Men det var fel Margareta Winberg…


Ibland kan man få sig till livs små söta historier från Rosenbad, idag berättar tidningarna en gullig historia om ett miljöministermöte där även f.d. miljöministrar var inbjudna.

DN: ”Inför den stora miljökonferensen i Stockholm bjöd miljöminister Lena Ek in ett antal ministrar på middag i Rosenbad. Förra jordbruksministern Margareta Winberg skulle också vara med. Problemet var bara att ”fel” Margareta Winberg bjudits till middagen.

På gästlistan stod ett antal gamla och nuvarande ministrar, diplomater och tjänstemän som har arbetat med miljöfrågor. Inför miljökonferensen +40 ville miljöminister Lena Ek (C) visa sin erkänsla för deras långvariga engagemang för klimat och miljö.

När sällskapet samlades i Rosenbad saknades Margareta Winberg. Däremot fanns där en dam från Sundbyberg som också heter ¬Margareta Winberg. I hela Sverige finns det ett tjugotal personer med samma namn.”

Det var givetvis tufft gjort att Margareta Winberg i Sundbyberg åka in till ”miljöministermötet”, men det var också bra gjort av Lena Ek att låta henne vara med på middagen, på så sätt så drabbades hon inte negativt av slarvet med inbjudningarna, och hon säger själv att det var trevligt, och så fick hon ju träffa Hans Blix.

Samtidigt kan man ju fundera över hur säkerheten fungerar på departementen. Att Margareta Winberg bor i Jämtland vet ju till och med jag, så lite förvånad hade jag nog blivit om hon plötsligt bodde i Sundbyberg.

it Andra om: , , , , dn svd gp svt


3 svar till “Men det var fel Margareta Winberg…”

  1. Allianspolitikerna har väl rekryterat alla sina gamla ungdomsförbunds-polare som regeringstjänstemän, så det rallas nog på lite hursomhelst i dessa sammanhang.

    • Bäst av allt är ändå gruppfotot! De tog faktiskt ett gruppfoto med ”fel” Margareta Winberg på. Lägg märke till den (sedvanligt) vrålgarvande gamle C-ledaren Olof Johansson längst ut till vänster. Både han och de andra gamla rävarna där skulle eventuellt ha kunnnat haft den första riktigt roliga officiella middagen under hela sin karriär.

  2. Verkar ju som det är en allmän åsikt nuförtiden att namn är unika, man sitter och kollar upp folk på facebook ..etc utan att ha den blekaste om det är rätt person.