President Obama – frikyrkopastorn


Precis som vanligt fick jag känslan att Obama har varit på för många gudstjänster. Han låter precis som de TV-predikanter som förekommer så flitigt i USA.


Själv stör jag mig lite
på den saken, samtidigt så känns det väl hemtamt för amerikanerna själva. De går från en president som knappt kunde säga en mening utan att säga fel eller staka sig, den nya presidenten låter som om han alltid har hållit tal och som att han alltid kommer att fortsätta att göra det. Gott eller ont kan inte jag avgöra. Vi får hoppas att det är lite snack och mycket verkstad på den kanten.

Annars var det inga överraskningar i talet, han sade ungefär det som förväntades av honom tycker jag. Det enda som möjligen överraskade mig var att han pekade på ett kommande samarbete med den muslimska världen, något som jag inte minns att Bush någonsin sagt. Den mannen talade om korståg när den nya presidenten talade om samarbete med alla religioner och med alla länder. Han sade något om att USA skulle resa sig och borsta av dammet och gå vidare. Det var möjligen en indirekt kritik av Bush, men det pekade på något nytt. Om det var floskler eller inte lär visa sig redan inom de närmaste dagarna.

Nu lär det följa ett antal timmar av uppgifter som är strikt schemalagda. Bush ska få låna Air Force 2 för att flyga hem till Texas, vi får hoppas att han stannar där. Jag hoppas också att nästa gång jag ser honom är han på väg in i rättsalen för att svara för alla krigsförbrytelser och de folkmord han ställt till med. Någon frid över hans minne önskar jag definitivt inte. – it DN12 SvD1234 AB123 Dbl12

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Obama, USA, Förenta staterna, Bush, Vita huset, 20 januari, Predikant, Präster, Politik[/tags]


12 svar till “President Obama – frikyrkopastorn”

 1. Somliga påstår att valet av Obama visar att vem som helst kan bli president i USA. -Jag trodde att Bush redan bevisat detta…

 2. En annan pastor som haft betydelse för USAs utveckling i positiv bemärkelse är den inte alldeles okände Martin Luther King, Jr. Säga vad man vill om människor med religiösa ämbeten, men just amerikanska pastorer får gärna en väldigt medryckande och ofta – men inte alltid – trevlig retorisk stil.

  Hellre det än mossiga rektorer och riksdagsledamöter som står och mumlar utan att engagera.

 3. Mr Biz:
  ”Somliga påstår att valet av Obama visar att vem som helst kan bli president i USA. -Jag trodde att Bush redan bevisat detta…”

  SKITKUL!!!

 4. Jaha du exakt. Han talar som en frikyrkopräst. Dick cheney i rullstol. Symbol?
  I en del av talet talar han om att ” de som utför slakt” ska vi vinna över. Var det israel han möjligtvis riktade sig mot?

 5. Verkar lite hysteriskt på nåt sätt när man tittar runt på kanalerna på livestation(ditt tips tack för det)(livestation alltså) Vilket jippo! Tänk om det hade varit sådana parader i Sverige? Det var ju som om världens kejsare skulle krönas. Alla hoppas att den här killen ska frälsa världen. Alla har suttit stumma och väntat på vad han skulle säga. Den här killen behöver hjälp. Säkert tacksam för hjälp och positiva råd. Något för Bildt? Han nämnde inte Gaza, Tycker killen borde nämnt Gaza.

 6. ”Vi får hoppas att det är lite snack och mycket verkstad …”

  Eh, om man ska få verkstad som relativt Obamas svada är ”mycket” måste Gud Faders Farfars Far Tyrannosaurus Gud tokchocka jorden genom att studsa den genom vintergatan fram till en avlägsen galax och fira framkomsten med en tre-poängars jumpshot slam dunk upphöjt i vad nu Gud Faders Farfars Far Tyrannosaurus Gud anser vara det högsta möjliga talet.

 7. Om man ser till de han tillsatt i maktposition vilket är en blandning av ”Clinton light” och ”Bush light” och med Pelsoi fortfarande som talman, så blir den enda förändring just Obama själv inte mycket annat har förändrats.

  Han har redan ”tappat fart” som jag ser genom sina personval.

  Med den största militärbudgeten i historien en ofattbart stor summa pengar, så finns alltid möjligheten att man försöker ”fixa till” den vacklande ekonomin med ett ytterligare ett krig, tyvärr lär ett sådant bli betydligt mer omfattande än krigen hitintills.
  Googla raden nedan, (detta ”slank” med ”bailouten”)
  bailout bill defense budget trillion

  Dessutom med mer och mer röster i det politiska livet för obligatorisk värnplikt (18-25år) något som Bush aldrig skulle kunna ha fått igenom, men Obama skulle nog kunna lyckas med det konststycket.

  Så ingen större förändring som jag ser det, men jag hoppas jag har fel.

  Intressant är också om man ser till hans tunna bakgrund, från bokstavligt ingenstans till President, superhypad i media som jag ser det är han ett riktigt etablissemangs ”hack”.

  Jag tror att USA kommer att gå mot ett mer totalitärt samhälle under Obama, mängder med indikationer för detta.

  Dock tror jag att världen kommer att vara lite säkrare under det närmaste året som Obamas ”smekmånad” varar vilket är bra.