Piratpartiet ska vara glada åt SVT:s beslut

Nu skriver tidningarna en del om det faktum att Piratpartiet inte tillåts vara med i EU-debatten i TV på torsdag. Men de ska nog vara glada för att de slipper.


DN:
”Piratpartiet utestängs från SVT:s slutdebatt inför söndagens EU-val. ”Public service-tv borde ge väljarna möjlighet att ta ställning till de partier som har en sportslig chans att komma in i parlamentet”, säger partiets förstanamn Christian Engström… …– Vår grundpolicy vid valdebatter är att vi bjuder in dem som redan har representation i den församling som valet gäller, säger Kent Wännström, chef för programsekretariatet på SVT. Piratpartiets framgångar i opinionsmätningarna räcker inte för att släppa in dem, menar han.”

Personligen tycker jag att det är bra om Pirat-
partiet kommer in i EU-parlamentet, det är bra därför att det kan fungera som en väckarklocka för de andra partierna. Men skulle Engström eller Falkvinge delta i en TV-debatt med de andra partierna så skulle det absolut inte gynna dem. Debatten kommer endast till en liten del behandla integritetsfrågor eller fildelning, det PP skulle kunna tillföra är integritetsresonemanget, något som klaras av bra av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. (S) har antagligen svårt med trovärdigheten efter Bodström/Persson-epoken.

Skulle då PP prata om integritet och ingenting annat så kommer de miljoner som sitter framför televisionsapparaten att slås över den totala brist

på politik som partiet har. Visserligen är förklaringen till detta godtagbar, men jag tvivlar starkt på att folk hemma i TV-sofforna skulle upptäcka det. PP skulle upplevas som ett extremistparti. Med andra ord så tycker jag att PP ska vara glada över SVT:s beslut, det gynnar dem mer än vad ett deltagande i debatten skulle göra.

i Andra om: , , , , , , , , , , DN12 SvD12 AB12 Ex12 GP t

[tags]Piratpartiet, EU-valet, Engström, Falkvinge, Integritet, IPRED, FRA, EU-parlamentet, TV, Debatt, Politik[/tags]

  9 comments for “Piratpartiet ska vara glada åt SVT:s beslut

 1. Pingback: Anders
 2. PMyran
  2 juni, 2009 at 09:40

  ”PP skulle upplevas som ett extremistparti” – Håller inte med. För varje framträdande som PP gör desto mer framträder bilden av en djupare agenda bakom fildelningsdebatten: PP förstår internets möjligheter och vill förbättra dem, inte försämra som dagens förslag kommer att göra. Senaste framträdandet av Christian i debatt mot en KD-kandidat visade bara hur långt efter i förståelse ”gammelpolitikerna” är.

 3. Pingback: Beck
 4. 2 juni, 2009 at 10:10

  Att ha en partiledare som på 98% av frågorna tvingas svara ”Har en åsikt” är knappast något som uppmuntrar folk att rösta på honom.

 5. Karl G Sundström
  2 juni, 2009 at 10:13

  ”PP skulle upplevas som ett extremistparti” Självklart, ett parti som bara har en fråga på programmet är extremt. Samma med Sverigedemokraterna.

 6. Gripen
  2 juni, 2009 at 10:46

  Nu är jag en person som tycker att att alla partier ska få plats i SVT efter allt det är alla våras licens pengar som går in i SVT.

  Ja även partier som sverige demokraterna ska få plats i debatter i SVT, för var annars kan man möta deras argument.

  Så självklart ska piratpartiet he en plats i SVT debatt, även om jag tror att det inte skulle gynna dem, så de ska vara försiktiga med vad de önskar sig.

 7. 2 juni, 2009 at 16:56

  Gripen, jag har alltid undrat hur Ankeborgspartiet skulle klara sig mot Jan Björklund! Antagligen med flygande fanor.

 8. Marcus R
  2 juni, 2009 at 16:57

  #6 Gripen – Om partier som inte redan var etablerade i riksdagen eller i EU skulle få plats i rutan så skulle ingenting bli gjort ju. Ska ett oetablerat parti få vara med så måste ju alla få vara med.

  De kan få vara med nästa gång, om de nu kommer in i år.

 9. 2 juni, 2009 at 19:06

  @Hampus: du skojar? Du menar att jag inte skulle bry mig om partiet också har en åsikt om miljön, energifrågor (datorer behöver energi…), infrastruktur, ekonomi, jobb, utrikespolitik osv.

  Visst är det en fördel att kunna svara på vad man tycker i andra frågor också.

Comments are closed.