McCain lurade oss alla

Jag hade precis som andra hört att McCain skulle presentera sin vicepresidentkandidat idag men jag var bara måttligt intresserad, för att inte säga – jag var inte alls intresserad. Sedan kom beskedet.

DN: ”Republikanen John McCain har utsett Alaskaguvernören Sarah Palin till sin vicepresidentkandidat, säger kampanjfolk till medier… … Spekulationerna om den 44-åriga Alaskaguvernören började när hon tog ett privat plan till Dayton natten till fredagen.”

Det är så listigt så att jag lyfter på kepsen. Jag ska inte travestera filmtiteln skönheten och ….. för då får jag väl antagligen en massa skäll, så det gör jag inte. Men att välja en betydligt yngre kvinna var smart, mycket smart. Jag kan direkt konstatera att detta troligen höjer McCains chanser betydligt, och dessutom så gissar jag att Hillary Clinton nu tänker extra elaka tankar om Barack Obama. Det var en överraskande utveckling och spänningen kommer att bli olidlig.

Det är sällan jag haft anledning att applådera amerikanska republikaner, men nu ska jag hålla kepsen i luften en kvart. Det skulle vara skojigt att vara en fluga i taket på Obamas högkvarter…

Kuriosa: Sarah Palin förekommer FEM (5) gånger på Sesam (nyhetssök) innan idag…

McCain

Wikin: ”Palin är en abortmotståndare och uppfattas som allmänt konservativ, även om hon inom partiet uppfattas som oberoende av partiledningen, i och med att hon har kritiserat andra republikaner så starkt på etiska grunder.”

AB DN SvD1 Dbl Pol SDS VG it * Läs även Claes Krantz

Andra om: , , , , ,

[tags]Sarah Palin, John, McCain, Presidentvalet, USA, Politik[/tags]

  8 comments for “McCain lurade oss alla

 1. Kurt
  29 augusti, 2008 at 18:10

  En uttalad abortmotståndare som har livstids medlemskap i NRA. Målet är uppenbart kvinnor + kristna. Och svenska Wikipedia är redan uppdaterat!

 2. 29 augusti, 2008 at 18:12

  @Kurt:

  Ja jisses, hökarnas hök tydligen. Hon är väl en ärkekonservativ person som ska uppväga McCains brist på renlärighet. Så kanske de hoppas att hon ska få efterträda gubben snabbt…

 3. Marcus R
  29 augusti, 2008 at 19:01

  Ingen som såg den där tv-serien – Commander in Chief?
  Det här fick mig att tänka lite på den…

 4. eriande
  29 augusti, 2008 at 20:23

  Rätt klockrent val, har du sett hur Obamas kampanj bemött nomineringen? De har dissat henne för att hon är utrikespolitiskt oerfaren och från en ”liten håla på 9000 invånare” …

  Kommer bli intressant att se hur nomineringarna av vicepresidents kandidater kommer påverka pollarna.

 5. Johnny
  29 augusti, 2008 at 20:56

  Smart drag av McCain att utse en kvinnlig vice president dagen efter demokraternas konvent och försöker därmed direkt att vinna 18 miljoner besvikna Hillary Clinton anhängare, samtidigt som han övertar media dominansen från Obama.

  Nu gäller det för Obama att ta tillbaka initiativet och dominera media, nu får vi se hur smart, snabb och aggresiv Obama är i kampen om presidentposten.

 6. Christer W
  29 augusti, 2008 at 21:40

  Det har varit ganska väntat att han skulle utse en kvinna, men ingen har haft något bra stalltips på vem.
  Däremot är det nog inte så självklart att hon lockar Hillary Clintons proselyter, effekten kan faktiskt bli tvärtom, att hon stöter bort en del republikanska kvinnor. då är det ju ett bra val i alla fall.

 7. Nothingatall
  30 augusti, 2008 at 00:36

  Vågat drag helt klart. Rent politiskt så känns det som de försöker ta de väljare som röstade på Clinton för att hon var kvinna, men också till viss del neutralisera Biden, som kommer behöva hålla tillbaka, annars lär det ses som han ”slår en kvinna”.

  Den stora frågan är hur många kvinnor som kan lockas av ett sånt här drag med tanke på hennes konservativa åsikter, i bla abortfrågan. Ett potentiellt problem är även om hon kan locka till sig tillräckligt med konservativa väljare, dessa känns inte som en grupp som rent traditionellt skulle rösta på en kvinna. Risken finns att de stannar hemma i större utsträckning än om en annan VP hade blivit nominerad.

  Sedan är frågan hur demokraterna kommer att bemöta det här, som sagt hur snabbt de bemöter det lär påverka. Intressant är också vilken roll Hillary kommer spela, jag tror inte hon vill kandidera mot en sittande president med en kvinnlig VP.

 8. bjorne
  30 augusti, 2008 at 19:30

  Skönt att det är över här i Denver. Nu kan man ta sig in i stan igen. Hippies och prostituerade har stuckit och homeless kan sluta raka sig igen. Torsdagen var Obama\’s och demokraternas stora dag, i varje fall enligt media, fredagen blev McCain och Palin\’s. Jag är inte spågubbe, men det ser ut some Obama kan bli tvungen att vänta 4 till 16 år för att flytta in i Vita Huset.
  Vad tycker jag själv? Jag är en äldre gubbe men jag har alltid velat se en smart kärring i The White House.

Comments are closed.