Svenskarna är mentalt handikappade

Idag skriver Olle Svenning en artikel som handlar om svårigheterna att sparka Storbritanniens premiärminister Gordon Brown.

Han redogör också för den väljarflykt som pågår inom Labour, närmare fyra miljoner väljare har uppenbarligen bytt fot när det gäller partisympatier, en situation som påminner om Sveriges där högeralliansen har tappat rekordartat sedan valet 2006.

Olle Svenning/AB: ”Hundratals av Labours parlamentsledamöter skräms av att bli av med sina mandat vid nästa val. Sånt skapar inte lojalitet mot ledaren. Revolten dröjer, själv-
utplåningen fotsätter.”

Den situationen är på väg att uppluckras här hemma. Redan idag pågår det relativt breda opinionsyttringar när det gäller bland annat FRA-lagen och dess hantering. Dessutom kan man konstatera att vissa borgerliga politiker definitivt gör sin sista mandatperiod i Sveriges Riksdag, så t.ex. Fredrick Federley som jag endast svårligen kan tänka mig kan få behålla sin plats. Ett flertal andra borgerliga riksdagsledamöter kommer säkerligen också drabbas av folks ogillande så till den grad att deras partier riskerar att förlora många röster om de ens förekommer på valsedeln.

Därför undrar jag om vi inte kan få uppleva ett borgerligt uppror snart. Fredrik Reinfeldt har uppvisat en enastående oförmåga att leda landet, något som säkerligen de flesta håller med mig om. DN talade häromdagen om en ombildning av regeringen i höst, men sannolikt räcker det inte att flytta runt ett antal misslyckade ministrar, man måste nog göra något åt statsministerfrågan också.

Jag kan inte påstå att jag har ett förslag på ersättare till Reinfeldt, i vart fall inte bland de borgerliga politikerna, men snart måste högeralliansens riksdagsledamöter ta tag i saken. Det fungerar inte att låta en enskild fråga som FRA-lagen dominera all debatt som

gb

den gjort nu i sommar, det fungerar inte heller att skicka fram en försvarsminister som Tolgfors att stå och fäkta på barrikaderna, framförallt inte om han ska tvingas att ljuga i varannan mening.

Fredrik Reinfeldt skrev att – Svenskarna är mentalt handikappade i sin bok. Idag är jag övertygad om att han anser sig ha bevisat detta, för svenskarna har nämligen likt Storbritanniens väljare insett att premiär-
ministerns kvaliteter lämnar mycket i övrigt att önska.

AB1 SDS SvD1 DN1 Rawia om terror Svensson om högern Motbilder om FRA it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Labour, Brown, Reinfeldt, Mentalt handikappade, högerregeringen, Val 2020, Riksdagen, FRA-lagen, Politik[/tags]

  1 comment for “Svenskarna är mentalt handikappade

  1. Sara G
    30 juli, 2008 at 11:14

    Jag antar att alliansens samtliga högerspöken plus dess ledare, tidernas gulleponk reinfeldt, inte inkluderas i gruppen ”mentalt handikappade.”

    I så fall kan vi andra, merparten av svenskarna, bara buga och tacka och ta emot vårt ”utanförskap.”

    Eftersom vi vet att de inte vet vad dom borde veta.

Comments are closed.