Vaccinera dig, trots Foliehattarna!

Själv tillhör jag en av riskgrupperna och löper därmed en allvarlig risk för att mitt hjärta inte orkar med en allvarligare influensa, oavsett vilken sorts influensa det än gäller.

Den nu aktuella svininfluensan har beskrivits på ett skrämmande sätt i media, ett slags domedagsscenario där pandemin i värsta fall skulle döda miljontals människor. Somliga anser att det är medicinindustrin som ligger bakom både sjukdomsutbrottet och vaccinpropagandan, och de allra värsta foliehattarna hävdar att det är en sionistisk världs-
konspiration, Bilderberggruppen eller Monopolkapitalets slemmiga tentakler som styr och ställer. Att dessa konspirationsteoretiker får öknamnet ”Foliehattar” är självklart.

Det är lika självklart att alla som tillhör riskgrupperna ska vaccinera sig, men vi ska också vara medvetna om att hundra-
tusentals svenskar ännu inte har en aning om att de tillhör dessa. Vem som i morgon drabbas av hjärtinfarkt, diabetes, cancer eller andra svåra sjukdomar vet vi inte, men vi kan på goda grunder utgå ifrån att sjukdomsförloppet redan har nått det stadiet att symptomen kan komma att visa sig nästa månad, eller om ett par år. Det betyder att just du kan tillhöra dem som inte klarar en svårare virusinfektion.

Men även om du är frisk som en nötkärna så är det bra om du ser till att skydda dig med vaccin. Du har vänner, familj, arbetskamrater som du riskerar att smitta även om du själv tillhör den grupp som inte får influensa trots att du är smittbärare. Och för att på bästa sätt motverka ett större utbrott av H1N1 så tjänar alla på att så många som möjligt ställer sig i vaccinationskön.

vaccin
Vaccinera dig TROTS denna figur och det liv han lever…

Bilden jag valt illustrerar visserligen sanningen. Det finns folk som skor sig rejält på denna sjukdom, men är man kritisk mot det så bör man inte avstå från att bidra till deras Pina Colada på Maldiverna, man ska istället agera för att samhället ska äga den sortens industrier. Det kan du inte göra som jordgubbe eller jordgumma. (Foliehattskommentarer undanbedes)

intressant Andra om: , , , , , , , , svd ex t

  23 comments for “Vaccinera dig, trots Foliehattarna!

 1. Martin E
  16 oktober, 2009 at 08:14

  Jag förstår din rädsla eftersom du tillhör en riskgrupp, men jag förstår inte hur du resonerar kring solidaritetsbegreppet!

  Varför skall solidariteten bara gälla åt ett håll? Om nu de som tillhör en riskgrupp vaccinerar sig är det väl bra med det, men för övriga är ju en vaccination kontraproduktiv eftersom en genomgången influensa ger ett bättre infektionsförsvar och gör att man klarar nästa utbrott bättre.

  De som vill vaccinera sig och också gör det, borde ju i solidaritetens namn respektera de som är av en annan åsikt och väljer att inte vaccinera sig av t.ex. rädsla för vaccinet. Det finns ju trots allt ingen givet svar, ingen given utgång av denna inflensaepidemi.

  • 16 oktober, 2009 at 09:16

   för övriga är ju en vaccination kontraproduktiv eftersom en genomgången influensa ger ett bättre infektionsförsvar och gör att man klarar nästa utbrott bättre.

   Svensk vederhäftig källa?

 2. nature
  16 oktober, 2009 at 09:32

  Min foliehatt sitter fint fint; men så är inte heller någon paranoid hypokondriker. I Bland annat Danmark så resonerar man tydligen likadant som jag gör. För övrigt hur många över 70 har smittats? Hur många barn?

  Svinviruset ger lindriga symptom för en övervägande del av befolkningen som smittas av den. Jag hävdar fortfarande att denna pandemi är planerad och skapad. Det har länge, länge propagerats för en livsfarlig sjukdom (Läs pandemi) som hotar HELA mänskligheten. Då vill jag att ni tittar närmare på följande aktörer: Virologer som vill få enorma resurser till just SIN forskning. Olika myndigheter som WHO och självklart läkemedelsindustrin som tjänat miljarder på att sälja dubbelt så många doser som Sverige behöver. För hör och häpna att I november 2007 slöt, på regeringens uppdrag, Socialstyrelsen, Stockholms Läns Landsting och läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline (GSK) ett pandemigarantiavtal. Och när WHO i juni 2009 höjde upp influensaepidemin till pandemifas 6, trädde pandemigarantiavtalet i kraft, vilket innebar att GSK startade att producera vaccin och att Sverige var skyldigt att köpa mellan nio och 18 miljoner doser. SKYLDIGA att KÖPA.

  Nu har smittspridningen avstannat innan massvaccinering ens börjat?
  Vakna ni hattlösa : -)

  • 16 oktober, 2009 at 09:49

   Min foliehatt sitter fint fint

   Den gör det ja.

   Nu har smittspridningen avstannat innan massvaccinering ens börjat?

   Desinformation tillåts inte här. Läs tidningarna!

   • Sven M
    17 oktober, 2009 at 15:15

    Jag tycker åxå att alla som kan ska vaccinera sig. Så fort som möjligt dessutom.

 3. nature
  16 oktober, 2009 at 10:15
 4. mr Biz
  16 oktober, 2009 at 10:58

  Som det visade sig efter tsunamikatastrofen så tar inte Socialstyrelsen med Sjukvårdsministern något som helst ansvar för de som drabbas vid katastrofer eller som nu vid pandemier.

  Regeringen har flyttat ut allt ansvar för vårdfrågorna på landstingen så att Sjukvårdsministern är numera en helt onödig instans utan uppgift.
  Landstingen varken kan eller får bygga några vaccinfabriker pga ekonomi och EU’s upphandlingslagar som kräver inköp från den tillverkare som bäst lobbar och motiverar sin produkt med övertygande argument som billigast, bäst eller då, mutresor till Maldiverna.
  I dag är det väl bara Ryssland som står utanför västvärldens vaccinmonopol med egen forskning och tillverkning.

  Vi måste acceptera vad vi får och vi har inget att välja på så gäller det att gilla läget. Att göra det bästa av situationen.

  Danskarna har alltid haft ett mera avspänt förhållande till livet och dess vedermödor.
  SVT meddelar i dag deras förnuftiga förhållande till influensan och det är slående hur deras utgångsläge förstärks redan vid namngivningen av ansvariga sjukvårdsmyndigheter.
  Sjukvårdsstyrelsen kallar de för ”Sundhedsstyrelsen” och vår motsvarighet till Socialstyrelse och Landsting har de döpt till ”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse”.

  Det säger sig självt att när man väljer begrepp som ”sundhet” före sjukdomsassocierande ord samt ”förebyggande” i stället för vårdande (redan sjuka) så får hela befolkningen ett mentalt försprång och glömmer så småningom helt bort att de kan bli sjuka.
  Danskarna muntrar upp sin vardag med värderingar om hur friska de är när vi grubblande oroar oss hur sjuka vi är eller kan bli.

  De låter sig knappast besväras av foliehattar heller.

  http://svt.se/2.22584/1.1731537/svagt_danskt_intresse_for_vaccin&from=rss

 5. Pingback: Micke F
  • 16 oktober, 2009 at 11:15

   Jag tycker att du ska radera inlägg från foliehattar direkt Jinge.

   Det gör jag oxo. Men när människor som normalt är vettiga, och som ofta kommenterar här, får foliehatt-tendenser så är jag snäll en gång, men inte två. Således har du en innestående, fast ”Nature” har förbrukat sin.. :-P

 6. Charlie
  16 oktober, 2009 at 11:29

  Så om Nature skriver 99 vettiga kommentarer så accepterar du en folehattskommentar?

  • 16 oktober, 2009 at 11:36

   Så om Nature skriver 99 vettiga kommentarer så accepterar du en folehattskommentar?

   Jag har för mig att jag nyss besvarade den frågan. Vad exakt vad det du inte förstod?

   • nature
    16 oktober, 2009 at 15:27

    Vi är ju alla intresserade av att Jinge håller sig vid liv så länge som möjligt : -)

    Så i min värld är han är förlåten om en någon gång går kapitalet till mötes, och sväljer diverse vaccinationer med hull och hår : -)

 7. mr Biz
  16 oktober, 2009 at 11:50

  Vilka är dom? Foliehattarna?

  I dag hittar vi foliehattar överallt bland vaccinmotståndare, klimatförnekare, kärnkraftmotståndare, WTC-terrorister, månreseförnekare, Lissabonfördragare, FRA-avlyssning osv osv.

  Det finns kvar gamla filmer där läkarna rekommenderade cigaretter som något bra för lungorna.
  Sjuksköterskor sprutade DDT i folk för att det ansågs hälsosamt.
  Minns även skogsbolagschefen som drack ett glas hormoslyr för att bevisa att det var ofarligt.
  Neurosedyn marknadsfördes som ett ofarligt sömnmedel.

  De som var emot och protesterade var den tidens foliehattar och konspirationsteoretiker vars åsikter faktiskt behövdes så frågan är vem som ska ta på sig ansvaret att objektivt sortera bort dagens avvikande värderingar…

  Hursomhelst så borde väl någon starta en hattfabrik och tillverka mjuka och hårda foliehattar och kanske även en lättare kepsmodell, alla med högsta solskyddsfaktor ;)

 8. Foliehatt (hård)
  16 oktober, 2009 at 15:12

  Härmed sällar jag mig till skaran ”pandemiförnekare”, vad blir straffet?

  • nature
   16 oktober, 2009 at 15:57

   För evigt dömd till skuld!

 9. r
  16 oktober, 2009 at 19:27

  Jag tillhör de foliehattar som menar att den här influensan inte är ett dugg farligare än andra influensor, och då jag inte tror mig tillhöra någon riskgrupp så tänker jag inte vaccinera mig.

 10. Mikko
  16 oktober, 2009 at 22:44

  ser att jag tillhör riskgrupperna

 11. Snilleblixten
  17 oktober, 2009 at 14:37

  Bloggreklam undanbedes! / Jinge

 12. Torsten
  18 oktober, 2009 at 00:23

  Även jag sällar mig till foliehattarna, undergrupp pandemiförnekare.
  Tycker att det hela liknar bensinransoneringen på 70-talet. Beredskapsövning således.

  Men Jinge har en poäng i tredje stycket (detta att skydda andra) kryper jag nog iväg och sticker mig i alla fall…

 13. Thomas
  20 oktober, 2009 at 19:12

  Länkar man till medium som talar med andar så släpps man inte fram. Sök hjälp! / Jinge

 14. Sven
  23 oktober, 2009 at 20:38

  Det måste vara väldigt bekvänt att kunna kalla åsiktsmotståndare för foliehattar. Ett verksamt epitet som automatiskt dödar all debatt. Och man behöver inte ens några motargument!

  • 23 oktober, 2009 at 20:44

   Jepp. Man sätter nivån på dem – direkt, utan att passera gå. Det allra bästa är oxo att de håller sig undan när de hajjat inställningen.

 15. MajaMex
  4 november, 2009 at 21:17

  Jag har inte foliehatt, jag har en ärthjärna, å den är inte kompatibel med kvicksilver… det blir en djävla soppa.

Comments are closed.