Stockholmare är smartare än lantisar!

Så kan man säga om man vill göra karriär inom Moderata samlingspartiet. För det var just vad Anna Kinberg Batra gjorde efter att hon uttalat åsikten i rubriken.

Det var säkert hyfsat riskfritt också, eller i alla fall en kalkylerad risk. Det kan man utgå ifrån eftersom det bor procentuellt fler som röstar på högern i städerna, i vart fall om man undantar vissa kommuner i Skåne. Det är väl för övrigt de senare som gett upphov till begreppet dryga Skåningar?

Själv tycker jag att det är bra att Kinberg Batra blir moderat gruppledare i Riksdagen. Det skadar definitivt inte vänstern, tvärtom. Det är ett glädjeämne i sig att Reinfeldt återigen visar upp sin brist på politisk fingertoppskänsla.

it , , , , , , , ab ex svd dn r

  18 comments for “Stockholmare är smartare än lantisar!

 1. 4 oktober, 2010 at 07:14

  Hon har ju lämnat noll avtryck förutom att hon tycker att Stockholmare är smartare än oss lantisar. Hon är en politikerbroiler som alla dom andra, dvs ingen eller ringa arbetslivserfarenhet. Mycket illa.

  • Rickard Gustavsson
   4 oktober, 2010 at 16:49

   Ja, det enda intrycket hon gjort är att hon idiotförklarat 80% av landets befolkning, utan att tänka ett steg längre. Smartheten sitter väl i skolan och utbildningsmöjligheterna, men att påstå att en viss grupp människor (i östra Mälardalen) alltid är smartare än andra är ett elitistiskt trångsynt tankesätt som mestadels för tankarna till en tid då vi mätte skallar på samerna!

 2. Martin
  4 oktober, 2010 at 07:44

  Det är komiskt att Kinberg är den som lyfts fram av moderaterna.

 3. Gösta Berling
  4 oktober, 2010 at 08:36

  Kinberg gruppledare … Och den nya partisekreteraren är en som utan att skämmas för fram Margaret Thatcher, ”The Milk Snatcher”, som sitt stora föredöme. När ska det gå upp för deras väljare att de nya moderaterna är långt ifrån något arbetarparti ?

  • 4 oktober, 2010 at 09:43

   Ja, The Milk Snatcher-kopian var en bra sak. Det visar på Reinfeldts förmåga…

 4. Bosse
  4 oktober, 2010 at 11:41

  Fattar inte hur Reinfeldt lyckas spåra upp alla nollor och ge dem höga positioner inom partiet, men troligen bra för alla oss som inte ser moderaterna som en guds gåva till mänskligheten.

  Stockholmare smartare än lantisar *LOL*. Tja när det gäller Anna Kinberg Batra så skulle jag utan att tveka kunna tänka mig att utmana henne i vilken typ av intelligenstävling som helst. Om hon besegrar mig lovar jag att skänka allt jag äger och har till Moderata samlingspartiet. :-)

 5. freddy
  4 oktober, 2010 at 13:49

  Hon har ju i alla fall man som kan skriva one-liners åt henne.
  La hennes namn på minnet för flera år sen när det här med brats var nåt nytt. Hon ryckte då ut som en ”bratskulturens” beskyddarinna, skulle rädda 5-tillstånden på krogen och champagnesprutandet eller vad det var

 6. Christer W
  4 oktober, 2010 at 13:58

  Har ni klart för er att hon talar om sig själv och sitt eget mindrevärdighetskomplex. Hon kommer från Stjärnhov, Sörmland, statarland i kvadrat.

 7. Charles
  4 oktober, 2010 at 17:06

  Men det är ju sant. Fler kvinnor än män flyttar från landet till storstäder och som bekant är kvinnor bättre utbildade och har högre betyg än män. Så vad piper ni om???

  • 4 oktober, 2010 at 17:11

   Du vill bara provocera… :-)

  • 4 oktober, 2010 at 19:28

   Observera att citatet kommer från DN.

  • Gösta Berling
   5 oktober, 2010 at 01:41

   Och vilka är stockholmarna då ? Till stor del inflyttade lantisar …

 8. Charles
  4 oktober, 2010 at 17:24

  ;-)

 9. 4 oktober, 2010 at 18:40

  Kaka söker maka skulle man väl kunna säga. Anna K-B är ju inte den enda i regeringen som uttryckt allmänt folk- och väljarförakt.

 10. Rudis
  4 oktober, 2010 at 19:21

  Hon sa något korkat för typ 15 år sedan och nu ska hon därför inte få jobba som gruppledare i riksdagen enligt många. Men det är klart, jag antar att ingen av kommentatorerna på den här eller andra bloggar sagt något dumt på de senaste 15 åren? Själv måste jag nog erkänna att det kommit en och annan groda, och att jag tycker det vore orimligt om jag skulle få yrkesförbud bara pga detta. Så ett lycka till till Anna från en lantis.

  • 4 oktober, 2010 at 19:30

   En högerlantis behöver man knappast tillägga…

   • Macab
    5 oktober, 2010 at 16:18

    För fan! Väx upp! Alla har väl hittat på skit för sig men ska väl inte behöva lastas för det hela livet? Har inte alla rätt till en andra chans?
    När det raljeras över Monas kort-fiffel så bölas det på vänsterkanten, men nu är det plötsligt Ok att gnälla när någon på högerkanten gjort bort sig.

    host…host….hyckleri….host…host

 11. T Lindholm
  5 oktober, 2010 at 11:09

  Man ser på valresultatet i Stockholm vilken enorm inntelligens nivå den smarte Stockholmaren har! Jag tror att dom Stocholmare som finns inte längre bor i Stocholm, utan just på landsbygden.

Comments are closed.