Troll, Teknik, Reklam och Spam

Att driva en blogg kan ibland vara en prövning. En del av prövningen består i att tekniken kan fungera på de mest märkliga sätt, den kan tidvis vara helt omöjlig att förstå. Andra moment som förbryllar är variationen på reklamintäkterna. Vissa dagar blir det bara någon enstaka cent, andra kan nå upp till en hel dollar eller till och med två. Som USA-skeptiker är det inte helt bekvämt med flera dollars intäkter, men märkligt nog är det minst lika obekvämt de dagar det bara är en cent, men kanske av andra orsaker… :-)

En svår prövning är tekniken. Idag har bloggen drabbats av DNS-problem (adress-serverproblem), men bara när det gäller det program som sparar kommentarer i databasen. Det är en svårighet som inte låter sig fångas på bild, den dyker bara upp ibland. Vänder man sig till webbhotellets support så svarar de, ”– Sidan verkar laddas utan problem, likaså testkommentaren.” Något som givetvis är helt korrekt, det gjorde det säkert just då.

Problem nummer ett för bloggar stavas TROLL. Samtidigt så kan man konstatera att det är en mycket lustig samling. Jag har sedan ett tag tillbaka samlat på kommentarer skrivna av dessa varelser, och jag kommer att återkomma till dem i en särskild bloggning vad det lider. Teckningen här till höger från http://www.soundghost.co.uk illustrerar mycket väl mina känslor för dessa, och givetvis en önskvärd metod för att slippa dem.

Spam är normalt en stor sak för dem som dristar sig till att driva en blogg, men numera finns det såpass effektiva filter att det kan betraktas som historiska svårigheter. Men skulle jag koppla ur alla filter så handlar det säkerligen om minst tusen spammeddelanden varje dygn. Det är hårresande mycket. Har du problem med att spara kommentarer, eller upptäcker andra underligheter, rapportera det i så fall är du bussig.

intressant Andra om: , , , , , , , , , idg skd t

  8 comments for “Troll, Teknik, Reklam och Spam

 1. Mia
  23 november, 2009 at 11:26

  Det ska bli spännande att läsa mer om dessa troll. Reklam? Jag har inte sett någon, jag visste inte att du hade sån. Men då begriper jag vad de tomma vita fälten är, filtrerad reklam.

  • 23 november, 2009 at 11:34

   Det är kanske därför som det blir 0 cent vissa dagar, filter… :-)

   Jodå, det kommer exempel på diverse trolleri inom någon vecka eller så.

   • 23 november, 2009 at 12:07

    Ser jag fram emot. Kanske ska börja spara jag också. Verkar vara en bra idé. I går var en sådan där hopplös dag då trollen trillade in. Alla från samma skog dessutom.

    • 23 november, 2009 at 15:01

     I går var en sådan där hopplös dag då trollen trillade in. Alla från samma skog dessutom.

     Ja det beror mycket på vad man skriver om.. De mest inpiskade hamnar direkt i spamfiltret, jag orkar inte hålla på och reta upp mig genom att läsa skräpet. Poff, ut i den binära världsrymden bara…

 2. Anders
  23 november, 2009 at 13:38

  Haha, roliga Google-annonser på den här posten: ”Troll billigt! Hitta unika samlarobjekt” :-)

  • 23 november, 2009 at 14:58

   Haha, roliga Google-annonser på den här posten: ”Troll billigt! Hitta unika samlarobjekt” :-)

   Jämrans! Det missade jag… Jag ska blogga om annonserna ngn gång. Ibland kan det faktisk bli småroligt, sist jag skrev om prostitution och könshandel dök det upp annonser för ryska damer, ngn slags kontaktförmedling. Svart humor, men humor. Jag brukar alltid be besökarna att hålla kollen när jag skriver om de främlingsfientliga eller mellanöstern, minst tio annonsörer har jag lagt in i filtret, men ”Troll billigt” skulle jag gilla skarpt..

   :-)

 3. Palestinier
  23 november, 2009 at 14:34

  Jag läste några kommentarer om blogg spam , Man säger att 75% av skräpet kommer från Google annonser , en undersökning som gjorts kom farm till detta resultat som visar toppdomäner och deras andel av skräppost
  Blogspot com 77%
  Netscape.com 74%
  Hometown.aol.com 84%
  Oasg.org 78%
  Xoomer.alice.it 77%
  Home.aol.com 95%
  Freewebs.COM 52%
  Blogstudio.com 99%
  USA.gov 85%
  Blogsharing.com 93%
  Sitegr.com 95%
  Blog.hlx.com 100%

  Man säger att detta började för över ett år sedan och man tror att detta kommer att förändras snart när människor flyttar över till sociala närverk
  Det är tråkigt att bloggarna har blivit ren spam platser

 4. knickedick
  23 november, 2009 at 14:35

  Pgav alltför aggressiv reklam installerar ”alla” antireklam,antispam,antipopup,antispywharez…. inget konstigt med det.

  Trollen är ju annat men intressant som fenomen.

  Vi vet ju att tex Israel(vänner) och SD aktivt söker efter bloggar att kommentera… om det är sökrobotar eller dedikerade anhängare vet jag inte.

  Quero typ. Ad-aware typ etc funkar ännu så länge. Missunnar inte dig centavon.. ;)

Comments are closed.