Sossebluffen och Lissabonfördraget


Idag skriver Sören Wibe en debattartikel i Aftonbladet, en artikel där han hävdar att Mona Sahlin och Vanja Lundby-Wedin spelar politisk teater. Orsaken är att de ställer upp på högerregeringens brådska när det gäller att ratificera Lissabonfördraget, något som även ur andra aspekter ter sig orimligt. Irland har sagt nej till förslaget vilket innebär att vi har gott om tid.

AB: ”I stället för att ta detta steg väljer man att spela upp en fräck, men löjligt genomskinlig, politisk teater. Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin vill ge intryck av att det är de borgerliga partierna som vill hasta igenom Lissabonfördraget, utan att avvakta Stråth-utredningens slutsatser om arbetsrätten. Men alla har sedan länge vetat att utredningen ska presenteras den 15 december. Mona Sahlin har haft god tid på sig att tvinga fram en senareläggning av riksdagens omröstning.”

Det är ändå knappast förvånande att LO-
ordföranden och den socialdemokratiska ordföranden vill pressa på. EU utvecklas alltmer åt att bli en elitens favorit och våra svenska folkvalda politiker anser att fördraget ska ratificeras över huvudet på väljarna. Skulle Sverige ha en folkomröstning så är resultatet självklart, svenskarna skulle säga nej till att ge ännu mer lagstiftande makt till EU, liksom det faktum att det framöver kommer att vara EU som träffar arbets- och löneavtal för Sveriges räkning.

Den sortens överhet tjänar vi ingenting på och man kan inte annat än höja på ögonbrynen inför det faktum att SAP och LO:s bägge ordförande är positiva till fördraget. Enligt min uppfattning säger det allt. Men talar de för medlemmarna i LO eller SAP? Givetvis inte, det är också därför som det tagits initiativ för att låta folk maila alla socialdemokratiska riksdagsledamöter, något som du enkelt kan göra genom att klicka HÄR!, gör det!

Wibes artikel AB12 DN1 SvD it

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]EU, Samarbete, Folkomröstning, Konstitution, Fördrag, Politik, Valfråga, Demokrati. Lissabonfördraget, LO, Socialdemokraterna, Mona Sahlin, Vanja Lundby-Wedin, SAP[/tags]

——————————–
Vill du påverka sossarna i riksdagen att rösta klokt när det gäller Lissabonfördraget? Gå då till sidan ”Rädda den svenska modellen”, klicka HÄR!


14 svar till “Sossebluffen och Lissabonfördraget”

  1. Att man kan köpa enskilda riksdagsmän och förtroendevalda för sin sak om man är kapitalstark kan jag på ett rent intellektuellt plan förstå, men hur farao går man tillväga för att köpa ett helt parti och en dito fackföreningsrörelse ? Låter dyrt.

    Teater var hursomhelst ett milt understatement.

  2. Idag dömdes 25 av de 26 blockadvakterna i Malmö för egenmäktigt förfarande (fackliga stridsåtgärder tolkas som en polisär fråga). I morgon så röstas förmodligen det som vi i fortsättningen bör referera till som Lissabondiktatet igenom. Det är ingen ljus tid för svensk arbetsrätt. :/

  3. Brb 19:1

    ”Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.”

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Högförräderi

  4. Jag tycker det rättsliga riskerna med lissabonfördraget är tillräckligt för att säga nej till det.

    Med tanke på hur man bara nu i förstadiet vägrar ta till sig sin egen EU lag där om ett land säger nej så gäller inte fördraget är något man vill förklara bort – borde ge oss alla en inblick på vilket sätt EUs politiker med makt tänker sig att EU ska styras framöver.

  5. Ganska intressant att Lissabonföredraget dyker upp på nyheterna nu. Jag har tenta i EU-Rätt om 27 dagar och Lissabonföredraget samt hur EU fungerar ingår i tentan. Jag läste nyss aftonbladet och fick en snabbrepetition i dom olika instanserna inom EU som är viktiga inför tentan. Det underbara är att allt har nästan samma namn på svenska som på danska! Rätt kul! :D

  6. Mona Sahlins hjärta är i grunden småföretagarens och EU:s, inget tu tal om den saken – och hon har, vimsig? som hon är, totalt glömt – eller sjabblat – bort vetskapen om att sossarna haft socialism som bas i minst ett sekel nu.
    Tänk så många kurser på Bommersvik som missat målet!

    Med anledning av allt som förevarit, hemligt besök hos Bilderbergergruppen och alla klantigheter hon uttalat och gjort under åren, så vore det nu mera på sin plats att Mona Sahlin gör ett snabbt partibyte och illa kvickt försöker konkurrerar ut den nyliberale partiledaren om platsen som ordförande för Folkpartiet.
    För det är där hon avgjort hör hemma – politiskt…

  7. :-) :-) :-)

    Ja, jag har slutat röka efter 26 år men jag har varit ganska risig sedan dess också. Förskylning, ledverk som inte vill gå över och annat smått och gott :-) Idag har jag så ont i fingararna att jag knappt kan hålla kaffekoppen. Och så deppigheten. Kroppen tror nog att den kommer att gå under om den inte får i sig röken av en halv limpa cigaretter omgående… men det ska gå. Det blir inga fler cigaretter här om jag så dör.

    Tack alla som frågar.

  8. Rawia, kunde jag sluta efter trettio års tobaksmissbruk, så kan alla. Jag håller tummarna – OCH JAG TROR PÅ DIG! OFÖRBEHÅLLSAMT!

  9. KA har intervjuat en EG-domare som förklarar deras tolkningsgrunder av vad som numera rätteligen måste kallas för kapitalrätt och inte längre för arbetsrätt:

    Facken får inte kräva kollektivavtal som strider mot domstolens tolkning av EG-rätten. Där får företagens rätt att verka fritt över gränserna förtur.
    Lagar, regler och fackliga avtal får inte försvåra kapitalets rörelsefrihet, eller diskriminera utländska företag.
    Fördraget i EU står över alla andra lagar, direktiv och förordningar, i EU och unionens medlemsländer.

    Kapitalets rättigheter går alltså före alla andra rättigheter och lagar eller avtalsförhållanden om det finns ett rimligt skäl till detta. Vad som är rimligt eller inte avgör EG-domstolen.
    De svenska arbetsrättslagarna och avtalsrätten existerar därmed inte längre utan tvister kommer att avgöras från fall till fall. Ungefär som den sjuke numera måste få sin sjukdom överprövad och bekräftad i div rättsinstanser innan Fösämringskassan godkänner.

    blingbling #3 visar ovan vad Brb 19:1 säger om högförräderi och frågan är nu om den lagen ens gäller fortfarande?
    Riket är ju med Lissabonfördraget lagt under främmande makt eller är i vart fall i beroendeställning till sådan makt och då EG-rätten står över alla svenska lagar kan knappast våra förrädare dömas längre… Vore kanske värt en prövning i EG-domstolen?