Nej, Esbati ingen blivande V-ordförande


För ett par dagar sedan skrev vänstertidningen Flamman på sin hemsida att Ali Esbati hade sagt att ”– Om det faktiskt blir fråga om en nominering får jag fundera på det seriöst.” På mig låter det som Spin, och jag förstår i så fall inte motivet.

Saken är egentligen klar som korvspad. Ali Esbati sitter inte i Sveriges Riksdag, och att ha en partiledare utanför riksdagen när partiet ligger så dåligt till opinionsmässigt som nu är otänkbart, och han kommer inte att sitta i riksdagen förrän tidigast -efter- valet. Utöver det så är Ali negativ till delat partiledarskap och bor i – Norge.

Så även om Ali svarat så diplomatiskt på frågan så tar jag inte uppgiften på allvar, och förstår inte heller varför Flamman skriver en rubrik med lydelsen ”Ali stänger inte dörren”.

Ser man krasst på Vänsterpartiets nuvarande situation så finns det bara två alternativ. Det ena består av Jonas Sjöstedt ensam och den andra Jonas Sjöstedt och någon kvinna. Ali Esbati kan säkert bli V-ordförande, men det kan tidigast ske efter nästa val som jag ser saken…

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd


5 svar till “Nej, Esbati ingen blivande V-ordförande”

 1. Nej det funkar ju inte med en partiledare som inte sitter i riksdan från januari till valet 2014.

  • Fast vem lyssnar på en klok, socialist, stringent, humoristisk och rolig Esbati om han inte ens syns i Riksdagen?

   • Tror som du, Jinge. Det är nödvändigt för en partiledare att ha suttit i riksdagen
    Men jag ville bara förstärka bilden av Esbati, för den kommer aldrig
    fram i pressen…