Sionism är extremism


I vart fall tycks det rymmas en hel del riktiga galningar inom den ideologin, jag tänker då inte i första hand på de judiska terrorförband som mördade Folke Bernadotte och som senare också gjort sig skyldiga till mängder av terrordåd, nej jag tänker på människor som Avigdor Lieberman, en man som är lika mycket rasist som någonsin nazisterna.


Jag tänker också på uttalanden
som står att finna på nätet, som detta från rabbi Friedman som finns i svensk översättning här till höger. Benjamin Netanyahu och hans regering har en hel del att bevisa, en hel del att göra fram till det att Israel blir en multikulturell, multietnisk och multireligiös stat som inte kallar sig för en judisk stat. För precis som andra stater som kallar sig muslimska stater så är en judisk stat ett brott mot de mänskliga rättig-
heterna. I dessa ingår nämligen religionsfriheten som en del, allt annat är barbari.

Rabbi Manis Friedman: “I don’t believe in western morality, i.e. don’t kill civilians or children, don’t destroy holy sites, don’t fight during holiday seasons, don’t bomb cemeteries, don’t shoot until they shoot first because it is immoral.

The only way to fight a moral war is the Jewish way: Destroy their holy sites. Kill men, women and children (and cattle).

The first Israeli prime minister who declares that he will follow the Old Testament will finally bring peace to the Middle East.”

Rabbi Manis Friedman of the St. Paul-based Bais Chana Institute of Jewish Studies.

Nu kanske somliga invänder att denne rabbi är en extremist, men då tycker jag att man undviker fakta. Den etniska rensning som den judiska staten ägnar sig åt är i sig ett utslag av extremism, den här sortens föreställningar är vitt spridda bland israeler även om inte alla omfattas av dem.

Är dessa rader skrivna av en extremt religiös judisk galning? Nej tänk det tror inte jag. Ser man till vad som faktiskt händer i Mellanöstern så tycks den här sortens åsikter vara väl företrädda, i vart fall i den israeliska regeringen.

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , Jonas Motbilder Svensson Annalisa Gaza-P Pastey Anna t

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Genevekonventionen, FN, EU, USA, Sionism, Manis Friedman, Extremism, Etnisk rensning, Palestina, Palestinier, Västbanken, Gaza, Politik[/tags]


18 svar till “Sionism är extremism”

 1. Jag tycker synd om de judar som inte är sionister. Stackars satar vilken massa skit de åker på bara på grund av galningar som Liberman.

 2. Det är inte bara Rabbi Friedman som uttalar sig så rasistisk . Rabbi Ovadia Yousef är lika rasist
  Ovadia sa att araberna är som en giftig orm och man måste hugga deras huvud , Han tillade man ska inte vara barmhärtig mot de , skicka missiler to de och förenta de
  Ovadia tillägger araberna är terrorister , de försökt såra judarna ända sedan flykten från Egypten , Han retade upp många amerikaner när han sa att orkanen Katrina var ett straff från gud och ett svar på Israels tillbakadragande från Gaza och detta var också vedergällning för president Bush som stödde detta

  Dessa så kallade Rabbiner är perversa , fräcka , lider brist på känslighet , de är också kända rasister och sionister och många delar de sina åsikter , de har mycket makt i Israel och kan tvinga vilken regering som helst till underkastelse

 3. ……och i praktiken.

  ”The only way to fight a moral war is the Jewish way: Destroy their holy sites. Kill men, women and children (and cattle).”

  ..detta är precis vad som händer i irak och Afghanistan (och på G i Pakistan), två oroshärdar och ockupationer israel inte bara skapat utan också ständigt underblåser. Bombningar av moskeer och marknadsplatser, murbyggen….

 4. “It is forbidden to be merciful to them [arabs]. You must send missiles to them and annihilate them. They are evil and damnable.”
  Rabbi Ovadia Yosef http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/1270038.stm
  wikipedia: ”Rabbi Yosef is one of the most powerful religious figures in Israel…Through his influence over Shas, Israel’s third largest political party, he is also a significant political figure…As founder and spiritual leader of the political party Shas, Rabbi Yosef is held in almost saintly regard by hundreds of thousands of Jews of Middle Eastern and North African origin.”

  Det är alltså MÅNGA som stödjer denna rabbi. Någon hög chef i IDF var rabbi och gick runt och förklarade att det var ett heligt krig, att ”man ska inte visa förbarmande mot våra fiender” och han delade ut religiösa pamfletter till soldaterna. Någon som vet hans namn?

 5. Det är dags för världen att få upp ögonen för vad sionismen egentligen är för slags ideologi!

 6. David världen har fått upp ögona för vad sionism är men när sionistiska lobbyister köper lojalitet av media och politiker så känns det bara maktlöst.

  En senare undersökning bland judar i USA visar att över 50% var skarpt kritiska till USAs agerande i Isreal frågan och tyckte att man bör sända starkare signaler till Isreal att vad de gör är fel.

  En siffra visar att 72% av amerikanerna är väldigt anti till USAs mellanösternpolitik och hur man hanterar Isreal.

  Detta visar att politikerna är helt av skilda från verkligheten som deras väljar vill ha.

 7. Om någon är intresserad att tillverka en religiös extremist, så titta i en bok såsom: William Sargent’s book ”Battle for the MIND” .

  För oss andra är det bra att veta när man blir utsatt för försök till påverkan utan ens vetskap eller överenskommelse.
  En despot är helt ofarlig utan denna teknologi.

 8. Sionismen är inte tillräckligt utforskad ideologi för att ofta blev den tabu i debatter – (så klart med det vanliga antisemit – anklagelser). Fortfarande är det svårt att definiera och identifiera ideologin men alla med en frisk tanke på livet och världen (åtminstone känner till med sina instinkter) att det finns mycket av det sinnessjuka inom sionismen. Inom sionismens första punkt är målet att bosätta andras människors land (spelar ingen roll om det är lagligt eller olagligt).
  Förra året fick jag en kommentar av Andalus som chockade mig: Nämligen, jag visste inte att sionister fick ”välja” land i världen där de ska ”bosätta sig” (vilket betyder att man fick rättighet att ”äta upp” något land i världen), bl.a. Argentina (!!!)
  Alltså, vem som helst kunde drabbas av dagens palestiniers öde.

  Mvh / Ida i all hastighet, medveten om att min kommentar kommer man att klippa och klistra in i SKMA! :-)

 9. Ja, självklart! Både han och Hampus har lämnat en rad länkar kring olika ”utvalda länder” …
  jag ska se till om jag kan hitta.

 10. Jag är faktiskt mycket osäker på vad Ida syftar på. Möjligen på det faktum att flera olika landområden diskuterades i sionismens begynnelse. Bl.a att den nya staten skulle ligga i Madagaskar.

 11. Ja, just det, Hampus! :-)
  Andalus talade om Argentina och du om Madagaskar.
  Så lägg upp länken bara! Tack!

  :-)

 12. På den här sajten stirrar man sig lite blind på sionister, men dessa följer samma fascistoida mönster som många andra totaliarismer.
  Man präntar in minst två rädslor hos sina följare och framhåller en idealbild(obs! bild), som skall lösa alla problem. Har väl bilden rotat sig är man fast.
  Inga förnuftsargument biter på bilden.
  Detta är en hypnotisk manupilation som mycket få människor har ett försvar emot. Förenklat så är tekniken densamma bakom alla dessa olika ismers olika förklädnader.
  Rekommenderas lite studier i retorik, så ser man hur politiker försöker använda detta i sina tal.

 13. Nej, Hampus, det är sida 28 ”The Jewish State” – Palestine or Argentine

  Det sjukaaaaaste jag någonsin har läst..!!!