Men vi hade i alla fall tur med vädret

Jag kan inte annat än häpna över de pågående upploppen i Thailand. Jag trodde att folk hade förstått att landet är instabilt efter de tidigare ockupationerna av flygplatser och liknande, men uppenbarligen har tusentals svenskar åkt dit i alla fall över påsken. ”Åkt dit”, är sannerligen rätt ord.

AB: ”Ett 50-tal demonstranter har trängt in i inrikesdepartementet i Bangkok, rapporterar Reuters, och soldater har skjutit varningsskott mot folkmassan. Demonstranterna har även lyckats ta kontrollen över flera av arméns pansarfordon, uppger en polistalesman för AFP. – Protesterna har spritt sig till många delar av Bangkok. Demonstranterna har erövrat stridsvagnar och pansarbilar, sade polistalesmannen Suporn Phansua. Han tillade att polisen fortfarande försökte ta reda på hur många fordon som demonstranterna tagit över.”

Det första jag läste om saken var att folkmassorna hindrade ett asiatiskt toppmöte i Pattaya. När jag hörde det så tänkte jag direkt på ett par som bor endast 50-60 meter härifrån. De stack till Thailand för tre veckor sedan och skulle komma hem veckan efter påsk. Vi får väl se om de kommer använda rubriken som kommentar till den resan.

Samtidigt tycker jag att UD har skyldighet att informera svenska resenärer om ställen som kan vara tveksamma resmål. Att det varit oroligt från och

till i landet är visserligen hyfsat känt, men när demonstranterna tar över stridsfordon (om det nu stämmer) så handlar det inte längre om yttrande-
frihet och demokrati. Vilket det antagligen var länge sedan det gjorde i Thailand.

Andra om: , , , , , , it AB1 DN12 SvD1 Dbl EX1

[tags]Thailand, Demokrati, Diktatur, Turism, Demonstrationer, Kungadöme, Politik[/tags]

  2 comments for “Men vi hade i alla fall tur med vädret

  1. Micke
    12 april, 2009 at 16:10

    Vi hade i alla fall tur med vädret… :-)

  2. uno
    12 april, 2009 at 16:54

    Vedret hettere! Bara så att du vet, Micke. Han Thaksin har sålt ett fotbollslag och köpt sig en rejäl mob i Thailand i stället. Så kan det gå.

Comments are closed.