Vänsterpartiet, Välfärdsfeminism och Jinge.seDet händer ibland att folk hör av sig för att höra om jag är intresserad av att sälja hemsidan som den står och går, med texter och bilder. Det har hänt 4-5 gånger och i de flesta fall så misstänker jag att det är någon som inte delar min politiska uppfattning och därför bara är ute efter sidans ranking, eventuella annonsintäkter, eller t.ex. det antal dagliga besök som sidan får – för att sedan ändra inriktning på ett dramatiskt sätt.

En person bjöd mig en bunt slantar för ett tag sedan, hade han höjt budet ytterligare ett par tusen kronor så hade jag slagit till. En av orsakerna är givetvis att jag hållit på sedan 2003/4 och att det tar en stund varje dag dels för att skriva, och sedan läsa igenom alla kommentarer som kommer in. Men det finns en till faktor som jag stör mig lite på, och det är de sura miner som uppkommer för att jag inte är beredd att hålla med ett visst parti om allting. Det ses inte med speciellt blida ögon även om jag sällan får direkt feedback. Problemet är förstås att jag gärna skriver vad jag tycker om saker och ting, och har man en sida med runt 5000+ besök i genomsnitt per dag, sett över året, så blir det faktiskt en hel del som tar del av mitt tyckande.

Själv är jag socialist, och tack vare partiets kräftgång i både val och väljaropinion så har jag nu upphöjts till ”välfärdsfeminist”. Ordet är en konstruktion som avses locka kvinnor och män som gillar ordet välfärd, kvinnor antas göra det av födsel och ohejdad vana. Men ordet betyder faktiskt ingenting mer än att man genom att lansera det som ett begrepp tänker försöka locka till sig fler väljare.

Jag har egentligen inga problem med något av orden, men visst saknar jag ett parti som på den största banderollen skriver ordet socialism. Sedan säger kamrat Ohly i artikeln i Vänsterpress, som är partiets interna tidning, att vi i större utsträckning ska göra politik genom läxläsning och organiserad fritidsverksamhet där en politisk kamp för förändring ska ingå, något luddigt formulerat.

Eftersom det framgår att partistyrelsen står bakom dessa idéer så förstår jag att konflikträdslan är total. Det är givetvis självklart att vara feminist, men när man börjar skapa ord som inte betyder någonting så har man en akut brist på argument. Det är inte fel att hjälpa det uppväxande släktet med läxan, eller sparka fotboll med dem för den delen, men jag själv får ett starkt intryck av en total idétorka, och det i kombination med skygglappar som förmörkar synen.

Vänsterpartiet förlorade valet 2010 på grund av affärer som delvis var skapade av en borgerlig press, men tyvärr så var partiledaren indragen i ett par av dessa, delvis på grund av egna meriter, och skriver man i olika sammanhang att man ska bli ett hyresgästernas parti så ser det lite konstigt ut när partiledaren själv bor i en dyr bostadsrätt.

Lars Ohly skriver att Vänsterpartiet behöver vända trenden för att vinna nästa val, vore det då inte en idé att ta efter Maud Olofssons exempel och meddela att man inte står till förfogande i nästa val? För ingen kan neka till att partiledaren de facto spelar en stor roll när medborgarna ska släppa ner sina röstsedlar i valurnorna? I valet 2014 kommer partiledaren att spela en extra viktig roll, kanske skillnaden mellan att bli kvar, eller åka ur Sveriges Riksdag.

Fortsättningsvis så kommer jag enbart att kalla mig för vänsterbloggare i den mån jag talar om mig själv. Vänster kan man vara i både Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Det är väl bara att hoppas på att det dyker upp någon som vill betala en slant för bloggskrället…

it Andra om: , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 sr Läs gärna annarkia krulli k&å 1 zaramis 1

  16 comments for “Vänsterpartiet, Välfärdsfeminism och Jinge.se

 1. Anders
  23 juni, 2011 at 19:15

  Ja (v) verkar lätt hysteriska, framtidskommission? Nej du får inte sälja bloggen!

 2. 23 juni, 2011 at 19:22

  Du låter dig väl inte påverkas av lite sura miner från V?

  • 23 juni, 2011 at 19:41

   Nej jag skiter givetvis i sådant, i händelse jag drabbas blir jag bara galen och berättar för alla som vill lyssna… :-)

   • 23 juni, 2011 at 19:48

    Bra! Sälj INTE bloggen. Hellre lite bloggsemester eller vad det nu brukar kallas.

 3. Martin
  23 juni, 2011 at 22:11

  Du hör kanske hemma i ungdomsförbundet? Det har väl alltid varit de enda i politiken som tillåts tala klarspråk och får kritisera partiet. :)

  • 23 juni, 2011 at 22:16

   Tror du att en gubbe som ska fylla sextiofem om några månader kan smita med in på deras möten? :-)

   • Martin
    23 juni, 2011 at 22:22

    Fan vet, jag tycker ungdomsbegreppet glidit som sjutton under min levnad, finns väl ungdomsförbundare, eller skolungdomsförbundare som är nära 30 bast eller mer. Så det fungerar visst annorlunda i politiken, för ungdom är man väl tills man är 18 år, efter det kan man väl vara ung i sinnet, så jag undrar jag om det ens finns några formella hinder för dig. :)

 4. 24 juni, 2011 at 00:24

  Sälj till nån som har mycket stålar. KREAB har säkert god likviditet efter alla kompispengar Alliansen betalat ut.
  Fördelen för dig är ju att ”jinge.se” även i fortsättningen kommer att förknippas med progressiv och framåtsyftande politik.

 5. 24 juni, 2011 at 00:25

  Tack för en läsvärd blogg. Sälj den inte och sluta inte blogga. Jag är vänsterpartist och håller med dig om din kritik mot partiet. Inte konstigt att det går neråt. Du träffar rätt när du säger att vi har idétorka och skygglappar. Jag hör till dem som länge ansett att vi behöver en ny partiledare.

 6. ulf r
  24 juni, 2011 at 09:55

  Kryptiska paroller som – Helhet, Världens bästa sjukvård och nu Välfärdsfeminister har ersatt – 6-timmarsarbetsdag, internationell solidaritet, värna strejkrätten m.m.
  Och vi har en partiledning som är så uttalat opportunistisk att den slår knut på sig själv. Det kan bara barka utför – nu fyra val i rad, men själva tycker dom läget är bra.

  • 24 juni, 2011 at 10:05

   Och vi har en partiledning som är så uttalat opportunistisk att den slår knut på sig själv. Det kan bara barka utför – nu fyra val i rad, men själva tycker dom läget är bra.

   Ja det är rent förbannat. Det är mängder av partikamrater som hör av sig till mig, vår partiledare är tydligen helt tondöv, och vad PS gör är vi nog ler som undrar idag…

 7. Gösta Berling
  24 juni, 2011 at 13:29

  Hehe, här hålls Ohly för att vara lite luddigt halvflummig, men fråga vilken borgare som helst, de tycker han är stalinist !

  • Niklas
   26 juni, 2011 at 17:06

   Borgare verkar vara övertygade om att Juholt är ”kommunist”, de har totalt tappat verklighetsförankringen, de har ingen aning om vad orden de använder som skällsord egentligen har för innebörd.

 8. 24 juni, 2011 at 16:11

  Synd om du skulle sluta med bloggen, Jinge, du är en nödvändig lus i vänsterpartiets fanveck.

 9. Farbror Nilsson
  24 juni, 2011 at 21:01

  Vad är det som händer..
  Ska vi starta en insamling eller nåt?
  Pinsamt!
  Skärp till dig din ”vargkramare”
  Du har faktiskt en jäkla bra blogg och ett lika bra forum!

  • 24 juni, 2011 at 22:22

   Ska vi starta en insamling eller nåt?

   Huh? För att köpa min blogg ?

Comments are closed.