Två månaders smekmånad


Nu har Victoria och hennes make stuckit iväg på sin bröllopsresa. Paret smet ut från slottet genom en ”lönngång” enligt media, och hastade iväg till Arlanda där en av deras miljardärskompisar hade ställt sin privatjet till förfogande, en Dassult Falcon 7X. (bilden)

Sedan flög paret till Tahiti där en stor lyx-
kryssare låg och väntade på dem. Nästa engagemang som kronprinsessan har är först den 21 augusti vilket innebär en två månader lång smekmånad.

Men ingen missunnar väl kronprinsessan lyxen? Hon är ju trots allt en kronprinsessa. /. ./ ((ironimarkering))

i , , , , , , , ab1 svd12 dn1 t


30 svar till “Två månaders smekmånad”

 1. Det är skillnad på folk och folk… Undrar om paret sänder en tacksamhetens tanke till oss som bjussar på denna lyxsemester?

  • Håller med dig, Erik S!! Undra om vi kommer att få ett tackkort? Jag har inte sagt JA att jag vill vara med och bjuda på detta bröllop så det känns lite som man är snuvad på det goda. Inte för jag missunnar vår ”prinsessa” hennes ”prins” men gränsen måste gå någonstans. Vilket föredöme är detta för nästkommande generation?? Är du ”någon” så betalar andra för dig??? En tacksamhetstanke tror jag inte att dom har råd att sända oss ”vanligt folk” utan när vi får jobba, ta extra jobb för att överleva så sänder jag dom en tanke att dom ska ha det skönt i sol och bad!

 2. Våra egna prinsessor här på jobbet, (städerskorna) som ser till att allt är skinnande rent och snyggt i både personalrum, kontor och toa, skulle gråta av glädje om de fick chansen till två månaders skattebetald semester. Men nu är ju inte dessa stackare som med förslitningsskador är tvungna att jobba för att försäkringskassan kräver det födda med en skattesubventionerad silversked i mun.

  • Dom är riktiga prinsessor!!!! Dom som inte lyfter ett finger och betalar för sig själv är inga prinsessor!! Dom tror sig vara det! Nej, städerskorna ska sträcka på sig och jag hoppas att att prinsessan och prinsen sänder dom något för att visa sin uppskattning att dom har fått sitt bröllop betalat av oss skattebetalare!

 3. Det är inget annat än skandal. Det visar verkligen på skillnad mellan folk och folk.

 4. Ja, och så där gick det med det klimatvänliga bröllopet som efterfrågades av bl.a. mig! Privatjet och lyxyacht….. Vilka usla förebilder de är!!

  • Ja, och så där gick det med det klimatvänliga bröllopet

   Ja att t.o.m. åka privatjet? Otroligt… Nej, som fler har skrivit, det är skillnad på folk och folk.

 5. Jag var inte republikan förr, jag trodde på snacket om bra reklam för Sverige, men nu när man sett detta vansinne så är det helt klart, vi måste införa republik. Att vi ska betala för dessa individers överflöd känns helt vansinnigt. Jag säger inte att de skulle flugit till Mallis, men nån måtta får det väl vara. Jag har också köpt min sista kvällstidning, aldrig mer säger jag!

  • Givetvis är vi avundsjuka. Vi vill också ha ett bröllop för flera miljoner och sedan 2 veckor i Franska Polynesien på skattebetalarnas bekostnad. Och till sist ska vi också ha ett slott var att leva gratis i resten av våra liv utan motprestation mer än att man inte ska göra dumma uttalanden.

    • Varför så mycket tal om avundsjuka. Jag och många andra skulle säklert inte vilja byta med Daniel och det är lite ofattbart, att han stått ut för att nå målet. Han blev inte godkänd av kungen som tala om honom lite nedsättande. Rätt eller fel vet vi inte, då vi vet så lite om Daniel. Kungen var tvungen att rädda monarkin som Victoria hotade med att lämna för att få gifta sig med Daniel. Kungen valde att rädda monarkin och hade jag varit Daniel hade jag inte valt ett kungligt äktenskap och blivit prins på dessa villkor. Jag undrar vad Daniel ville uppnå med kärleken till kungahuset och Vicktoria som överskuggade allt. Han var ju bara en lantis i gymbranschen långt från de fina rumen och som den tävlingsmänniska han var, så svalde han kungens åsikter för att nå toppen. Kärlekssaga det vet i sjutton. Vem är Daniel Westling det vet vi lite om och förmodligen vet Fredrik Reinfelt lika lite som skulle godkänna Daniel. Dem behöver nog två månader för att ligga lågt borta från media.

  • Avundsjuk, Christian H??? Åh nej, långt ifrån!! Jag älskar när det går bra för andra människor och lyckan infinner sig hos andra, precis som den har gjort och gör hos mig! MEN jag tycker inte om när det görs på min bekostnad och utan mitt medgivande!!

 6. Det sticker i ögonen på folk, och miljögangsters är de tydligen åxå. Och de skitar ner miljön på skattebetalarnas bekostnad, vidrigt!

  • Ja och lill prinsen han tar motorbåten från Stockholm och sticker till Öland och släpper ut avgaser från de ca 2000 liter bränsle han gör av med, USCH! Sedan har de mage till att prata om miljön. Är det inte roligt med motorbåt, så blir det racing med bil.

 7. Visst kan man leta fel… Har inte många av oss vanliga svenskar åkt till Thailand, Japan, USA osv och varit lika dåliga föredömen vad gäller klimataspekterna? Och en massa direktörer , lärare och läkare mfl har semster som vida överskrider de vanliga 4 veckorna. Missunnsamhet är ett fult drag, unna de lyckliga tu denna semester nu, tids nog kommer tider då vi minsann inte avundas dem deras roller.

  • Åka två personer i ett jetplan till Söderhavet motsvarar 150 – 250 Thailandsresor i per capita-utsläpp.

   Det handlar inte om missunnsamhet, att leva på det sättet på skattebetalarnas bekostnad är värt att fördömas, ingenting annat.

 8. När Göran Persson installerats som Sveriges förste president kan vi republikaner (skadeglatt) jubla. Hellre 500 avundsjuka längs Stockholms gator än 500 000 naiva som ser någon glädje i ett bröllop. Nej, vi skall avskaffa den kungliga svenska monarkin och ersätta den med den kungliga svenska avundsjukan. Vi lever i cynismens tidsålder och måste därför följa med vår egen tid!

  • Göran Persson skulle ALDRIG kunna bli vald till president, inte ens om de 500 000 (varför hittar du på?) vilseförda mangrant (tantgrant) röstade på honom.

   F.ö. är rojalisterna fåniga som faan, en massa nötter bara…

   • Varför skulle inte GP kunna bli president om vi hade varit en republik och han hade ställt upp?
    Sen är ju frågan om vi hade behövt en Statsminister + President (statschef) i ett så litet land som Sverige. Det är ju knappast så att vi hade saknat Kungens tjänster om vi tagit bort statschefs-posten helt. Vi har ju inte ens plats med två kammare som det är och egentligen har vi väl för många politiker i Riksdagen redan ändå.

    En Statsminister + hälften så många i Riksdagen hade nog räckt, om ens det. :)

 9. Kanske är det omöjligt att uppnå någon ambition om jämlikhet i samhället när det är på detta viset? Kanske är de ca 6 kronor som varje skattebetalare tvingas bidra med till sådana påfund 6 enkronor för mycket? Kanske är den borgerliga ojämlikhet-symbolen inte så oskyldig som många påstår…

 10. Jag tror det har smugit sig in ett katolskt drag i den svenska kungafamiljen. Katolikerna är ju kända för att älska att spendera och leva i lyx, medan protestanterna av hävd varit sparsamma och nedtonade. Vår kungafamilj verkar ha drabbats av lyxkonsumtionsfrossa med exklusiva haute coutureklänningar, dyra palats och lyxiga resor jorden runt, samtidigt som de inte längre är villiga att göra rätt för sig genom hederligt arbete, vilket för mig låter typiskt katolsk överklass. Kan det ha med den brasilianska familjegrenen att göra? Förhoppningsvis kommer reduktionen snart.

 11. Det är tragiskt att vi ska gynna dessa levande fornminnen. De borde tvingas skaffa sig arbete.

 12. Jinge skriver ”F.ö. är rojalisterna fåniga som faan, en massa nötter bara…”

  Jag är för ett kungahus framför en massa armbågande herrepåtäppan psykopater som skall slåss om en presidentpost med alla till buds stående medel.

  Alltså är jag i mångas ögon rojalist, fånig som fan och har en nöt till hjärna.

  Ha en bra sommar alla nu drar jag till ödmården resten av sommaren, platsen från vilket vårt blivande kungahus härstammar. :) / KAS

  • Alltså är jag i mångas ögon rojalist, fånig som fan och har en nöt till hjärna.

   Jepp. Det är bara att tugga och svälja… :-P

  • Vad är det som säger att medlemmar av kungahusen inte kan bestå av psykopater, det finns väl en lika stor chans där som annorstädes?
   För övrigt är det mycket osmakligt med alla dessa bugande idioter som kringärdar kronprinsessans revir…

 13. Jag vill locka önska brudparet ett par fina smekmånader! De är dom världa!