Stofil gav bort 18 miljoner till Carl Philip

Aftonbladet berättar idag om en man som lät Carl Philip ärva en gård som med tillhörande skogsmarker är värda i runda tal arton miljoner.

AB: ”Bertil Jonsén testamenterade 18 miljoner till Carl Philip – för att prinsen hade rätt inställning till livet på sjön. Systersonen fick inte ett öre. En sorts krigslogik – ”är du inte med mig, så är du emot mig” – verkar ha styrt sjövärnsofficer Bertil Jonséns liv. Förakt för dem han inte gillade, välvilja mot unga män med de rätta takterna. Det var knappast förvånande att John Wayne-filmen ”De skulle offras” från 1945 var Jonséns favoritrulle.”

Av artikeln framgår att Bertil Jonsén ”var lite eljest” som man brukar säga. Man kan skriva samma sak på klart svenskt språk, men det känns lätt motbjudande. Dessutom så framgår det klart av Aftonbladets artikel vad som avses.

Men Carl Philip skulle aldrig ha fått ärva gården om man inte var prins. Det känns lätt irriterande att de kungligheter som vi skattebetalare ändå försörjer ska få den typen av extrainkomster. Jag hade givetvis inte sagt något om jag var prins och hade fått en sådan nätt liten gåva, dessutom ingår säkerligen ett och annat torp i arvet.

Jag har många gånger beklagat mig över att jag aldrig träffat någon rik kvinna, en vän säger att det är mitt eget fel. Vill man så kan man gå med i Röda

Korsets avdelning på Östermalm i Stockholm. Han hävdar att det finns gott om rika änkor i den föreningen. Så Carl Philip har nog en del ytterligare arv att vänta… – it AB1

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Bertil Jonsén, Carl Philip, Kungahuset, Republik, Demokrati, Gammaemodigt, Arv, Politik[/tags]

  8 comments for “Stofil gav bort 18 miljoner till Carl Philip

 1. Gripen
  20 januari, 2009 at 10:38

  varför ärver jag inte något av värde, jag måste nog bli kunglighet:P

 2. 20 januari, 2009 at 12:56

  hahaha stofil. Det är ett sjukt underskattat ord: stofil. Det rullar så otroligt skönt i munnen när man säger det. Det ska jag börja säga mer

 3. Manne
  20 januari, 2009 at 13:00

  Är det inte någon som känner en rik änka? Tipsa i så fall Jinge om henne! :P

 4. Anselm
  20 januari, 2009 at 13:20

  En annan tokfan i Sörmland skickade vid jultid och vid kungligheters bemärkelsedagar ett antal paket till slottet. Med postens ilbud. Det var en gammal officer och om jag inte missminner mig så testamenterade även han sin kvarlåtenskap till nån i kungafamiljen. Sodan i maten gör tydligen nåt med officershjärnor!?!

 5. elina
  20 januari, 2009 at 14:28

  Surt sa räven …

  • 20 januari, 2009 at 14:57

   Det har jag väl aldrig förnekat? :P

 6. Robert
  20 januari, 2009 at 15:41

  Det var väl roligt för prinsen. Den gamle mannen fick väl testamentera till vem han ville?

  • 20 januari, 2009 at 16:02

   Visst Robert! Synd att han inte kände mig… :P

Comments are closed.