Reinfeldt och en otäck känsla
Cristina Husmark Pehrsson har fått mycket kritik för det nya sjukförsäkringssystemet, med all rätt trodde nog många, men det visade sig vara fel. Det är Fredrik Reinfeldt, vars cynism visar sig vara – skrämmande.

DN: ”Regeringen kände till problemen med det nya sjukförsäkringssystemet – redan innan beslutet togs. Detta enligt en hemlig promemoria som upprättades på socialdepartementet i december 2009, skriver Göteborgs-Posten.

Av promemorian framgår enligt GP att den förra socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M) förutsåg problemen med de nya sjukreglerna och varnade för orimliga följder, bland annat för de ”nollklassade”. Hennes departement slog larm, men blev överkört i förhandlingarna.”

SvD: ”Tjänstemän som var med i förhandlingarna inför sjukförsäkrings-
reformen beskriver dem som kaotiska.

– De värsta och hårdaste förhand-
lingar jag varit med om i hela mitt politiska liv, säger en tjänsteman till GP.

Tjänstemännen på social-
departementet upprättade därför i december 2009 en hemlig ((den var inte hemlig, Reinfeldt hemligstämplade den enligt Expressen)) promemoria, för att dokumentera vad olika departement och partier sagt under förhandlingarna. Regeringens hållning har varit att lagen fått oförutsedda konsekvenser, vilket alltså motsägs av tjänstemännens dokumentation.”

Enligt tidningen Expressen så hemligstämplade Fredrik Reinfeldt den promemoria som hade upprättats inom Husmark Pehrssons departement eftersom statsministern inte ville förknippas med de förändringar som tvingade sjuka att arbeta, och där människor faktiskt har begått självmord som en direkt följd av sjukförsäkringsreformen.

Man har således varit helt klar över konsekvenserna redan från beredningen av ärendet. Trots detta så drev Reinfeldt och Borg igenom den politik som många idag anser är en ren katastrof. Och man -visste- att den skulle drabba många på ett dramatiskt sätt. När den sedan drabbar Reinfeldt och Borg så offras Cristina Husmark Pehrsson.

it Andra om: , , , , , , ab123 ex dn svd sr svt


9 svar till “Reinfeldt och en otäck känsla”

 1. Typiskt för empatistörda är att de är egocentriska och själviska, och inte kan känna empati eller sätta sig in i andra människors situation.

  Vad är det för ledare vi har fått på halsen
  Kallt och cyniskt debatterar han om barnfattigdomen
  som enligt hans utsaga inte finns på riktigt i Sverige
  Däremot existerar den
  i Sudan…

  ”Vi kör arbetlinjen,” säger han,
  glömmer massarbetslösheten
  och fortsätter sitt eget race

  mot en fiktiv
  och nära obefintlig arbetsmarknad.

 2. Det luktar korruption när Reinfeldt går in och hemligstämplar departementets utredning. Framgår det negativa saker i något sammanhang så kan vara säker på att Reinfeldt tar fram hemligstämpeln. Det är otäckt!

 3. Ja Reinfeldt är skrämmande. Hur man kan mörka sådant säger en hel del!

 4. Jag hoppas att det nu tar ”fart” någonstans,var vet jag inte.
  Att det fortfarande finns människor i dom positioner som har en ryggrad och som kan stoppa detta vansinne som Reinfelt och hans kompisar bakom ryggen på medbogarna har sysslat med.
  Och jag hoppas att medbogare som röstade ”fram” Aliansen får en tankeställare vad en Borgar Regering ÄR och alltit varit,och kommer alltid att vara.

 5. Nästa som väntar är följande: Folk är sjuka därför att deras kroppar ägnar sig åt onödiga, dumma och olönsamma aktiviteter. Enda sättet att eliminera sjukdomarna är att eleminera de kroppar som hyser sjukdomarna och kostar samhället, dvs oss alla, pengar. Tänk på att den du ser framför dig inte är din fru längre, utan MS. Tänk på att leukemin i din dotters kropp har gjort henne till någon helt annan. Själva tanken med att ha en dotter har slagit fel. Ring så hämtar vi kroppen mot en avgift på 500 kronor.

 6. OK, Husmark-Persson kunde ha avgått när hennes varningar ignorerades, men det är ett stort steg. Skickar henne därför åtminstone en halvhjärtad ursäkt, jag, som de flesta, höll henne för att vara den stora boven i dramat. Borde ha vetat bättre, Reinfeldt har åter bevisat vilken sällsynt cynisk och ynklig ”ledare” han är, troligen unik i ett demokratiskt land.

  Att skicka fram en underhuggare för att göra skitjobbet och kasta henne på soptippen när hon är förbrukad i allmänhetens ögon och byta ut henne mot en annan marionett … Det måste vara ett trendbrott även inom borgerligheten. Kan inte se vare sig Fälldin, Bohman eller Westerberg sjunka så djupt, knappast ens Bildt.

 7. Jag tror att Reinfeldt, precis som Göran Persson, styr sina ministrar med järnhand.
  Man kan hur lätt som helst se hur
  intill förväxling och förblandning lika,
  småborgarnas olika partier
  har blivit från 2006 till nu.
  Jag uppfattar då ingen skillnad alls mellan Centern, KD, FP och moderutterna.
  Förutom annat än de sedvanligt krassa ekonomiska framtidsvisioner
  som numera knappt sträcker sig mer än några få år
  framåt.

  Reinfeldt blir bara otäckare och otäckare. Man kan tydligt se hur makten har förändrat hans minspel och gett honom ett lätt härjat ansiktsuttryck…