Kungaintervjun fiaskoUppdatering längre ner! Idag på eftermiddagen ska kung Carl XVI Gustaf låta sig intervjuas av Tidningarnas Telegrambyrå, TT. Media har redan skrivit om saken och det sägs att TT ska släppa artikeln vid åttatiden ikväll. Enligt det som kommit ut i förväg så ska kungen svara på frågorna om de kriminella kontakter med maffian som sällskapet har haft när det gäller de bilder som de har, bilder där bland andra kungen lär synas.

Exakt vad bilderna innehåller är okänt men enligt en reporter på TV4 så ska det röra sig om två nakna kvinnor som har sex med varandra, och av allt att döma så finns kungen med på en eller flera av bilderna. TV4 har inte bilderna varför de inte kan bedöma om de är förfalskade eller inte.

Kungens vänner har därefter träffat representanter för maffian för att köpslå om bilderna men av allt att döma så är det belopp de begärt för högt, det talas om tiotals miljoner, jag har också hört siffran femtio miljoner nämnas.

Aftonbladet har sammanställt fem frågor som de vill att kungen ska besvara:

1 Kände kungen till Anders Lettströms kriminella kontakter?
2 Är kungen och Lettström fortfarande vänner?
3 Kan kungen tänka sig att delta i en sanningskommission för att få klarhet i vad som hänt?
4 Hur har den här affären påverkat kungafamiljen?
5 Kan kungen tänka sig att lämna över tronen till Victoria?

Jag anser att fråga tre och fem är de frågor som jag själv vill ha svar på, men jag skulle tro att vi får svar på fråga ett och ingenting mer. Men jag ska precis som de flesta andra läsa svaren och TT:s artikel, och kanske återkommer jag efter det.

Den viktigaste frågan är ändå hur vi ska bete oss för att slippa kungahuset. Rollen som statschef ska givetvis inte gå i arv, det är svenska folket som i demokratiska val ska utse en sådan. Kungen och kungafamiljen bör dock ha anställningstrygghet, de kan alla få jobb som guider på de kungliga slotten, givetvis med avtalsenlig lön.

Uppdatering 19.02:

Kungen förnekar allt, om det nu kommer fram belägg för påståenden om ”kaffeflickor” eller ”sexarbetare” från porrklubbar etc, ja då har han inget annat val än att abdikera. I och med ett massivt förnekande så är det kört för hans del när media kan bevisa att några av dessa uppgifter är korrekta.

Hade han gjort en pudel hade situationen varit annorlunda, men det gjorde han inte.

it Andra om: , , , , , , dn svd12 ex sr svt gp

  17 comments for “Kungaintervjun fiasko

Comments are closed.