Nu har de stängt av fläkten


Jag kan inte riktigt komma ifrån det faktum att många väljer att ringa polisen när det blåser. Jag undrar förstås om de uppmanar sina ”kunder” att hålla i hatten, det skulle jag absolut göra i alla fall. På samma sätt roas jag av att en bloggare i Sverige skriver som rubrik på sin blogg ”Mellansvensk storm har orsakat stora störningar”, det är möjligen lite för omnipotent för min smak. Man kan ju undra om den bloggens besökare aldrig läser tidningar, tittar eller lyssnar på nyheter.

I vilket fall som helst har jag varit ute en sväng, en längre sådan lär jag göra senare idag, framåt eftermiddagen. Marken är full av små avbrutna tallkvistar och någon mer slutgiltig rapport om vindarna här i Haninge har jag inte hört eller läst. Men jag är i alla fall säker på att det blåst storm i byarna, och det var tur att jag vaknade, min balkongdörr står praktiskt taget alltid på glänt och precis då jag hade kommit upp så lossnade säkringsanordningen, en rem.

På bygget här intill så har man satt upp plast utanför de ännu inte monterade fönstren och dörrarna. Den plasten får byggjobbarna gå ut i skogen och leta efter i morgon, det är då ett som är säkert. Men trots min promenad så hittade jag inte något omkullblåst träd, men jag är rätt säker på att jag kommer att finna ett i eftermiddag då jag ska gå en längre promenad. Vad jag vet så har det inte hänt något allvarligare här, men å andra sidan så kan media ha missat något som de kommer berätta om senare.

Nu är det läge att fortsätta att ha en svångrem runt hakan, kepsen kommer annars blåsa av huvudet eftersom orkanen Cato ligger i Dagmars släptåg. Kvällstidningarna gör dessutom vad de kan, i en av dem kan man ”följa stormkaoset minut för minut”. Antagligen är det någon journalist som sitter och skriver i ett chattforum, en text som löpande uppdateras vartefter uppgifter kommer från TT. Dessutom har de bilder på omkullvälta träd, det finns anledning att förmoda att det rör sig om s.k. ”Läsarbilder” för det är väl inte så många tidningar som har kvar fotografer på redaktionen.

Nåja, det var under alla omständigheter något av det allra blåsigaste som undertecknad har varit med om, och jag är stärkt i min övertygelse om att vi är inne i en klimatförändring som kommer att ta sig ännu mer dramatiska uttryck. Med andra ord så är det bara att hålla i kepsen till dess att de stänger av fläkten…

it Andra om: , , , , , , svd ab svt sr ex dn gp


10 svar till “Nu har de stängt av fläkten”

  1. Det stormar i vattenglasen när stormen är över! :) Jag hade nog uppskattat en bättre övervakning innan stormen kom, kanske en prognos om tid för stormens tillslag hade varit praktiskt.

    • Jag tror att de har svårt att ställa den sortens prognoser, antagligen kan de bara säga ”framåt småtimmarna” eller nåt sådant. Samtidigt så fanns informationen, så skruva fast tak hade kunnat göras innan kanske..

      • Fanns säkert, men när jag kolla var det mest krigsrubriker om Norge och dem bryr jag mig inte om. Taket har suttit i alla år, men det var en ganska rejäl storm får man ändå medge. Men så farligt var det inte, höll på och renovera i somras, men hann inte få upp fotplåtar. Tjejen tyckte jag skulle fixa det, men jag sa att det blåser då fan aldrig så värst hårt på vintern här i Indalens dalgångar. Ohh, livets ironi.

  2. Inte mycket att hetsa upp sig för i Götet..ett par vindpustar och en åskknall noterades under förnatten. (Men såg att det var värre ”norr om Gävle”.) ;)

    Undras om det är ”Bluddret” som döpt blåsten?