Svenska fascister går framåt

Nu kablas det ut i media, den nya Skop-mätningen visar att de svenska fascisterna går framåt och skulle, om det vore val idag, – få marschera in i riksdagen iförda sina bruna skjortor.

Antagligen har det gått alldeles för lång tid sedan Adolf Hitler och Nazismen, på något annat sätt kan jag inte förstå att folk på allvar kan tänka sig att rösta in deras moderna motsvarighet i vårt parlament. Andra världskriget och Förintelsen är idag så avlägsna att man kanske inte kan tro att det återigen kan hända. Men idag är den hets mot invandringen som förekommer från Sverigedemokraternas sida exakt lika den som föregick Förintelsen, då mot judar.

Andreas Malm i DN: ”…Hatet mot muslimer är den glödande kärnan i sverigedemokraterna, en växande mental besatthet, en Motor av rotorblad som driver partiet mot riksdagen. I detta är ingenting unikt. Tvärtom: Västeuropas extremhöger – eller närmare bestämt: den del av Västeuropas extremhöger som har eller med stormsteg närmar sig politiskt inflytande – förenas i dag av islamofobin som det allt överordnade ärendet.”

Detta hat tar sig olika uttryck, bland bloggar är det Jihad i Malmö, Mitt Sverige, Muhammedbilder och liknande som gör vad de kan för att sprida hat och skräck, allt med syfte att skrämma upp människor för ”de farliga och blodtörstiga muslimerna”. Det som förvånar mig är att den islamofobiska propagandan förefaller hamna i god jord med tanke på de opinionsmässiga framgångar som Sverigedemokraterna har. Inte ens när deras politiskt aktiva ertappas med att ha klippt och klistrat sina politiska pamfletter från öppet nazistiska hemsidor drar folk öronen åt sig.

Sverigedemokraterna, SD, Islamofobi
(c) Hans Lindström

Man kan givetvis välja att låtsas som det regnar, något som många av riksdagspartierna ägnar sig åt. Man kan också anamma vissa av deras idéer som framförallt Folkpartiet gjort de senaste åren. Men så riskerar vi också att få in dem i Sveriges Riksdag, något som givetvis alla förlorar på.

Sverigedemokraterna utnyttjar sina demokratiska rättigheter att på sikt avskaffa den svenska demokratin.

AB SvD DN Dagen Svensson/Nyhetstorka Rawia/Libanon i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Rasism, Fascism, Främlingsfientlighet, Islamofobi, SKOP, Nazianstuckna, Fascister, Förintelsen, Politik[/tags]

  28 comments for “Svenska fascister går framåt

 1. Peter Karlsson
  16 juli, 2008 at 10:29

  Att Sverigedemokraterna numera hyllar Israel är bara för att de vill mörka bort sina rötter!

 2. B Marie Nyberg
  16 juli, 2008 at 10:39

  Det parti med invandrarfrågor på agendan, som nu vill ta sig in i riksdagen, ger mig – född på 30-talet – rysningar då tankarna virvlar iväg till min barndom, som jag lärt mycket om av föräldrar och historien. Tankar till ”tredje riket”, som lyckligtvis inte blev verklighet. Däremot visade sig en verklighet full av människoförakt och förintelse. Tack för ordet. B.Marie

 3. Karin
  16 juli, 2008 at 10:50

  Det är bra att någon säger ifrån!

 4. Kalle
  16 juli, 2008 at 11:21

  Bra och tydligt inlägg!

 5. Johnny
  16 juli, 2008 at 11:29

  Ja det är sorgligt. Vad man ska göra åt det vet jag inte. SD får röster för att folk är korkade!

 6. Mikael
  16 juli, 2008 at 11:44

  Folkpartiet får verkligen lägga manken till om inte Sd skall komma in i riksdagen. De har trots allt varit relativt lugna på sistone varför man kanske vågar hoppas på att Rottingmajoren ändå för något gott med sig. Eller så är det bara lite för långt till valet ännu och Ullenhag&CO varit upptagna med att slipa knivarna.

 7. 16 juli, 2008 at 12:20

  @Dennis:

  Ja de har gjort fem stycken idag. De gillar inte MIN yttrandefrihet, bara den egna… :-I

 8. Charlie
  16 juli, 2008 at 12:23

  Jag tycker inte att du ska uppmärksamma nazzarna Jinge!

 9. Arebir
  16 juli, 2008 at 12:38

  Från många håll hör man att det är fel att diskutera med sverigedemokraterna, än mer att beskylla dom för att vara rasister. Och som du skriver Jinge är det många som väljer att låtsas som att det regnar. Men i takt med Sd:s växande stöd väcks också behovet att uppmärksamma deras ambitioner, och granska den ideologi och politik de står för. Något som är viktigt då historien visar att demokratier är sårbara när extrema värderingar får växa sig starka.

 10. Marcus R
  16 juli, 2008 at 12:50

  Som tur är så är det två år till nästa val – oppinioner svänger hela tiden.
  Som det ser ut nu så önskar man ju verkligen inte nyval dock…

 11. Matte
  16 juli, 2008 at 12:54

  Att Sverigedemokraterna skulle vara för yttrandefrihet har jag aldrig hört. Så fort någon utnyttjar den så talar de i falsett om ”politisk korrekthet”. I sina små källarutrymmen har de nazzeflaggor och jublar över att folk är så djävla korkade. Risken är at tde blir ännu större 2010. Det verkar som att folk inte begriper att de står nationalsocialisterna nära. Nu försöker de själva döpa om nazism till värdekonservatism. Samma stuk som 30-talet.

 12. Sara G
  16 juli, 2008 at 12:57

  Det kryper i skinnet av obehag inför dessa groteska åsikter som facist-nazisterna inte ens själva öppet vågar stå för! Men i stället kamoflerar bakom en låtsad demokratisyn,
  som bara de allra dummaste,godtrogna och lättlurade går på.
  Samt de mest snedvridna, psykopatiska typerna av befolkningen, som påstår sig ”vilja värna om den svenska rasen.”

  ”Svenska rasen”!?

  Tänk att vi har delar av en befolkning som i dessa upplysta tider då gentekniken, med all vetenskaplig tillförlitlighet, påvisat att vi alla kommer
  från samma genbank nere i sydligaste delen av Afrika – och i med detta bevisat att det inte finns några mänskliga raser! Utan att vi alla är av samma skrot och korn, sprungna ur arten Homo sapiens.

  Lite mera stödutbildning och skolning skulle inte vara så dumt!
  Om det överhuvudtager går att banka in lite vett i dessa pucko-huvuden?

 13. Realist
  16 juli, 2008 at 13:11

  Vad folk inte inser är att det är oerhört lite som skiljer SD åt från t.ex. FP. Även om SD så skulle komma in i riksdagen -10 kommer det inte innebära någon förändring till förmån för varesig folket, Sverige, Moder natur eller världen. Javisst, invandring är ett problem i alla avseenden, men det finns så mycket strörre problem att brottas med. Det moderna samhällets dekadenta och humanistiska leverne, för att nämna något. Vad vi behöver är en andlig revolt mot västvärldens ”ideal” –

 14. Christer W
  16 juli, 2008 at 13:28

  Genomgående för alla inlägg är att ingen skriver om varför de ökar i opinion. En och annan skriver att folk är korkade och menar att det är orsaken.
  När s och mp gjorde sitt utspel för en kort tid sedan så gynnade det sd, eftersom de kan då bygga på underdogstatusen och det har förmodligen haft gett utslag i den här opionsmätningen.
  Att S och mp nu kör samma race som de gjorde när Nyd kom in i riksdagen tycks de inte inse och framför allt lärde de sig ingenting av det.

  Det tåls att fundera över vad statsveteren Marie Demker säger i aftonbladet
  – Att de etablerade partierna nu gör sd till en partipolitisk fråga mellan sig och använder sig av partiet i debatten gynnar sverigedemokraterna. Vidare säger hon att liknande tendenser setts i andra länder där högerextrema partier fått inflytande.
  Hon menar också att ledande partiföreträdare
  verkar ha riktigt grepp om vad forskningen faktiskt säger i ämnet.

 15. 16 juli, 2008 at 15:19

  Precis som brukligt när jag skriver om Sverigedemokraterna så är det många som inte klarar att ta till sig kommentarsreglerna. En fascist i Dalarna, IP 81.233.69.122 – SE Sweden 10 Dalarnas Lan Falun 60.6000 15.6333 TeliaSonera AB, har hotat mig som vanligt. Det har han gjort ett antal gånger förut, varje gång med ett nytt alias. Jag tycker att det är lika märkligt som tråkigt. Men nedanstående regler är de som ska följas om en kommentar ska komma in:

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar på en blogg. Tänker du på det som står här så löper du mindre risk för att få din kommentar refuserad.

  Tänk först, skriv sedan!

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Observera att det inte är en demokratisk rättighet att få kommentera på denna blogg. Precis som på en tidning så är det utgivaren som avgör vad som passar.


 16. Ankan
  16 juli, 2008 at 15:59

  Jag är av den uppfattningen att många i SD är parallellt medlemmar i Info-14 och liknande organisationer. Men det förnekas av dem, men en kille i samma hus som jag är det i alla fall. Han var också med i nazzemaschen på nationaldagen.

 17. mr k
  16 juli, 2008 at 16:06

  Definitivt kommer SD att få mandat nästa period. Med oroliga tider som dessa är jag rädd att SD kommer att bli riktigt stora.
  Skulle ekonomin kollapsa så får invandrarna skulden.

 18. 16 juli, 2008 at 16:19

  Jinge # 16:

  Kan du inte maila ut det IP-numret till andra bloggar så att personen kan spärras?

 19. Matte
  16 juli, 2008 at 16:29

  Ja skicka ut IP-numret så att alla bloggar kan spärra sådana idioter.

 20. Tomask
  16 juli, 2008 at 16:58

  Nog för att Borgarna gör bort sig totalt, men hallå, vilka knäppisar får ändå för sig att rösta på sd isådant läge? Något står inte rätt till, inte bara politiker som sabbar hela det anseendet , människor måste använda förnuft också när de proteströstar.

  Kanske är ensam att tycka detta.

 21. Tobias Lindgren
  16 juli, 2008 at 17:35

  Läs kommenrtarsreglerna! Kommentarsfunktionen är INTE någon brevlåda! / Jinge

 22. Janne
  16 juli, 2008 at 20:03

  Att du IDS skriva om gossarna med bruna ränder i fillingarna?

 23. 16 juli, 2008 at 20:04

  Nja, Jinge, de tenderar att ha blåa skjortor i KF och liknande, i alla fall de som försöker verka seriösa. Men jag antar att fillingarna är bruna.

 24. Arebir
  16 juli, 2008 at 22:44

  Det är uppenbart att Sd-sympatisörerna är taggade och berusade av sina framgångar. Det märks när man debatterar med dom. De försöker även skrämma sina motståndare till tystnad som Jinge ger exempel på ovan.
  Det stämmer att aktiva inom Sd har nazi-anknytningar. De har också sitt ursprung i rörelsen ”Bevara Sverige Svenskt”. Expo har också påvisat kopplingar mellan Sd-representanter och nazi-grupper. Att de kanske har tillräckligt stöd för att komma in riksdagen förändrar ingenting. De är inte rumsrena och kommer aldrig heller att bli detta, hur många som än röstar på dom.

 25. Palestinier
  17 juli, 2008 at 18:20

  Det som jag undrar över är om alla rasistiska partier i europa har samma stadgar
  Det fanns igår en artikel i den norska tidningen Aftenposten som handlar om Fremskrittspartiet
  Parti ledaren lovar det norska folket att minska invandring till Norge med 90 procent om han blir vald och detta ska ske med mycket drastiska åtgärder med bland annat han vill spärra in asyl sökande och förhindra de att röra på sig fritt
  Han vill också att flykting mottagningarna ska ha vaktfunktion och fysisk spärrning som ett fängelse
  Meningen med detta är att sprida ett dåligt rykte om Norge så att asyl sökande ska inte besvära sig att komma till Norge
  Jag undrar om SD tänker på samma banor och i så fall finns det något politisk party som är redo att stödja SD

 26. Thomas
  18 juli, 2008 at 09:55

  Till Realist:

  Har du några belägg för påståendet ”Vad folk inte inser är att det är oerhört lite som skiljer SD åt från t.ex. FP”?

  Och borde inte ett sådant påstående annars bryta mot reglerna för att posta kommentarer. Den här regeln t.ex. ”6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.”

 27. 18 juli, 2008 at 09:56

  @Thomas:

  Menar du att det inte är korrekt??

 28. Baz Memendo
  20 juli, 2008 at 14:38

  Göra älska inte fred. JAG snål inte Krig.

Comments are closed.