Ohly meddelar sin avgång idag?
Idag berättar vänstertidningen Flamman att sex av sju ledamöter i Vänsterpartiets verkställande utskott har uppmanat Lars Ohly att meddela att han avgår.

Flamman: ”Men ännu på tisdagseftermiddagen, vid denna tidnings pressläggning, vidhöll han till Aftonbladet att han ställer upp till omval.

– Jag ställer själv upp, jag tycker att jag ska vara ordförande, svarade han på Aftonbladets direkta fråga.

På ett hemligt möte, utan tjänstemän, ska dock sex av sju VU-ledamöter ha uppmanat Lars Ohly att avgå, enligt Flammans källor. Jonas Sjöstedt, som förespråkar delat ledarskap, säger till P1 att han dessutom har en favorit som han önskar ska ställa upp som den kvinnliga partiledaren av de två. Enligt vad Flamman erfar kommer Ulla Andersson inte att villkora sin kadidatur till ett ensamt ordförandeskap utan kan tänka sig att bli vald också i andra konstellationer.”

Med tanke på att Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson båda har berättat att de ställer upp som partiledare, och att båda kan tänka sig ett delat ledarskap, så är frågan avgjord. Frågan är bara hur länge Ohly ska dra ut på det, för varje dag som går så skadar han bara partiet mer. Det är bara att hoppas att det dyker upp ett par ytterligare kandidater så att kongressen har några att välja på.

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 svt ekot


Ett svar till “Ohly meddelar sin avgång idag?”

  1. tror att en ensam partiledare skulle vara bättre än 2, jämnlikhet i all ära, men en galjonsfigur räcker gott och väl enligt mej:)