Kungaintervjun fiasko
Uppdatering längre ner! Idag på eftermiddagen ska kung Carl XVI Gustaf låta sig intervjuas av Tidningarnas Telegrambyrå, TT. Media har redan skrivit om saken och det sägs att TT ska släppa artikeln vid åttatiden ikväll. Enligt det som kommit ut i förväg så ska kungen svara på frågorna om de kriminella kontakter med maffian som sällskapet har haft när det gäller de bilder som de har, bilder där bland andra kungen lär synas.

Exakt vad bilderna innehåller är okänt men enligt en reporter på TV4 så ska det röra sig om två nakna kvinnor som har sex med varandra, och av allt att döma så finns kungen med på en eller flera av bilderna. TV4 har inte bilderna varför de inte kan bedöma om de är förfalskade eller inte.

Kungens vänner har därefter träffat representanter för maffian för att köpslå om bilderna men av allt att döma så är det belopp de begärt för högt, det talas om tiotals miljoner, jag har också hört siffran femtio miljoner nämnas.

Aftonbladet har sammanställt fem frågor som de vill att kungen ska besvara:

1 Kände kungen till Anders Lettströms kriminella kontakter?
2 Är kungen och Lettström fortfarande vänner?
3 Kan kungen tänka sig att delta i en sanningskommission för att få klarhet i vad som hänt?
4 Hur har den här affären påverkat kungafamiljen?
5 Kan kungen tänka sig att lämna över tronen till Victoria?

Jag anser att fråga tre och fem är de frågor som jag själv vill ha svar på, men jag skulle tro att vi får svar på fråga ett och ingenting mer. Men jag ska precis som de flesta andra läsa svaren och TT:s artikel, och kanske återkommer jag efter det.

Den viktigaste frågan är ändå hur vi ska bete oss för att slippa kungahuset. Rollen som statschef ska givetvis inte gå i arv, det är svenska folket som i demokratiska val ska utse en sådan. Kungen och kungafamiljen bör dock ha anställningstrygghet, de kan alla få jobb som guider på de kungliga slotten, givetvis med avtalsenlig lön.

Uppdatering 19.02:

Kungen förnekar allt, om det nu kommer fram belägg för påståenden om ”kaffeflickor” eller ”sexarbetare” från porrklubbar etc, ja då har han inget annat val än att abdikera. I och med ett massivt förnekande så är det kört för hans del när media kan bevisa att några av dessa uppgifter är korrekta.

Hade han gjort en pudel hade situationen varit annorlunda, men det gjorde han inte.

it Andra om: , , , , , , dn svd12 ex sr svt gp


17 svar till “Kungaintervjun fiasko”

 1. Varför gör du alltid narr av svenska kungen, han är väl lika bra människa som fu.

  • Som fu?

   Om du menar ”som du” så vet jag inte om jag håller med dig. Mina meriter bland kaffeflickor och andra damer som är lätta på foten mot betalning är – noll. Jag har visserligen träffat en massa sådana i mitt arbete som socialsekreterare bland unga narkotikamissbrukare, och för all del även bland vuxna med den problematiken. Men jag har aldrig haft några affärer med dem, inte heller med maffian.

   Visst, jag har träffat en person som media beskriver som ”Gudfadern” en massa gånger, men det har varit å tjänstens vägnar.

   Inte heller har jag haft något apanage i multimiljonklassen utan har fått hålla mig till min akademikerlön, som tack vare att jag också jobbat som arbetsledare, är av manligt kön och ofta arbetat obekväm arbetstid ändå varit större än andra offentliganställda akademiker.

   Men jag har inte fötts till mina arbeten, inte heller har jag ärvt dem. Jag har istället studerat på universitetet i fem år för att skaffa mig den kompetens jag ville ha, och de damer som jag umgåtts med under åren har själva valt att umgås med mig utan tanke på ersättning.

   Det gör mig kanske inte till en bättre människa än ”fu”, men nej, kungen har inte lyckats kvalificera sig nog för att han ska slippa tråkningar från min sida.

  • Ja han och jag är ju jämngamla, jag kanske borde dra till Drottningholm och hävda ”- Titta, han ljuger om att han är kung, det är ju JAG som är kung…” :-)

   Nää, jag tyckte synd om honom nästan. Han har det fan inte lätt, men nu har han som Mikael antyder – målat in sig i ett hörn.

 2. Kan inte rå för att jag tycker synd om Kungen. Snacka om pressad och nervös!

 3. Det var verkligen patetiskt att se! Man behövde inte vara psykolog för att se hur uselt han ljög, karlstackarn!

  • Jag vet inte om han ljög eller inte, jag tyckte oxo att det föreföll så, men med den press han utsatts för så behöver det inte vara så. Fast visst är det märkligt att han inte minns om det har varit nakna damer med på en fest han har varit på? Det måste ju trots allt vara rätt ovanligt. Jag har då iaf inte råkat ut för det, men så är jag ju inte kung heller.. :-I

 4. Åh, vi kan inte ha en statschef som det gör ont att titta och lyssna på! Jag kände mig minst lika pinsamt berörd som han – bara av en helt annan anledning. Tyckte förresten att det var en framgång att han niades och att vi slapp ”tycker inte kungen” osv.

 5. Vad hade hänt om det ”du:ats”, hade monarkin fallit samman med ett ynkligt läte då..?

 6. Alla ska vara lite snälla mot kungen. Kungen och jag tog studenten samma år. Jag är inget mattesnille utan hade det svårt med matten i plugget. Gud vare lov och tack att CG var sämre. För enda och sista gången lyckades jag mot all förmodan ha ALLA rätt på studentmatten. Tack kungen att du fanns då annars hade det gått åt pipsvängen. Hur många rätt hade kungen?

  Vänligen Limpan

 7. Att kungatiteln ärvs är det väl inget fel på eftersom det står svenska folket fritt att ändra på den saken.

  För det andra är de uppgifter som framkommit inte värda pappret de skrivits på och mycket tyder på att det faktiskt är en komplott för att svenska folket ska tycka allt sämre om kungen och sedan är det upp till hugade politiker att avsätta honom på ’demokratisk’ väg. För vad har journalister att förlora? Nada! De kan fortsätta med sitt värv att skandalisera utan utan påföljd och dessutom tjäna pengar på det.