vid köksbordet?

 1. Kurt
  26 november, 2009 at 06:17

  Alla Sveriges pensionärer bör varnas, och uppmanas låsa byrålådorna.

 2. Sniff
  26 november, 2009 at 08:33

  Storpolitiken i vår ankdamm liknar grovt mer och mer den som vi ser i JuEssÄäj. Två partier (block) att rösta på med nästan samma politik i slutänden, krympande politiska alternativ, desillusionerade väljare och politiker som anlitar PR- och reklamfolk för att behålla makten. Det sista tycker jag är tragiskt man blir mer och mer vald på grund av sin utstrålning och hur mycket exponering man fått, inte på vad man vill göra och genomföra politiskt.
  Populismens politik kallas det. Göran o Co. borde vaknat lite tidigare för nu får dylika utspel och aktioner ett löjets skimmer över sig. Risken är att det går hem.

 3. Gripen
  26 november, 2009 at 10:37

  Både Hägglund och Åkesson är välkomna till mig på kaffe och då kan de få reda på vad jag tycker om deras politik.

  De kan inte vara värre en de jehovas som har varit och fått kaffe hos mig.

  Som aktiv atheist så kan inte ett parti som talar om kristna värderingar och dylik raparkalja ha en chans att få min röst men de är välkomna att försöka men de ska vara bereda att lyssna på vad jag har och säga också.

  • el persson
   26 november, 2009 at 14:07

   Nej. Inte till mig. Jag har viktigare saker för mig, så de två sipporna får nog stå kvar ute i rabatten.

   • Gripen
    26 november, 2009 at 18:09

    Jag är nu sjukskriven på obestämd tid så jag har all tid i världen med dem :)

    • 26 november, 2009 at 18:38

     Synd för dig men bra för pippi… :-)

 4. Gösta Berling
  26 november, 2009 at 15:39

  Det var väl Gudrun som började med köksbordssnacket en gång i tiden…

  • 26 november, 2009 at 15:44

   Det är möjligt, men henne skulle jag släppa in…

 5. Gösta Berling
  26 november, 2009 at 15:53

  Du får väl göra med Hägglund som jag gör när Jehovas vittnen knackar på ! Om jag har tid får de gärna komma in och prata. Så länge de är hos mig kan de ju inte samtidigt vara hos någon annan (som kanske inte har motargument…)

  • 26 november, 2009 at 16:24

   Hoppas att du argumenterar bättre i det ämnet än vad du gör när det gäller Saab… :-P

 6. 27 november, 2009 at 20:03

  Hägglund och kd är en sorglig historia. Istället för att föra ut sin politik, vilken tydligen inte var populär, försöker man göra sig folkliga med lanseringen av ”verklighetens folk”. Jag undrar bara hur Socialministern har tid med detta? Jag trodde att en ministerpost var ett heltidsjobb eller var Hägglunds ända uppdrag att sälja ut Apoteket?

  Hägglund saknar förmåga att bemöta kultursidorna med sakliga argument och konkret politik och då skjuter man budbäraren istället – kultursidan. Patetiskt. Hoppas verkligen att ”verklighetens folk” liksom mig undrar vad kd egentligen vill och inte bara hur Hägglunds PR-konsulter stylar honom som folklig. I mina ögon är det inte folkligt med en så konservativ och intolerant världssyn som Hägglund ger uttryck för!

 7. 27 november, 2009 at 20:05

  PS. Jag skulle förstås släppa in Göran Hägglund och bjuda på en kopp ekologiskt te – skulle faktiskt vara roligt att se honom försvara sin politik för jag får inte alls ihop hur han har tänkt sig det där med ”verklighetens folk”.

Comments are closed.